Van-e oka félnie egy embernek ha vallásos? Titkolnia kell ezt? 20F
Művészként (nagyon sok verset írok és rajzolok) attól félek, hogy amiatt, hogy megvan a magam világnézete, lenézhetnek, kinézhetnek engem, illetve majd halálom után (ami remélem sok-sok évtized múlva fog megtörténni) emiatt megvetik majd a művészetem. Mert gyakran alkotok az istenségeimről, persze sok más dologról is. Mi lesz, ha ismét eljön egy; a kommunizmushoz hasonló ateista rendszer?
Van-e okom ettől tartani?
Soraidat olvasva a következő jutott az eszembe.
Mt 10,32 Mindazt aki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom Atyám előtt, aki a mennyekben van."
El kell döntened, hogy felválalod-e nyíltan, vagy nem.
Szerintem is jól érzed, nemsokára ismét keresztény üldözés fog kitörni. Már csak az a kérdés hogy vállalod-e.
szerintem az emberek akkor szoktak negatívan állni egy vallásoshoz, ha ő úgy adja elő a saját hitét, mint amit nekik is hinni kellene, ha nem lennének eltévedve.
ez kb. ugyan az mint a te bajod a harcos ateizmussal.
ha valaki úgy közvetíti a nézeteit mások felé - legyen az egy vallás vagy éppen az ateizmus -, hogy abból az következik, hogy a másikkal baj van, mert nem úgy él és gondolkodik, ahogy kellene az érthetően valami védekezési pozícióba tolja a másikat, amiből esetleg vissza is támad.
szóval szerintem ha a saját hited univerzumában alkotsz az nem fog ellenkezést kiváltani. csak ha ez átcsúszik valami propaganda anyaggá. ami azt kiáltozza az ateista felé, hogy legyél már vallásos, miért vagy ilyen suta, hogy nem. a pokolba fogsz menni stb :D
Az előző válaszolóval ne törődj, tele van a 6-os számokkal, gondolom te is tudod mit jelent ez.
Aki Istennel van semmitől sem fél, Jézus is mondta ti kishitűek miért féltek???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!