Lehet 2 keresztapja egy embernek?
Figyelt kérdés
2013. szept. 27. 09:53
1/6 anonim válasza:
Ha majd engedélyezik a melegházasságot, akkor lehet.
2/6 klopusz válasza:
Régen volt ilyen. Egyik volt a "hivatalos", másik a "bérma keresztapa", amikor a gyerek bérmálkozott.
3/6 anonim válasza:
miert ne lehetne?
az en keresztelomon 11 par volt, tehat akkor 11 keresztapam volt, a 12-edik a bermakaresztapam
4/6 anonim válasza:
Szerintem nem. Olyan volt nálunk pl., hogy anyukámat még lánykorában és egy pasit össze akartak kommendálni. Aztán közben felkérték őket keresztszülőknek. Így anyukám lett a keresztanya, a "barátjelölt" pedig a keresztapa. Aztán anyukámék utána elmaradtak egymástól, vagy inkább össze se jöttek. Utána összejöttek apukámmal. Akkor lehetne mondani, hogy a gyereknek 2 keresztapja van, de mégse, mert apukám nem az, hanem a régi barátjelölt az. Szerintem valahol be is van jegyezve a keresztlevélbe mindenhol 1 db keresztanya, és 1 db keresztapa. (Én még nem láttam keresztlevelet, csak gondolom. Egyébként református vallásról van szó. És nálunk következtetéses alapon a keresztanyának és a keresztapának nem kell házasoknak se lenniük.)
5/6 anonim válasza:
Hivatalosan nem. Vagy úgy lehet, hogy az egyik a keresztapa, a másik meg a bérmaszülő lesz később, akit bérmakeresztapának is szoktak hívni.
Illetve úgy lehetséges, ahogy a barátomnál is van: két keresztszülő van: egy férfi és egy nő, de nem házaspár. Később a nő férjhez ment, így a barátom az ő férjét is keresztapjának hívja, de nyilván ez csak így szokás, nem hivatalos.
6/6 anonim válasza:
Attól függ, milyen vallásban. Hivatalosan beírni reformátusoknál pl. lehet több keresztszülőt (nekem 2 keresztanyám és 1 keresztapám van), katolikusoknál nem lehet beírni. Más vallásoknál nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!