Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol található a Bibliában...

Hol található a Bibliában olyan, hogy a sátán fellázadt Isten ellen?

Figyelt kérdés

Főleg Jehova Tanúitól olvastam ilyet. Idézet egy válaszolótól:

"A Fő cél a szuverenítás kérdését tisztázni, hogy Joga van e Jahovának uralkodni, ugyan is Sátán legelőször is ezzel támadta a Teremtőt.

S ezzel elvetette, mint jogos uralkodót, amikor fellázadt ellene.

s utána az embereket is magával rántotta, és azt állítja, az emberek csak önös érdekekből szolgálják a teremtőt, és a teremtő lefizet minket azért vagyunk hűségesek."

2013. okt. 26. 20:17
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
61%
Ezt amúgy nem csak JT-k tanítják. Ha Sátán nem bukott angyal, akkor viszont kicsoda? Isten direkt teremtett volna magának egy ellenséget? Vagy egy vádlót, aki becsap minket aztán vádol? Vagy csak, hogy legyen aki próbára teszi a hitünket? Én is az igazságot keresem!
2014. jan. 4. 21:01
 32/38 A kérdező kommentje:

A sátán szó jelentése ellenség. De ez nem feltétlenül Isten ellenségét is takarja, csupán a miénket. Jób könyvének elejéből nekem az derül ki, mintha Isten a sátánt eszközként kezelné, mintha megadná neki, amit akar egy kereten belül. A párbeszédből egy részlet:

11. De bocsássad csak rá a te kezedet, verd meg mindazt, a mi az övé, avagy nem átkoz-é meg szemtől-szembe téged?!

12. Az Úr pedig monda a Sátánnak: Ímé, mindazt, a mije van, kezedbe adom; csak ő magára ne nyujtsd ki kezedet. És kiméne a Sátán az Úr elől.

Oké, a sátán kételkedett Jób hite ellen, be is foghatta volna a száját. De Jób könyvének elején elég "szoros" összhangot vélek felfedezni. Nem, nem sátánt védem, hiszen a Biblia egyéb szövegéből természetesen körvonalazódik, hogy Ő nem Isten tökéletes szolgájaként tetszeleg, de ez is inkább következtetés. Nézd meg, sátán azért kísértette meg az első emberpárt, mert megmutatta, hogy megkísérthető, és bűnbe eshetnek. De ez sátán "munkája" nélkül kiderült volna? Vagy másként nézve a fa nélkül, és a parancs nélkül kiderült volna sátán szándéka?

Miért nem érte támadás az ördögöt, miért nem merte?

Júd 1,9 Pedig Mihály arkangyal, mikor az ördöggel vitatkozván Mózes teste felett vetélkedett, nem mert arra káromló ítéletet mondani, hanem azt mondá: Dorgáljon meg téged az Úr!

Minden filozófia nélkül az alapvető problémám, hogy hol van az a tanítás megalapozva a Biblia szavával, hogy sátán fellázadt volna Isten ellen?

Mivel tanítják, ezért joggal várhatnám el, hogy ezt a tanítást ne csak emberi következtetés okán, hanem írott módon is alátámasszák, hiszen:

IIPéter 1, 20. Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.

2014. jan. 4. 21:20
 33/38 anonim válasza:
0%

Ruben testamentuma 2:2-3

Hét szellem adatott Beliártól ellenségül az embereknek, az ifjúság minden tettének ők a fejei. Ez a hét szellem adatott át neki a teremtéskor, hogy általuk rontsa meg az ember minden cselekedetét.

Talán tényleg csak az ember ellensége Sátán.

2014. jan. 9. 20:52
 34/38 A kérdező kommentje:
Utolsó! Egy: Mi az a Ruben testamentuma? Kettő: Ki is adta át? Kinek volt hatalma átadni? Szerintem csak a teremtőnek lehetett a teremtéskor adni bármit is. Három: Lehet, hogy a fordítás rossz, de az általad említett rész elé zagyva, legalábbis nekem.
2014. jan. 11. 14:01
 35/38 anonim válasza:
0%
Bocsi, a 31. válaszhoz szántam. Ruben a 12 pátriárka egyike volt, létezik egy Ruben végrendeleteként nyílvántatott apokrif irat. Beliár Sátán egyik neve. A lényeg, hogy Ruben szerint Beliár megkapta a megtévesztés hét szellemét az Úrtól a teremtéskor, hogy azzal rontsa meg az embert. Arra céloztam, talán nem véletlenül teremtette az Úr Sátánt éppen olyanra, amilyen. Talán nem is tudott volna nem fellázadni. Én is keresem az igazságot...
2014. jan. 11. 20:51
 36/38 anonim ***** válasza:
2014. febr. 4. 09:58
 37/38 anonim ***** válasza:

Kedves K.!

Elég egyértelmű, hogy Ezékiel könyvében Isten Sátánnal állítja párhuzamba Tírusz királyát, ugyan az okozta bukásukat.

Talán így már érthetőbb

2018. máj. 15. 09:11
 38/38 A kérdező kommentje:
Nem állítja sehol sem párhuzamba, ezt Te olvasod ki belőle. Ott nem szerepel olyan, hogy mint sátán is... vagy bármi hasonló. Megtéveszt az éden kifejezés. Tírusz királyának Isten hatalmat, édeni állapotot adott, Isten általi dicsőségben fürdött. De felfuvalkodott, és magának képzelte szépségét, gazdagságát. Isten üzenete egyértelmű, Tírusz királyának szól a prófécia, nem sátánnak. Isten nem üzem az emberrel sátánnak. Nevetséges. Úgyhogy nem, nem érthetőbb, csak félre érted. A Bibliában sehol nincs olyan, hogy sátán fellázadt volna. Sátán pontosan azt teszi, amit az Atya parancsol vagy megenged neki, ez Jób könyvéből egyértelmű.
2018. máj. 16. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!