Isten különbséget tesz Jézus tanúi között és a Jehova tanúi között?
Bármilyen keresztény gyülekezetben fellelhetők ilyen dolgok ahol az emberek Szent Lélekkel vannak megkeresztelkedve.
Tudod... sok ember nem hisz a csodákban és Jézus szabadító erejében sem. Ezért ha nem hiszik, kereshetik azt címeken, helyeken, de csoda valószínűleg nem fog történni.
Az embereket a hitük tartja meg, nem pedig az elképzeléseik.
Én magam nem voltam olyan gyülekezetben, ahol "csodák" történtek volna, bár maga az élet egy csoda, és az, hogy mi élünk egy csoda. De több "csodát" láttam már az interneten, viszont az én meglátásom alapján nem történ ott semmi. Tehát évek óta foglalkozom ilyen kérdésekkel, de eddig nem tapasztaltam semmi ilyesmit.
Nem állítom, hogy Jézus ezekről az emberekről beszélt, de akitől csodákat látsz, nem biztos, hogy követendő:
Máté 7 22 ... nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
23. És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.
Úgyhogy, csak mert látsz valamit, amit akkor nem tudsz megmagyarázni, nem kell követni, mert a kérdésedből úgy tűnik nekem, mintha egyfajta bálványimádattal beszélnél ezekről az emberekről.
"Nem állítom, hogy Jézus ezekről az emberekről beszélt, de akitől csodákat látsz, nem biztos, hogy követendő:
Máté 7 22 ... nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
23. És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők."
Az általad idézett részben Jézus olyan emberekre utal, akik ugyan tesznek csodákat a Szent Lélek által, de nem tartják meg az Ő parancsolatait. Ha pedig a Szeretetre vonatkozó parancsokat nem tartják meg, akkor könnyen meglehet, hogy nem fognak tudni ezek az emberek átmenni a keskeny úton, amin sokan próbálnak majd átmenni, de nem mehetnek.
Erről pár sorral odébb beszél is Jézus abban a részben.
Másrészről Jézus ezt mondta:
Márk Evangyélioma 16. rész:
17. Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
18. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.
Csodák igen is léteznek, csak HINNI kéne...
Szervusz
Igen, igazad van, Isten különbséget tesz a saját Tanúi és azok között, akik:
"Jézus tanúi alatt azt értem, hogy akik bizonyságot tesznek Jézusról, jeleket és csodákat tesznek, prófétálnak és nyelveken szólnak, viszont NEM tartoznak a Jehova tanúi közé."
Igen különbséget tesz, erre ez a vers a bizonyíték ahol Jézus ezt mondja:ahogy idézted is:
(Máté 7:21-23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!
Ugyan is azok akik az első században ilyeneket tettek azok Jézusról abban az értelemben tanúskodtak, hogy Ő Isten fia a megváltó, aki azért halt meg, hogy az élet újra vissza álljon az eredeti kerék vágásba, és nem arról, tanúskodtak, hogy Jézus a mindenható Isten.
Az első századi tanítványok elismerték Jézus megváltói szerepét, / Már aki, mert a Farizeusok nem /akit az Atya küldött erre a feladatra, de ettől még nem tették egyenlővé az Atyával Jehova istennel aki az élet forrása.
Ezt keverik össze sajnos, a szerepeket a feladat elvégzését. Így Jézust olyannak tüntetik fel int ha 3 személyű egy Isten volna.
Egyébként csak azok tudtak ilyen "csodákat végre hajtani akiket Jézus felhatalmazott, illetve akikre az apostolok némelyike rá tette a kezét.
Ám az utolsó apostol halálával ezek megszűntek, és nagyon sokáig nem is voltak ilyenek addig, míg Sátán ki nem találta, ezt hogy evvel fordítsa meg az eredeti Istennek Járó imádatot egy helytelen tanítássá,vallássá és a teremtményt imádják a teremtő helyett. Így a pontos ismeret az i.sz 2. század után gyorsan elhalványult, mivel pogány szokásokat és tetteket kevertek a tiszta imádatba.
azt mindenki Tudja, hogy a spiritiszta emberek akik mágikus dolgokat tesznek az ördög segítségével teszik, mert Jehova Soha nem tűrte meg az ilyet a népe körében.
Sőt halállal fizettek ezért a tettükért, akik ilyesmihez folyamodtak.
ahogy az apostol és az írások mondják, ezek az adományok megszűnnek.
És az igaz tanítás, az igaz ismeret az utolsó napokban kezd megint ismertté válni, ami azt jelenti, hogy mit az emberek eddig tudtak csak félig igaz.
(Dániel 12:4) 4 Te pedig, Dániel, zárd be ezeket a szavakat, és pecsételd be ezt a könyvet a vég idejéig. Sokan fognak pásztázva kutatni, és bőséges lesz az igaz ismeret.”
Katy Weaver
''Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok: és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig.''Apcsel 1:8
Itt Jezus azt mondja,hogy az O tanui lesznek,szoval nem Jehova tanui,hanem Jezus tanui.
"Csodák igen is léteznek, csak HINNI kéne..." - esetlebg megmondanád, hol van ez megírva a Bibliában?
Én írok néhány idézetet, de szívesen várom a tiéidet is.
Máté 24.24
24 Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket meg csodákat tesznek, hogy félrevezessék, ha lehet, még a választottakat is.
"hamis Krisztusok" = 1János 2:18 " Kisgyermekeim, az utolsó óra ez, és amint hallottátok, hogy antikrisztus jön, úgy már most is sok antikrisztus támadt; ebből a tényből ismerjük fel, hogy az utolsó óra ez."
"hamis próféták" = Máté 7:15" Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül prédaleső farkasok."
"nagy jeleket meg csodákat tesznek" = Máté 7:22 "Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?«
2Tesszalonika 2:9 A törvénytelennek jelenléte pedig Sátán munkálkodása szerint van, minden hatalmas cselekedettel és hazug jelekkel meg előjelekkel"
Jelenések 13:13" És nagy jeleket tesz, olyannyira, hogy még azt is megteszi, hogy tűz jöjjön le az égből a földre az emberek szeme láttára."
Igen?
és szerte a földön minden országban végzik ezek az emberek a Jézus által, kiadott Tanítványképző, és prédikáló szolgálatot?
Mert szentszellemet kapnak és ezt Jézus Erővel azonosította, kapnak, hogy ezt a munkát el tudják végezni, egyénenként, s nem csak egy egy ember.
ezen kívül Jehova Tanúi Jézus királyságáról tanúskodnak mint ami egyedüli megoldása az emberiségnek s hamarosan felfogja váltani az emberi uralmakat, és Ő maga fog ezer évig uralkodni.
Jézus a királyságot pedig Jehovától kapta, nem az Ővé, De lehetőséget kap erre a kiváltságra.De csak ezer évre, amikor is vissza adja a királyságot majd Jehovának, hogy újra minden úgy legyen ahogy Ádám idejében, Isten lesz mindenkinek minden, S ezt az Isten akkor is és most is Jehovának Hívják,
S aki Jézus királyságát támogatja az Jehova királyságát támogatja, mert attól, hogy Dávid annak idején Jehovától királyi hatalmat kapott, nem lett Isten csak egy Király aki Jehova szándékait teszi
Így Jézus is hatalmat kapott, de nem azt teszi amit Ő akar, hanem ahogy az Atyja utasítsa.
Nagy különbség van a fél igazság, és az egész között.
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!