Mi értelme Isten a zsidóknak adott parancsának, mi szerint a menstruáció után még egy hétin nem élhetnek házas életet?
Ez nem kegyetlenség?Két csak két hét szex egy hónapban?Melyik férfi képes ezt kibírni?
A menzesz alatt érthető higiéniás okokból, na de utána aztán minek?
19 De mindkettőnek rossz a hiánya.Hogy nekem mennyit jelent a szex az én dolgom és köszi ,h jobban tudod miért jöttem, innetől nem veszek tudomást a válaszaidról, el lehet menni ha nem tetszik...
20 De miféle beszennyeződéstől óv meg ha az ember a feleségével hál menzesz után?
Ütős kis emlékeztetés , hogy az ember szenvedjen a vágytól habár ott a felesége.:D
Érdekes, én ilyet hogy "nem úgy bűn" nem olvasok a Bibliában, ha valamiért áldozatot kellett bemutatni, amögött valamilyen bűn volt.Ahol engesztelés van ott bűn is kell legyen, ez így logikus.
"el lehet menni ha nem tetszik..."
ÁÁÁÁ- kérdező, te vagy a Gyurcsány?
21. Néha persze jó lehet ez, van benne valami, de állandóan nem biztos :D
Aki rendszeresen él szexuális életet és megvan egy rutin , rááll és a hiány sokszor feszültséghez, idegességhez vezet, főleg egy férfinál...Mert azért valamilyen szinten szükséglet, kell az embernek gyakran na :D
Szia!
Ezek szerint, ha nincs folyamatos szex az élet értelmét veszti?
Ismerkedj meg a vágyak világával!
A folyamatos vágy a kielégülésre sóvárgás, amely, ha nincs kielégítve fájdalmat szül. Ha kielégül, látszólagos jó érzést okoz, amely újabb melegágya a vágynak, hogy újra jó legyen és így újabb vágyat ébreszt. Az újabb vágy, újabb kielégülésért sóvárog,...és így tovább. Átlátszó! De megunja-e az ember az állandó tudattalan körforgást vagy, mindig valami rajta kívüli erőnek kiszolgáltatva szolgálja azt?
A zsidók értelmi törvényeket kaptak, hogy teljesebb életet élhessenek, amely kirántja őket a szamszárából.
Te érted?
"A zsidók értelmi törvényeket kaptak, hogy teljesebb életet élhessenek, amely kirántja őket a szamszárából. Te érted?"
én értem én értem!
bár ők sem akarták nagyon érteni anno és ma sem - míg Mózes fenn Istennel volt, lenn röfögtek bűnökben /bálványimádva - Mózes indulatában a földhöz vágta a kőtáblákat: Rembrandt (is érti):
Kérdező!
Próbálj meg te egy kicsit körültekintőbb lenni, és olvasd a szöveget:
Az általad említett fejezet beszél a menszeszes asszonyról. Ez a tisztátalanság hét napig tart, és hét napig nem szabad ezzel az asszonnyal hálni.
Majd kitér arra, hogy mi van akkor, ha ennek az asszonynak rendellenesen tovább tart a menstruációja:
25. És hogyha sok napig tart az asszonynak az ő vérfolyása a havi bajának idején kivül...
..."Ha pedig megtisztul az ő folyásából: számláljon hét napot, és azután tiszta legyen."
Ezek után, miután meggyógyult, akkor kell áldozatot vinnie.
Próbálj meg ráfutni mégegyszer a Mózes III. könyve 15. részének.
A menszeszes asszonnyal hét napig nem lehet hálni. Amivel te kevered, az olyan állapot, amikor a vérzése rendellenesen tovább tart.
16-os voltam.
Szia
Az előző válaszomhoz még ennyit:
Újabb körültekintés nélküli megjegyzésed:
"Érdekes, én ilyet hogy "nem úgy bűn" nem olvasok a Bibliában, ha valamiért áldozatot kellett bemutatni, amögött valamilyen bűn volt.Ahol engesztelés van ott bűn is kell legyen, ez így logikus."
A Bibliában 50 alkalommal van említve a "hálaáldozat" kifejezés.
Teljesen mindegy, úgysem kell betartani!
A vallásos zsidók betartják, ha úgy látják jónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!