Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol található a Bibliában...

Hol található a Bibliában olyan, hogy a sátán fellázadt Isten ellen?

Figyelt kérdés

Főleg Jehova Tanúitól olvastam ilyet. Idézet egy válaszolótól:

"A Fő cél a szuverenítás kérdését tisztázni, hogy Joga van e Jahovának uralkodni, ugyan is Sátán legelőször is ezzel támadta a Teremtőt.

S ezzel elvetette, mint jogos uralkodót, amikor fellázadt ellene.

s utána az embereket is magával rántotta, és azt állítja, az emberek csak önös érdekekből szolgálják a teremtőt, és a teremtő lefizet minket azért vagyunk hűségesek."

2013. okt. 26. 20:17
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

Olybá' tűnik nekem, hogy az érvek elfogytak, és a Biblia nem említ semmit arról, hogy a sátán fellázadt volna Isten ellen. Ez a tanítás csupán emberi kitaláció, egy esetlegesen rosszul értelmezett szövegösszefüggések magyarázata.

Vagy vannak biblikus érvek?

2013. nov. 27. 19:13
 22/38 anonim válasza:
100%
Az apokrifok számítanak? Énok 6:1-7
2013. dec. 28. 22:07
 23/38 A kérdező kommentje:

Ez ugye párhuzamba állítható a Biblia IMózes 6. fejezetével. Viszont azon kívül, hogy apokrif (ezzel is az a gondom, hogy nem vizsgálható sem a nyelvezete, sem a különböző fordítások, csupán egy adott esetben rossz fordításra támaszkodhatunk), van még két gondom vele. Énok könyve nem tesz említést, hogy az angyalok között lett volna sátán. A másik gondom vele, hogy ez a bűnbeesés utáni időben volt, gyakorlatilag Noé idejében, vagy közvetlenül előtte. Márpedig a vízözön a teremtés után több, mint 1500 évvel volt. Ahogy a kérdésemben is feltettem, az idézett válaszban is azt olvashatjuk, hogy "amikor fellázadt ellene... s utána az embereket is magával rántotta".

Sátán fellázadása (ha volt ilyen) logikusan nem az emberi történelem adott szakaszában, hanem a kezdetén kellett, hogy legyen.

2013. dec. 28. 22:20
 24/38 anonim válasza:

ÉnokII 29:1-4

Az Énok I-ről legalább azt tudtam, hogy régebbi, mint az Újszövetség, de az Énok II-ről nincs semmi infóm, viszont a hivatkozott rész a teremtés második napjáról szól, (még nem létezik az ember) és kifejezetten lázadó arkangyalnak írja le Sátánt.

2013. dec. 29. 20:52
 25/38 anonim ***** válasza:

Érdekes kérdés, kicsit kutakodtam, és ezt találtam: II. Péter 2:4. Mert az Isten nem kímélte meg a bűnbe esett angyalokat sem, hanem az alvilág sötét mélységébe taszította őket, hogy őrizetben maradjanak az ítéletég.

Júdás 6: Azokat az angyalokat is, akik nem becsülték meg a maguk fejedelemségét, hanem elhagyták saját lakóhelyüket, örökkévaló bilincsekben és sötétségben tartja fogva annak a nagy napnak az ítéletére.

2014. jan. 4. 17:38
 26/38 A kérdező kommentje:
Igen, olvasni angyalokról, akik bűnbe estek. Hogy ez fellázadás lett volna, arról viszont nem olvasni. Sőt arról meg főleg nem az általad említett idézetekben, hogy a sátán lázadt volna fel Isten ellen.
2014. jan. 4. 18:48
 27/38 anonim ***** válasza:
Végül is minden bűn lázadás Isten ellen. Nem?
2014. jan. 4. 19:30
 28/38 A kérdező kommentje:
Úgy vélem, hogy ez szintén nem bibliai állítás, csupán egy következtetés. A bűn Isten törvénye ellen van. Ki lehetne Isten ellen, amikor ha Isten velem, nem lehet ellenem senki? Lehet-e Isten bennfentes angyalának olyan akarata, hogy Isten akarata ellen álljon? Persze lehet azt mondani, hogy igen, de van erre utalás a Bibliában?
2014. jan. 4. 19:54
 29/38 anonim ***** válasza:
Lehet-e Isten bennfentes teremtményének, Ádámnak az édenkertben olyan akarata,hogy Isten akarata ellen álljon?
2014. jan. 4. 20:21
 30/38 A kérdező kommentje:

Az sincs benne, hogy Ádám ellene állt volna. Igen, Ádám megszegte a parancsot, de először Éva tette ezt.

1Tim 2,14 És Ádám nem csalattatott meg, hanem az asszony megcsalattatván, bűnbe esett:

Ádám ha úgy tetszik bűnné lett Éváért, amiképpen Krisztus lett bűnné az emberért. Tudom, ez sincs benne, csupán logikai levezetés. Mózes apokalipszisében ezt olvashatjuk az Úrnak Ádámhoz intézett szavakból: "Miután kimentél a paradicsomból, és ha megtartóztatod magad minden rossztól így akarván meghalni, amikor majd itt lesz a feltámadás, feltámasztalak, és akkor kapsz az élet fájáról, és hallhatatlan leszel mindörökké."

Oké, ha vesszük a Bibliából alá nem támasztott gondolatot, hogy az angyalok a törvény ellen cselekedtek, de nincs olyan akkor sem, hogy sátán ilyet tett volna. Egyetlen mondat sincs a Bibliában, hogy sátán fellázadt volna Isten ellen, ahogy olvashattam Jehova Tanúitól. De bibliai alátámasztását ezidáig ennek a tanításnak nem olvastam.

2014. jan. 4. 20:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!