Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Betegesen túlbuzgó módon...

Betegesen túlbuzgó módon tanulok. Isten hogyan segíthetne?

Figyelt kérdés

Hogyan imádkozzak, mire koncentráljak, hogyan, miben, kiben bízzak? Esetleg valami könyv?

Mindig a legjobb jegyért küzdök, amit én magam el tudok érni. Lehet ez akár "csak" 3-as is, szóval nem feltétlen 5-ös. De ha tudom, hogy mondjuk lehetnék 4-es is, nem elégszem meg, ha annyit tanulok, hogy a 2-es legyen meg.

Nem bírok halogatni.

És nem is mindig használok ki minden kiskaput. Kiskapu alatt nem a pofátlan puskázásra gondolok, mikor valaki nulla tudással a telefonjáról 5-ösre puskázik. Viszont azért nem árt valamennyire kihasználni az adandó alkalmakat. Nos, ezt nem mindig teszem meg.

2013. nov. 3. 13:52
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Már így is kevesebbet aggodalmaskodom mindenféle dolog miatt, mint régen/régebben.

Mondjuk benne van egy olyan is, hogy tudom, hogy mindig a jót akarja és teszi, de félek magától az úttól. De szerintem ez egy emberi tulajdonság.

A legjobb a tanulás dologban az lenne, ha mindent eltennék, zh-k előtti két nap venném elő a dolgokat mindig, és Istenre bízva tanulnám akkor.

2013. nov. 3. 19:05
 12/15 Szeressük egymást ***** válasza:
Szerintem nagyon jó ahogy eddig csináltad. Hallgass a lelkiismeretedre.
2013. nov. 4. 10:05
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudsz saját magadon uralkodni, és azt várod hogy isten uralkodjék feletted, ő irányítsa tetteidet és tervezze meg a napjaidat? Magadban bizz, ne pedig egy olyan fantomban, aki csupán a képzeleted szüleménye. Imádkozhatsz reggeltől estig, akkor sem ül oda melléd isten és magyarázza el neked hogy mikor és mennyit tanulj, met ő csupán egy kitaláció. Attól hogy elmodassz 5-6 mondatot a levegőbe, még ugyanúgy fogsz tanulni. Saját magadnak kell kiépíteni a határaidat, uralkodnod a cselekedeteiden és nem várni valakire aki nem létezik hogy megtegye helyetted.
2013. nov. 4. 10:36
 14/15 A kérdező kommentje:

Mi értelme annak, hogy jön egy ateista, és beírja, hogy szerinte nincs Isten? Mi értelme ennek?

Senki nem győz meg senkit, de lett egy komment, ami nem segít.

De ha ez érdekel, nem is bosszantott fel, úgyhogy semmiképp nem érted el a célodat.

2013. nov. 4. 16:56
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
nem a felbosszantásod volt a célom. csak nem értem hogy a mai világban hogy lehet egy embernek annyi esze, hogy egy képzeletbeli dolgohoz beszél, és kér segítséget hogy a maga nyomorát könnyítenni tudja. komolyan, mikor a képzeletbeli istenedhez beszélsz, nem érzed magad gyagyásnak, hogy magadban beszélsz??
2013. nov. 4. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!