Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent ez a bibliai idézet?

Mit jelent ez a bibliai idézet?

Figyelt kérdés

"Mondom pedig a nem házasoknak és az özvegyasszonyoknak, hogy jó nékik, ha úgy maradhatnak, mint én is.

De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni."

2013. szept. 29. 15:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%

Köszönöm Istenem és neked is kedves kérdező, hogy megkérdezted. Különben felvágtam volna az ereimet, ha olyasmit állítasz, amit néhányan szoktak.

A Jehovák, na jó, Jehova tanúi tökéletesen jól megfogalmazták:

"8 Azoknak pedig, akiknek nincsen házastársuk,+ és az özvegyeknek azt mondom, hogy jó nekik, ha úgy maradnak, ahogy én is vagyok.+ 9 De ha nincs önuralmuk,+ kössenek házasságot, mert jobb házasságot kötni,+ mint szenvedélytől lángolni.+"

2013. szept. 29. 15:09
 2/15 anonim ***** válasza:
0%

Először másik idézetre gondoltam. De ez se semmi.

Bírom azokat a bigott szentfazekakat, akik ecsetelik, hogy mennyire rossz a házasság, a vonzalom, a szerelem stb..

Szó sincs pokolról!

Pál sem volt debil, hogy a szüzességet parancsba adja.

Csak hangosan gondolkodott, hogy neki úgy jobb, mert könnyebben szolgálja Istent.

2013. szept. 29. 15:13
 3/15 anonim ***** válasza:
0%

Jobb ha házasodni, mint a cölibátus, ha valakinek igénye van nőre. Mert az elfojtás rossz...

Nem arról van szó, hogy akik házasság előtt szeretkeznek a pokolban fognak égni, tehát a pokol létezik. Hanem arról, hogy inkább házasodjanak az emberek, mint a cölibátus!

2013. szept. 29. 15:17
 4/15 A kérdező kommentje:
De ez voltaképp mégis elítéli a házasságkötés előtti nemi életet, nem? Hiszen azt írja, hogy ha szex nélkül nem tud meglenni az ember, házasodjon meg.
2013. szept. 29. 15:35
 5/15 anonim ***** válasza:
Igen, de nem olyan élesen, hogy azonnal égni fogsz. Egyébként meg a Bibliában a házasság nem a mai értelemben használt cirkusz.
2013. szept. 29. 15:37
 6/15 A kérdező kommentje:
Hanem milyen értelemben? Ezt le tudod írni?
2013. szept. 29. 15:41
 7/15 anonim ***** válasza:

Jaj már sokszor belinkeltem. Akkor még neked nem volt szerencséd olvasni:)

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..

A házasság egy döntés a másik ember mellett. Nem kell hozzá semmilyen okkult ceremónia és cirkusz. Két emberen múlik. Hűség és szeretet (család) a lényege.

Végül is nem nagyon van olyan, hogy házasság előtti szex.

Csak házasságon kívüli. Mert annak kellene a házastársad lenni, akivel szeretkezel. Szóval a válás és az "erőszak" gyakoribb.

2013. szept. 29. 16:00
 8/15 anonim ***** válasza:
Miben lesz két ember más a házasságtól? És a gyerekük?
2013. szept. 29. 16:04
 9/15 A kérdező kommentje:
Aha, értem, köszi!
2013. szept. 29. 16:08
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

"Mondom pedig a nem házasoknak és az özvegyasszonyoknak, hogy jó nékik, ha úgy maradhatnak, mint én is.

De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni."

Pál nem élt házasságban és nem élt nemi életet, mert komolyan vette Jézus tanítását és őt nem a teste irányította. Ezt ajánlotta a nem házasoknak és az özvegyeknek. Csak azok állítják, hogy ez hülyeség, akik még betegen ragaszkodnak a saját testi kívánalmaikhoz, nem sok közük van sem a kereszténységhez és Jézushoz. A mai világ szerint élnek, ami azt állítja, hogy a szexualitás létfontosságú, pedig nézz körbe és láthatod, hogy maga a szex mennyi baj forrása:

nem kívánt terhességeké

nemi betegségeké

összetört szívek töménetelen mennyiségben követik, mert a nő azt hiszi mindig, hogy a pasi szerelemből húzza meg s a ő vágyik a stabilitásra, a biztonságra, az állandósságra, családra, pedig a pasi csak ürítésre használta, aztán megy tovább. De ugyanakkor vannak ilyen nők is, akik egy darab húst, élő vibrátort látnak a férfiben.

Aki ezt nem éti, annak meg van az agya fertőzve a testtel. Ja, és nem vagyok JT-s. Ezt minden épértelmű keresztény érti, amiről írtam. De vannak akik, mint az előttem szóló, igyekeznek saját szájuk íze szerint értelmezni a Bibliát, mert nem tetszik neki pár dolog (bár el sem olvasták) és inkább ferdítenek és félremagyaráznak.

A házasság pedig minden esetben az aktuális törvények szerint érvényes házasság, ahogy ezt írja is a Biblia, mert a Biblia sosem írt olyat, hogy ne ismerjük el a törvényeket, amik irányítják életünket, csak akkor, ha az szembefordul a Biblia tanításával.

2013. szept. 29. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!