Keresztények! Hogyha Isten tiltja az emberölést, akkor miért szólítja fel népét a kánaániták kiirtására? Egy Istennek nem kellene ellentmondások nélkülinek lennie?
Itt most nem arról van szó, hogy miért nem bünteti, hanem hogy MIÉRT BÜNTETI azokat is, akik a bűnösöknek valakijük (gyereke, asszonya stb.).
Mert elég szépen kardélre hányták Isten nevében őket a Bibliában.
Ezt az pofátlan álszentséget, a zsidók azért ölnek le halomszámra gyerekeket, mert zavarja őket hogy állítólagosan feláldozzák őket. Ja tényleg TELJESEN VALÓSZÍNŰ hogy a gyerekek sorsa érdekelte őket és semmi de SEMMI köze nem volt ennek a politikához.
" Apión korábbi görög szerzők munkáiból merítve arról számol be, hogy IV. Antiochosz Epiphanész Jeruzsálem elfoglalásakor a templomból egy ott fogva tartott görög férfit szabadított ki, aki elmondta a királynak, hogyan áldoznak fel minden évben egy görögöt a zsidók, esznek a húsából és örök ellenségeskedést esküdnek a görögök ellen."
Na akkor ugyanilyen felindulásból, várjuk az önként jelentkezőket akik elvégzik a "tisztító munkát" ami a zsidókat érinti.
Ilyenkor hogy-hogy hiszitek a bibliai történeteket és még történelmileg is alátámasztjátok? :)
Én nemrég olvastam egy olyan részt a Bibliából, ami leírja, hogy a zsidók is áldoztak gyereket. Engem ledöbbentett és azóta valahogy nem érdekel zsidók sorsa, mert ezek minden egyes lehetőségnél elhagyták Istent és minimum bálványt imádtak.
Azt, hogy a kánaániták közül halt e meg igaz és jó ember, én nem tudom, és nem is érdekel, mivel nem ez az élet számít. Ebben az életben a bűn az úr, de a test halála után végre béke következik. Láttam már gyilkos asszonyt s gyilkos gyereket, Isten pontosan tudja kinek milyen állapotú a szíve. A döntései mindig igazságosak és én bízom benne.
Én nem vagyok ateista szóval tőlem hiába kérdezed, hogy ilyenkor miért hiszem.
Arra akartam kilyukadni hogy undorító hogy a zsidók a gyűlöletből fakadó mészárlásaikat Isten szándékának mutatják be, Isten akaratára hivatkoznak.
18-as vagyok. Ne haragudj az előző semmitmondó válaszomért. Egyházi iskolában (református) tanultam, de már jópár éve volt. Arra emlékszem, hogy a tízparancsolat minden pontját legalább egy tanórán át elemeztük.
A "Ne ölj!"-ről azt tanultuk, hogy azt valójában "Ne gyilkolj!"-nak kellene fordítani. A puszta ölés és a gyilkolás között az élvezet, vagy a haszon a különbség.
Tehát aki háborúban öl, az nem vét a tízparancsolat ellen. Ha önvédelemből ölünk akkor se vétünk. Ha megölünk egy állatot, mert meg akarjuk enni akkor se.
Ha védtelen embert saját örömszerzési célunkból ölünk, az már gyilkosság, parancsolatszegés.
A kánaánitákkal a zsidók háborúban voltak, és nem puszta "vadászatból" irtották őket, ezért nem ellentmondás. Hogy miért mentek oda egyáltalán, és hogy jogos volt -e a háború, az kérdőjelezhető meg esetleg. De hogyha úgy állottak, hogy vagy a zsidók maradnak meg, vagy a kánaániták, akkor nem vétettek a tízparancsolat ellen.
Még mindig 18-as.
Ábrahámot arra kérte Isten, hogy az időskorában nagynehezen megszületett egyetlen fiát áldozza fel neki. Ölje meg. Megtette volna, de nem volt rá szükség, mert csak tesztelte az Úr, hogy bízik -e benne.
Sámsont azzal a feladattal látta el Isten, hogy egy farizeusokkal teli házban öngyilkos merényletet hajtson végre. Hohó! Öngyilkosság! A katolikus egyház szerint főben járó bűn. Akkor most Sámson a pokolban rohad? Vagy mégse, mert Isten kérte rá? De ez már másik kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!