Van ettől szebb hitvallás mint amit egyik presbiterünk mondott Isten igéjétől ihletetten?
Hamis.
Jer 17,9
Csalárdabb a szív mindennél, és gonosz az; kicsoda ismerhetné azt?
10.
Én, az Úr vagyok az, a ki a szívet fürkészem és a veséket vizsgálom, hogy megfizessek kinek-kinek az ő útai szerint és cselekedeteinek gyümölcse szerint
Öhhmmm... Szerintem, jobban tennék azok a presbiterek a paradicsom gyülekezetben, ha a Biblia helyett inkább Jézusért lennének oda ennyire...
Tudod, a Biblia egy könyv. Persze Istentől van és sok jót lehet belőle tanulni csak az a baj, hogy ha nem a Szent Lélek és maga Jézus vezet minket akkor a Bibliát olvasva könnyen tévútakra kerülhetünk...
Tudod, mégha azok a presbiterek minden egyes szót is ismernek belőle, Sátán még annál is jobban ismeri a Bibliát, hiszen kedvenc eszköze a megtévesztéshez már legalább 2000 éve... nézd csak meg, mennyi felekezet létezik külön-külön tanításokkal, UGYAN AZT A BIBLIÁT OLVASVA!
.
.
.
Amúgy szép kis mondóka.
Úgy forgatnám ki az előttem szóló szavait, hogy "ha igaz, akkor igencsak szép!"
A szív bölcsességéről beszélt, aki nem találkozott magában ilyesmivel, az természetesen azt hiszi, hogy valami megmagyarázható, valami nyilvánvalóan hamis, egyértelműen kerülendő, félelmetes, stb. jelenségről van szó. Pedig aki "megérkezett" vagy megtért, az magától értetődően élvezi ezt az áldást. Igazából csak elhallgat a fejben a régi zsivaly, és az beszél, ami mindig adott: a szív. Az a pici láng, ami Istenből él bennünk. Több ez sokkal, mint "jé, már nem kell lapozgatnom a válaszokért!". Akinek van füle, hallja.
Én úgy értelmeztem, hogy a biblia című könyv nem olyan fontos, mint Isten igéje. Az csak egy könyv.
Ahogy Jézus is mondta:
"Ne a szentírásokban keressétek a Törvényt, mert a Törvény az Élet, az írás pedig halott..."
A kedves 7-es az "Esszénus Béke Evangélium"-ból (google) szedte össze ezt, nem pedig a Bibliából.
Pár dolognak ellent is mond, de nézzük meg Jézus szavait A BIBLIÁBÓL:
János Evangyélioma 5. rész:
"39. Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek rólam;
40. És nem akartok hozzám jőni, hogy életetek legyen!"
"...mert a Törvény az Élet"
A törvény lenne az élet? NEM! Ahogyan azt olvashatjuk is:
János Evangyélioma 14. rész:
"6. Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."
És amivel már tényleg keverted a szezont a fazonnal:
Jakab Apostol levele 2. rész:
"17. Azonképen a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!