Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az evolucionista tudomány azt...

Az evolucionista tudomány azt is bebizonyította, hogy nincs Isten, vagy csak direkt Isten nélkül akar mindent megmagyarázni?

Figyelt kérdés

2013. okt. 28. 07:28
1 2 3 4 5
 31/50 Grielean ***** válasza:
90%
Valóban, sokmindent nem tudunk még, sokmindent csak követkztet a tudomány (de ezt is megalapozott módon teszi), de az, hogy a tudomány még nem talált választ valamire, vagy ha kiderül, hogy valamire nem jó választ adott, az a legkevésbé sem bizonyítja a vallások igazát. Pont annyit bizonyít, amennyit jelent, hogy a tudomány még nem tud pontos választ adni bizonyos kérdésekre.
2013. nov. 6. 10:29
 32/50 anonim ***** válasza:
92%
Az érvek elfogytak, úgyhogy jó kreós szokáshoz híven jönnek a "tanmesék" meg a hülye hasonlatok no meg persze a jó öreg quote mining.
2013. nov. 6. 14:02
 33/50 anonim ***** válasza:
92%

Kedves kérdező...tök mind1, hogy egyesek mit mondanak az evolúcióval kapcsolatban, egészen addig, amíg nem tudnak valami bizonyíthatót előhúzni, illetve teljes mértékben cáfolni a jelenlegit. És ez eddig senkinek sem sikerült.

Egyébként meg, az abiogenezist ne kevert már ide! Látszik, hogy semmi közöd sincs a témához! Te felmutattál mit tom én 15 idézetet, ami éppenséggel nem az evolúciót támogatja, de én meg tudnék 500 idézetet felmutatni, amelyek pedig az ellenkezőjét csinálják. Ez nem sok mindenen változtat már bocs.

2013. nov. 6. 16:57
 34/50 anonim ***** válasza:
90%

Akit érdekel a Kampis idézet környezete is:

[link]

A Sir Arthur Keith idézet jól hangzik, legalábbis a kreacionistáknak, csak az a baj, hogy hamis.

A többivel kapcsolatban, meg nem értem, hogy mi a baj azzal, hogy van kutatni való, ráadásul az élet keletkezésének kérdése nem érinti a közös leszármazást.

2013. nov. 6. 20:40
 35/50 A kérdező kommentje:

Ez volt a kérdés:

Az evolucionista tudomány azt is bebizonyította, hogy nincs Isten, vagy csak direkt Isten nélkül akar mindent megmagyarázni?

Megjött rá a válasz is:

„Amíg nincs szükség Istenre, addig miért is akarnánk a létezését feltételezni?” (sörhasú pökhendi )

És:

"Direkt akartok mindent Isten nélkül magyarázni! " 

Az például lehetséges, hogy van egy Nagy Nemintelligens Tervező, aki úgy csinál mindent, hogy a léte nélkül is megmagyarázható legyen az élővilág változása, de mi azért feltételezzük a NNT létezését.” (Mr. gúnyhernyó)

Vagyis:

Az evolucionista tudomány NEM BIZONYÍTOTTA BE, hogy nincs Isten, hanem az ateisták (a műveltje vagy a kocsmaszintű védelmezői) zsigerből döntik el, hogy nekik nincs szükségük Istenre, ezért NEM IS AKARJÁK FELTÉTELEZNI, hogy van.

Továbbá, az ateisták (a műveltje vagy a kocsmaszintű védelmezői) szerint a „Nagy Nemintelligens Tervező”

úgy csinált mindent, hogy a „ a léte nélkül is megmagyarázható legyen az élővilág változása”. Tehát MAGYARÁZZÁK és NEM BIZONYÍTJÁK!

Vagyis nincs bizonyíték arra, hogy nincs Isten, hanem direkt Isten ellenes magyarázatok és magyarázók vannak.

Az hogy valaki a sörszaga mellől Istent „ „Nagy Nemintelligens Tervező”-nek nevezze, ez egyrészt a bunkóság mintapéldája, a kocsmában szokás így nyilatkozni – és éppen ezért zártam le a további kommunikációt, mivelhogy egy ateistaságában begőzölt szellemi részeg képes a végtelenségig szajkózni a káromlásait meg a műveletlenségének szintjéből fakadó magyarázatait, amire és speciál nem vagyok kíváncsi.

(Az egy más kérdés, hogy Isten miért engedi magát a kocsmaszintűek részéről káromolni, nyilván hogy mindenkiről kiderüljön, mi lakik benne, és ahhoz mérten kapja a jutalmát.)

ez a vége:

Jó napot kívánok. Nincs Isten. Minden magától lett. 

- Ah, maga az a híres evolucionista, aki az egyetemi tanári állás betöltésére jött? Na és hozta a felvételihez szükséges disszertációját? 

Igen kérem, pontosan 130 oldalas. 

Mutassa... Ez az? Na de kérem, hát ez magától lett! Na húzzon ki innen! 

2013. nov. 8. 17:43
 36/50 anonim ***** válasza:

„pökhendi” „gúnyhernyó” „bunkóság”

Nem szoktam kocsmába járni, de ott el tudom képzelni, hogy így beszélnek.

Kedves a feltételezésed, hogy az ateista válaszolók részegek.

„Az evolucionista tudomány NEM BIZONYÍTOTTA BE, hogy nincs Isten”

„Vagyis nincs bizonyíték arra, hogy nincs Isten”

Öhöm...... arra sincs, hogy van. A vallás se bizonyította be, hogy van. Nem valaminek a nem létét szoktuk általában bizonyítani, hanem valaminek a létét.

Üdv.

Egy „ateistaságában begőzölt szellemi részeg” Hukk.

2013. nov. 8. 17:58
 37/50 anonim ***** válasza:
85%

Gondolom a kocsmás hasonlatot a nevem ihlette :) Ha igen nem zavar...így jár az aki ilyen nevet választott.

"úgy csinált mindent, hogy a „ a léte nélkül is megmagyarázható legyen az élővilág változása”. Tehát MAGYARÁZZÁK és NEM BIZONYÍTJÁK! "

Ugyan dehogy! Bizonyíték az van, és amire nincs abban az esetben ki is nyilatkoztatják, hogy nincs még alátámasztott bizonyíték. Ilyen pl. az Ősrobbanás eredete is...csak hipotéziseink vannak, és ezt nem is tagadjuk. Annyit mondunk, hogy Istent választani lehetőségként, nem logikusabb a többi alternatívánál, mivel ilyenkor minden alternatíva egyenlő eséllyel rendelkezik.

Az evolúcióra, meg vannak bizonyítékok, ahogyan az ősrobbanásra is vannak alátámasztások. (Az Ősrobbanást csak példának hoztam fel,,,ne arra tereljük most a témát)

"Vagyis nincs bizonyíték arra, hogy nincs Isten, hanem direkt Isten ellenes magyarázatok és magyarázók vannak. "

Istennel minden magyarázható, de nem bizonyítható. Istennel nem tudnak dolgozni...sehogy sem tudják megközelíteni a vizsgált jelenséget Istennel. Istent azért nem veszik bele a kutatásokba és bizonyításokba, mert nem tudnak vele DOLGOZNI, nem úgy mint egy képlettel, vagy tapasztalható mérhető jelenségekkel. Istennek nincs mérhető hatása, ezáltal nem tudjuk elkezdeni a dolgokat vele. Ez olyan, hogy mivel nincs és nem is tudjuk, hogy hogyan szerezzünk elektromos fagyi adagolót (sőt...a létezésére is csak hallásból tudunk), ezért használjuk inkább a kézi adagolót.

"műveletlenségének szintjéből fakadó magyarázatait, amire és speciál nem vagyok kíváncsi. "

Ezt azért most én is visszamondhattam volna azok után, hogy nem tudtál érdemben reagálni az előző írásaimra :)

2013. nov. 8. 18:03
 38/50 A kérdező kommentje:

Ajánló tárgyilagos keresőknek:

[link]

tovább...

oldaltérkép

tovább...

Természettudományos cikkek

Tovább...

Idézetek híres evolucionista tudósoktól.

2013. nov. 9. 08:59
 39/50 Grielean ***** válasza:
100%
Nehéz felfogású kérdezőnek pedig ajánlott újbóli átolvasásra a 31-es komment! Egyébiránt ha el akarod fogadtatni a saját igazad, akkor bizonyíts! Ha csak kötözködsz, azzal magad, és ezáltal a saját álláspontodat járatod le. Értékelhető érveid nincsenek?
2013. nov. 9. 09:28
 40/50 anonim ***** válasza:
100%

"Mr. gúnyhernyó"

Gondolom a gyülekezetben tanítanak erre a stílusra. :)

2013. nov. 9. 12:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!