Isten minden imát meghallgat?
Természetesen.
Csak nem teljesíti egyiket sem. Mármint imától függetlenül mindig azt csinálja, amit ő tart jónak. Ezért teljesíti pont annyi más hitű, vagy ateista kívánságát is, mint a híveiét.
"Amikor kiterjesztitek kezeteket, elrejtem a szemem előletek. Ha sokat imádkoztok is, én meg nem hallgatom; vérontással van tele a kezetek."
Ha valaki tudatában van annak, hogy bűnt gyakorol (és esze ágában sincs felhagyni vele) és úgy imádkozik, azoknak nem hallgatja meg.
Egyébként a szívből jövő imákat meghallgatja és válaszol is rájuk. ;)
Kedves "Berta Wooster válasza:"
Engem érdekelt volna a te személyes véleményed is.
A személyes véleményem az, hogy teljesen felesleges ilyen kérdéseket kiírni. Egyrészt nem valós kérdések, olyan értelemben, hogy te magad is tudod a választ. Másrészt azt is nagyon jól tudod, hogy sok troll csak provokál, vitát szít, vagy mocskolódik. Akkor mire jók ezek az álkérdések? (Szerintem max. arra, hogy el tudod számolni a kiírással és kommenteléssel töltött időt a szántóföldi jelentésedben...)
Harmadrészt mi lehet bárkinek is a személyes véleménye? A szubjektív tapasztalata, ami vagy egybecseng a Bibliával, vagy nem. Teljesen felesleges okoskodni meg vitatkozni.
Szervusztok
Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt. Ha fölöslegesnek éreztem volna a kérdést, nem írtam volna ki.(Az indítékom, az maradjon az enyém).
Azt, hogy én tudom vagy sem a választ, az az én véleményem, nem a másik emberé. Úgyhogy fölösleges volt ezt a témát fölhozni.
Vajon amikor bajban vagytok, akkor is ez a véleményetek az ima meghallgatásáról? Amikor minden kilátástalan, akkor kihez fordultok? Nem kívánom senkinek, hogy ilyen helyzetbe kerüljön, de biztosan nem mérlegelné, csak kérné Istent, segítsen.
Kicsit több alázat segítene.
Neked segítene egy kicsit több józan ész, hogy át tudd gondolni a tetteid következményeit... Az ilyen kérdésekkel csak viszályt szítasz, lehetőséget adsz a mocskolódásra stb.; tulajdonképpen ugyanazt csinálod, mint a provokáló trollok.
Mielőtt felháborodsz, vonj mérleget a GYK-s tevékenységedről: hány embernek segítettél érdemben egy-egy probléma megoldásában, hánynak segítettél valójában közelebb kerülni Istenhez, a hithez; ill. hányat távolítottak el még a kereséstől is az álkérdéseid vagy az esetleges egyéb megnyilvánulásaid, és főleg: hányan használták fel negatívan.
Ha csak ezt a kérdést nézzük, az eredmény sok:null az utóbbi csoportnak.
Nem mellesleg a szabályzat szerint is tilos véleményeket kérdezni, idézem:
"Ne kérdezz olyat, hogy "Mi a véleményetek", mert ez nem elég konkrét, nem létezik rá helyes válasz! Szóval azt kérdezd meg, amit valójában tudni szeretnél!"
http://www.gyakorikerdesek.hu/help
Nem bántani akarlak, nem kell megsértődnöd; olvastam már valóban értelmes, hasznos, segítő szándékú válaszodat is, azzal nincs semmi baj.
És persze pont bertike az akinek joga van itt megmondani, hogy ki milyen kérdést tehet fel. Sztem normális szabályos a kérdés, különben is eleve törölték volna ha nem. Az, hogy valami eleve támadható, az nem a kérdés hibája.
Van még egy bűn: kevélység. Gondolkodj el te rajta.
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna, okoska...
1. Nem "mondtam meg", hogy ki milyen kérdést tehet fel.
2. Nem szoktak "eleve" törölni kérdéseket. A bejelentésre szolgál a kis tábla az egyes kérdéseknél és válaszoknál.
Úgyhogy először talán gondolkodj, aztán értelmezz, és csak ezután jártasd a szád. Már ha még egyáltalán van miért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!