Miért kell akkora dolgot csinálni abból, hogy nem vagyok vallásos?
Nem voltam soha vallásos és szerintem nem is leszek.Ennek ellenére teljesen tiszteletben tartom a vallásos emberek álláspontját.Viszont azt nem értem miért kell/kellett a vallás miatt gyilkolászni az embereket...Na mindegy
Többször volt már olyan,hogy amikor új ismerősök megtudták,hogy nem vagyok vallásos,elég sok kiakadt.
Egyébként félreértések elkerülése érdekében,nem állítom,hogy nincs Isten,de azt sem hogy van.
Hittérítők kíméljenek a teljesen felesleges sablonos szövegükkel,ha egy mód van rá!
Az tény, hogy ebből nemkel nagy dolgot csinálni, hisz a vallásossága mindenkinek a magánügye.Mint az, hogy ki miben hisz. Bizonyára azért reagálják igy le a dolgot, mivel mindenkit egy kalap alá akarnak tenni. Mindenkinek valásosnak kell lennije szerintük.
De ha ez igy is van, nem mindegy, hogy mék valláshoz tartozunk. Mert ha nem egy valláshoz tartozunk akkor akkor attol akadnak ki.
Tehát nem lehet az emberek kedvébe járni.
Ennél fontosab dolog is van, ez pedig az, hogy minden tekintetben megfelelj Istennek. Képzeld még neki se mindegy, hogy meik valláshoz tartozol. De Neki ehez megvan a teljes joga, hisz Ő megszabhassa, hogyan imádják.
Ezért fontos, hogy csak az Ő véleményére adj, és nem az emberekére. Ha hiszed, hogy a Biblia Isten szava, akkor vizsgáld meg mit vár el tőled. Sok sikert hozzá.
Az a lényeg, hogy jó ember legyél, engem nem érdekel a vallásod. [keresztény (szeretnék lenni valóban is)]
Közelebb van Istenhez a jószívű ateista, mint akik a háborút indítják.
Ne csodálkozz, ha furán néznek rád az új ismerőseid, ha a második mondatod az, hogy "ja, és egyébként nem vagyok vallásos". Ahogy itt is ezt ordítod, bár ez a te magánügyed, és senkinek semmi köze hozzá. Épp ezért valószínűleg nem is kíváncsi rá. Valószínűleg nem azon "akadnak ki", hogy nem vagy vallásos, hanem ahogyan ezt hirdeted magadról, vagy amilyen stílusban beszélsz a vallásokról vagy a vallásos emberekről.
Én azt javasolnám, hogy mivel te nem vagy vallásos, ne kezdj bele vallási témákba, főleg ne kritizálva, mert ahhoz nincs jogod. Ha kérdeznek, mondd meg őszintén, hogy te nem vagy vallásos, nem vagy hívő, de ne dicsekedj. vele.
Minden jót!
Nekem inkább az a meglepő, hogy valaki szerint minden ember vallásos. Már miért kellene mindenkinek hinnie valamiben? Ezek elpuhult agyú zombik, nem pedig vallásosak.
Egyébként ez tőled is függ mennyire engedsz ezeknek az embereknek a nyomásának, hogy a hitükkel bombázzanak. Korábban nem voltam vallásos és aki megptudta, hogy nem hiszek és úgymond téríteni akart azt simán le tudtam állítani. Csak rajtad áll meddig engeded, hogy elmenjenek. Kezd talán így: Én nem vagyok vallásos, és akkor mi van? Lehet így le tudod törni a szarvukat és nem is próbálkoznak majd.
Egy hívő
Utolsó előtti,milyen stílusról beszélsz?
Az utolsó mondatra gondolsz?Szerintem azzal nem szóltam semmi rosszat a vallásos emberekre,nekem azokkal van a bajom akik a meg akarják változtatni a világot,mert csak az ő vallásuk jó stb...Pl akik kétnaponta becsengetnek hozzánk,mindenféle betanult sablonos szöveggel.Elmondom neki,hogy nem érdekel,mert nem vagyok vallásos,de nekiállnak kérdezősködni,hogy miért,miben hiszek,hiszek-e Isten országában stb.
Na ilyenkor tud elborulni az agyam egy kicsit,mert néha már átcsap a dolog ügynökösdibe!
Egyénként én nem írtam,hogy dicsekszem azzal,hogy nem vagyok vallásos!Nem tudom ezt honnan szedted..
Bocs, ha félreértettelek, és te is félreértettél. Feltettél egy kérdést, amit ha nem teszel fel, sosem tudom meg, hogy te nem vagy vallásos. Nem én kérdeztem, te magadtól mondtad.
És mivel nem tudtam mit kezdeni, hogy az új ismerőseid kiakadnak azon, hogy közlöd velük, hogy te nem vagy vallásos. Nem tudom, hogy ez hogyan merül fel a beszélgetés során -- feltételeztem, hogy te magad közlöd velük "kapásból", vagy pedig hajlamos vagy vallási kérdéseket előhozni negatív éllel (mint a kérdésed harmadik mondata, ami általánosító, ráadásul nem is igaz). Ebből pedig óhatatlanul le lehet vonni a következtetést. Ezt értettem én stílus alatt, nem azt hogy bunkó vagy, ezt nem állítottam, és nem is állítom.
Mellesleg, és nem vagyok kiakadva azon, hogy nem vagy vallásos :)
Nem igazán értelek.
Mégis hogyan tudtam volna máshogy feltenni ezt a kérdést,hogy nem adom a tudtotokra,hogy nem vagyok vallásos?
Feltehetted volna mondjuk így: Azt figyeltem meg, hogy a vallásos emberek nagy hűhót csapnak, ha megtudják az ismerőseikről, hogy azok nem vallásosak. Ti tapasztaltatok már hasonlót? És vajon mi lehet ennek az oka?
Olvasd el ezt, talán megérted, mi zavart meg engem:
Miért kell akkora dolgot csinálni abból, hogy vallásos vagyok? Mindig is az voltam. Ennek ellenére teljesen tiszteletben tartom a nem vallásos emberek álkáspontját. Viszont azt nem értem, miért kell/kellett a vallásosokat az ateistáknak gyilkolászni... Na mindegy.
Többször volt már olyan, hogy amikor új ismerősök megtudták, hogy vallásos vagyok, elég sok kiakadt.
Megrögzött ateisták kíméljenek a teljesen fölösleges sablonos szövegükkel, ha egy mód van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!