Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek egy hívő keresztén...

Szerintetek egy hívő keresztény játszhat ilyen játékkal?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy régi, de ne ezt nézzétek most :)

http://www.youtube.com/watch?v=ocHk84DfgW8

2013. okt. 19. 18:11
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Ha a játékban az ellenfelek emberek lennének, akkor harcolhatna-e ellenük? Ha igen, akkor zombik ellen is harcolhat, különösen, ha amúgy is megtámadják.

Bár kérdés, hogy mennyire tudja elválasztani a játékot és a valóságot, vagy hogy ha megérzi a gonoszságot, akkor tovább játszik-e, vagy bezárja a játékot.

2013. okt. 19. 21:55
 12/24 anonim ***** válasza:

Kedves Kepano Junior.

Tévedsz nem néztem meg a filmet hanem a hozzá szólásokból vontam le a következtetést.

S ugyan miért ne használná Isten a technikát jó célokra ha a rohanó világot nézzük.

A számító gép akkor rossz ha helytelenségre használják, mint ahogy evvel az erővel a könyv nyomtatás fejlődését is lehetne bűnnek tekinteni, és akkor ugyan hogyan terjedt volna el a biblia szerte a világban sok példányban rövid időn belül.

És nem bántok senkit, nincs szándékomban, mindössze válaszoltam egy kérdésre.

Katy Weaver

2013. okt. 19. 21:59
 13/24 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én semmiféleképpen nem játszanék ilyen játékkal, még akkor sem, ha csak "játékból" ölsz. Emellett az ilyen játékok nagyon rossz irányba terelhetnek, hiszen erőszakossá válhatsz, kevesebb időt szánsz Istenre, stb.

És tényleg jobb, ha az Isten országát keresed elsősorban, mert akkor olyan dolgokkal foglalkozol, amelyek maradandóak, és károd nem származhat belőle.. :)

Üdv.!

2013. okt. 19. 23:23
 14/24 anonim ***** válasza:

Filippi 4

8 Továbbá, Atyámfiai, amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dícséret, ezekről gondolkodjatok.

9 Amiket tanultatok is, el is fogadtatok, hallottatok is, láttatok is én tőlem, azokat cselekedjétek; és a békességnek Istene veletek lesz.

A démonok, halál, stb. se nem igaz, se nem tiszta, se nem jóhírű... Én nem tenném, ezekkel nem jó semmilyen szinten sem játszani (értem ez alatt, hogy sem ilyen játékokkal, sem "való életben" játszani velük.)

2013. okt. 20. 11:05
 15/24 anonim ***** válasza:
#4: igazad van, sok minden van a világon, ami nem hasznos, és mégis csináljuk :-) pl. a számítógépes játék is ilyen. Ami nem baj, amíg nem ez teszi ki az életét.
2013. okt. 20. 13:17
 16/24 anonim ***** válasza:
Ha ószövetséget olvashat,akkor ezzel is játszhat.De nem ártasz vele senkinek,hacsak nem vagy eleve pszichésen annyira labilis alkat,aki összekeveri a valóságot a játékkal.
2013. okt. 20. 14:25
 17/24 anonim ***** válasza:
Valami nem(csak) akkor rossz vagy bűn, ha másoknak árt az ember! Az Ószövetség olvasásához pedig egy ilyennek semmi köze...
2013. okt. 20. 15:54
 18/24 anonim ***** válasza:

Hanem miért lehet még bűn?

Az ószövetségben ugyanennyi erőszak,és vér van.

2013. okt. 20. 16:18
 19/24 anonim ***** válasza:
Mert az első nagy parancsolatot is meg lehet szegni, nem csak a másodikat...
2013. okt. 20. 16:50
 20/24 anonim ***** válasza:

"Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! Én vagyok az Úr, a te Istened. Ne legyen más istened!"

Erre gondolsz?

Akkor te most szélsőségekről beszélsz,pusztán attól,hogy játszik vele,még nem szegi meg a parancsot.

2013. okt. 20. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!