Nemsokára kapok egy fényképezőgépet. Valaki segítene hogy milyen szempontok alapján kell választani? Mit kell megkérdezni, és az olyan számok mint pl. : megapixel mennyinek kell lenni, de nem csak a megapix. érdekel. ;)
a felbontás az hogy hány pixelből áll a kép. Ha 25000 körül keresel ezt javaslom: [link]
nézd meg a linket
Ha falméretű posztert nem akarsz készíttetni a képeidből, akkor 5-7 megapixeles gép bőven elég lesz. Nekem egy 10.5 megapixeles gépem van itthon, de életbe nem használtam még 8 megapixelnél magasabb felbontást rajta.
Ami fontos és nem említette senki az az optikai zoom mérete. Ez azt jelenti, hogy az gép optikája ekkora nagyítást tesz lehetővé. A digitális zoom mondhatni semmire se való, mert a már úgy nagyít, hogy a a kép minőségének rovására megy. Tehát minél nagyobb az optikai zoom annál jobban tudsz vele nagyított éles képet készíteni. Szerintem ez fontos lehet fényképezésnél.
Azt kérdezd meg, hogy a Sefcsik-Hefele könyvet is ajándékba kapod-e hozzá.
A gép technikai részeit tekintve, minél szebb, nagyobb, drágább, annál jobb... Vagyis tökmindegy, mivel ha tudsz fotózni, akkor szmenával is tudsz, ha nem tudsz, akkor Canon D1-el se fogsz, csak azt hiszed, hogy tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!