Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mint nemrég megtért keresztény...

Mint nemrég megtért keresztény tizenéves, kell hogy legyen viselkedésváltozás?

Figyelt kérdés

Nyár óta vagyok hívő keresztény. A minap az interneten olvastam egy fórumon, hogy sok ember azt kommentálta hogy mennyire megváltozott a viselkedése a megtérése óta. Elgondolkodtam; mert persze az óta hogy ismerem&elfogaqdom Jézust imádkozok és hiszek, de külső viselkedésileg szerintem ( és barátnőim szerint) sem változtam meg. Persze, eddig se szexeltem fűvel-fával és szívtam be minden hétvégén, de az a nagy életátalakító hatás elmaradt. Ez baj?

A másik pedig az hogy liberálisabban gondolkozok bizonyos témákról, pl. házasság előtti szex (ha megfontoltan teszed akkor szerintem lehet), melegek (nem házasság, hanem a puszta jelenlétüket nem itélem el, szerintem ők is ugyanúgy lehetnek keresztények attól hogy a saját nemükhöz vonzódnak), női egyenjogúság stb. Viszont konfirmációs csoportomban illetve gyakorikérdéseken és társain veszem észre hogy nem mindenki így gondolkodik. Rendben van Isten szerint ha én így gondolkodok?

Szóval összességében azóta hogy megtértem nagyon sok minden megváltozott, de ezek a változások inkább az Isten&köztem lévő kapcsolatra vonatkoznak. Persze, nem hazudok (vagy legalább is próbálok nem) és kevésbé vagyok 'bunkó' mint régen, de nincs szó gyökeres pálfordulásról, és ez a világnézeteimre is vonatkozik. Ez így rendben van? Ha nem, miért és mit kéne csinálnom?

2013. okt. 21. 20:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Házasság előtti szexről: szerintem semmi egészségtelen nincs abban, ha valaki csak a férjével szexel, és addig nem. Nem kell olyan fiúnak odaadni magad, akivel lehet, pár év múlva megszakad a kapcsolat. Merj lázadni a korszellem ellen!
2013. okt. 22. 20:30
 12/12 anonim ***** válasza:
Ezekre nincs válasz
2019. dec. 11. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!