Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, Istennek miért...

Keresztények, Istennek miért volt szüksége, hogy megpihenjen?

Figyelt kérdés
Én Hiszek Istenben, ugyan nem vagyok keresztény, és talán pont az ilyen dolgok miatt nem tértem még meg. Szerintem Ő fáradhatatlan, nem képes kimerülni, nem hinném, hogy valaha is pihenésre lett volna szüksége. Nem lehet, hogy ebben inkább az iszlámnak van igaza? Szerintetek hogy van ez?

2013. okt. 29. 00:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem Istennek volt szüksége a pihenésre, hanem az embernek van rá szüksége. A példaadás Isten eszköze, Jézus is így cselekedett: "Mert példát adtam néktek, hogy amiképpen én cselekedtem veletek, ti is akképpen cselekedjetek." (Jn 13,15)

"Mert hat napon teremtette az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugodott. Azért megáldotta az Úr a szombat napját, és megszentelte azt." (2Móz 20,11).

Üdv. Péter

2013. okt. 30. 11:12
 12/14 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Jézus azt mondta az Atyjáról, Istenről. "Ő azonban így válaszolt nekik: „Az én Atyám mindmostanáig folyton munkálkodik, és én is folyton munkálkodom.”" János 5,17

Jézus már csak tudta, hiszen onnan jött az Atyjától.

Ettől pihent meg Isten: 1Mózes 2:1-4

2 Így készültek el az egek és a föld is, azok minden seregével együtt. 2 A hetedik napra Isten elkészült a művével, amit alkotott, és a hetedik napon megnyugodott minden munkájától, amit végzett. 3 Isten megáldotta és megszentelte a hetedik napot, mivel ezen a napon nyugodott meg minden munkájától, amit Isten a teremtés céljából végzett.

4 Ez a története az egek és a föld teremtésének, amikor megteremtettek, amely napon Jehova Isten földet és eget alkotott.

Tehát a teremtői munkát hagyta abba, ettől "pihent meg"

2013. okt. 30. 12:33
 13/14 anonim ***** válasza:
Mivel a Teremtő „nem fárad és nem lankad el”, miért van írva róla, hogy pihen? Ez egy jo kérdés! Válasz:Ez arra utal, hogy abbahagyta a fizikai teremtésmű létrehozásával járó munkákat; továbbá annak a tudatában pihen, hogy semmi, még egy égi vagy földi lázadás sem képes meghiúsítani nagyszerű szándékának a beteljesedését. Isten teljes biztonsággal mondhatott áldást a hetedik teremtési „napra”.
2013. nov. 1. 12:04
 14/14 anonim válasza:

Nos ez egy pelda arra, hogy nekunk is meg kell pihenni EGY napon. Ez nem csak es kizarolag a vasarnap (es nem is a szombat - mivel eredetileg a 7. napot jelenti ez a szo).

Istent nem is lehet erteni teljesen. Epp ezert jo. A mai vilagban az emberek inkabb hisznek a "logikus" dolgokban. Pont itt van a baj, ugyanis mindenki a sajat logikajat koveti. De ez rossz iranyba vezet.

Ha tanulmanyozod Istent, jobb felretenni a sajat "okoskodasunkat", en is eleinte logikatlannak talaltam, de rajottem, hogy nem logikat, osszefuggeseket kell kereseni (mert mi az mar, hogy ha elveszitjuk az eletunket akkor nyerjuk meg...), epp ez a Satan egyik fegyvere es ezzel gyoz meg sok "felvilagosult eszes" embert.

Sok sikert a tovabbi kutatashoz:)

2013. nov. 27. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!