Mi értelme Isten a zsidóknak adott parancsának, mi szerint a menstruáció után még egy hétin nem élhetnek házas életet?
Ez nem kegyetlenség?Két csak két hét szex egy hónapban?Melyik férfi képes ezt kibírni?
A menzesz alatt érthető higiéniás okokból, na de utána aztán minek?
Én ennél a kérdésnél vágtam fel az ereimet:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
Egyébként másold már be kérlek azt a részt, ahol ez írva van.
Annyira nem érdekel, hogy nem tudom fejből.
elég az nekik.. ( de amúgy nincs ilyen, rosszat álmodtál)
A megtisztulás miatt volt a második hét, de ahol ezt hallottad ott azt is halhattad hogy a többnejűség is engedve volt. Tehát kibírhatták...
Ez csakis a zsidókra vonatkozó törvény, keresztényekre nem...
De milyen megtisztulás?Menzesz után már mi bajuk lett volna ha szexuális éleztet élnek?
Többnejűség?És a nőkkel mi van, ők szenvedhetnek a vágytól?Mert menzesz után már ők is bizony megkívánják.
Feltételezem nem volt mindenki többnejű, bár ilyen törvény mellett még egy amúgy egy nővel megelégedő férfi is törekedne rá.
Az onán story egy félreértés.
Ha az ember együtt van a házastársával , mert kívánja az már pazarlás?:D
Meg hát nem akar egész életében gyereket csinálni az ember.
Onan nem azért volt gonosz mert "pazarolt", hanem nem akart utódot támasztani testvérének az idézett rész szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!