Szerintetek elítélendő egy katolikus lány és egy evangélikus fiú kapcsolata?
Nekem egy eléggé szigorú katolikus vallású neveltetésben volt részem eddig 25 évig. A Szüleim elítélik a kapcsolatunkat, mert meggyőződésük, hogy nekem egy szintén katolikus fiú mellett a helyem..Azt mondták, ha úgy döntök, hogy folytatom Vele, akkor költözzek el itthonról!
Nem tudom mit csináljak? Én nem szeretnék ez miatt a Szüleimmel összeveszni és csalódást okozni Nekik, viszont a fiúval sem szeretnék szakítani, mert úgy érzem Benne megtaláltam minden amire szükségem van. Ő evangélikus tartja a vallását, eljár Istentiszteletre. Sokat beszéltünk már ezekről a dolgokról, hogy a későbbiekben hogy tudjuk összeegyeztetni a különbségeket és úgy látom működne. Pl. eljárunk reggelenként katolikus templomba és együtt imádkozunk. Énis voltam már Istentiszteleten. Van vkinek tapasztalata vegyes házasságról? Vagy ahol a Szülők ellenezték a kapcsolatot a felekezeti különbség miatt? Mit tegyek?
Szervusz
Csak egy ötlet: kérdezd meg a szüleidet, hol van az megírva a Bibliában, hogy kat-s és evan-us nem köthet házasságoz?
Megnyugtatlak, nincsen ott ilyen írva.
Vagy mond el nekik, hogy miután házasságot köttök, a Biblia szerint egy test lesztek. Akkor meg nem mindegy?
Ezek csak tippek. De az lenne az igazi, ha együtt néznétek meg Isten házasságra vonatkozó elrendezését a Pál Apostol leveleiben.
Ez nem a vallásosságnak a mértéke, hanem a hülyeségé.
Ahelyett, hogy örülnének, hogy egy jóravaló keresztény férfit találtál, és nem egy muszlimmal állítottál haza, mert ebben a nagy multikultiban még az is előfordulhatna.
Nem elítélendő, mindkét felekezet engedélyezi a vegyesházasságot.
Viszont olyan szempontból igaza van a szülőknek, hogy ez is feszültségeket okozhat, amit csak sok türelemmel lehet áthidalni.
Semmi baj nincs vele. Mindketten ugyanabban az Istenben hisztek.
A szüleid melyik dimenzióban élnek? :-0
Az élet néha érdekes meglepetéseket tartogat....az én anyukám amikor apukámmal megismerkedett katólikus volt, apukám református vallású. Ez nem volt probléma se nekik, se a papnak. Anyukám anyukája katólikus, apukája evangélikus...
Azután el kezdték tanulmányozni a Bibliát és Jehova tanúi lettek.....
Ugyan! Előttem már írta valaki, hogy örülhetnének a szüleid, hogy találtál egy vallásos fiút!
u.i.: a párom katolikus, én pedig protestàns...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!