Szerintetek elítélendő egy katolikus lány és egy evangélikus fiú kapcsolata?
Nekem egy eléggé szigorú katolikus vallású neveltetésben volt részem eddig 25 évig. A Szüleim elítélik a kapcsolatunkat, mert meggyőződésük, hogy nekem egy szintén katolikus fiú mellett a helyem..Azt mondták, ha úgy döntök, hogy folytatom Vele, akkor költözzek el itthonról!
Nem tudom mit csináljak? Én nem szeretnék ez miatt a Szüleimmel összeveszni és csalódást okozni Nekik, viszont a fiúval sem szeretnék szakítani, mert úgy érzem Benne megtaláltam minden amire szükségem van. Ő evangélikus tartja a vallását, eljár Istentiszteletre. Sokat beszéltünk már ezekről a dolgokról, hogy a későbbiekben hogy tudjuk összeegyeztetni a különbségeket és úgy látom működne. Pl. eljárunk reggelenként katolikus templomba és együtt imádkozunk. Énis voltam már Istentiszteleten. Van vkinek tapasztalata vegyes házasságról? Vagy ahol a Szülők ellenezték a kapcsolatot a felekezeti különbség miatt? Mit tegyek?
Az esküvőt tervezgetitek már mélyebben?
Katolikus (ún. szentségi) esküvőt szeretnének? Vagy evangélikusat? Vagy inkább "ökumenikus" esküvőt?
" Én katolikus templomban gondolkoztam, mert így lehet szentségi a házasság."
Evangélikus templomban megkötött ökumenikus esküvő (tehát ha jelen van a katolikus pap) is szentségi házasság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!