Mi alapján lehet vallást választani?
Ahhoz a valláshoz csatlakozz, amiben hiszel! Mást nem mondhatok.
Nem értem mi a problémád, de szerintem az a legcélravezetőbb, ha belemélyedsz a különböző vallások tanításaiba és amelyik a legközelebb áll a te hitedhez, azt válaszd!
Ez elég gyenge érv. A protestáns vallások éppen azért jöttek létre, mert a katolikus egyház (az alapítók nézete szerint) túlságosan eltávolodott az eredeti elvektől.
A nem keresztény vallásokat még nem is említettük. :) Válaszd azt, amelyik legközelebb áll hozzád.
szerintem a kérdező már eldöntötte, milyen valláshoz akar tartozni, ne itt térítgessétek...arra kíváncsi, hogyan kell csatlakozni az adott felekezethez...
szerintem egyszerű...keress meg ezzel a kéréssel egy papot az adott felekezetből és ő biztosan segít majd neked
Mi alapján lehet vallást választani?
Hát, például lehet hasraütés alapján is. Vagy leírod egy lapra a szóba jöhető vallásokat, majd becsukott szemmel odaböksz, és amelyiket eltalálod, azt válaszod.
Rengeteg dolog alapján lehet választani.
Megnézheted melyik mit tanít, melyiknek hány tagja van, melyiknek magasabb a temploma, melyiknél kell több pénzt befizetni, stb. Ezernyi lehetőséged van, ami alapján választhatsz. Sőt, az is egyfajta választás, ha nem választasz egyet sem.
;)
Szerintem...
Ha Isten létezik akkor őt kell (megkérdezni, melyikhez hogyan?)
Ha nem létezik, akkor amelyik közösségben jól érzem magam.
Ha létezik és a Biblia az Ő könyve, akkor - gondolom - abban található a válasz.
Amúgy a Biliában valahogy így van
Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!