Tényleg bálványimádat Jézus előtt meghajolni és imádni őt?
A parancsolat azt mondja,hogy ne legyenek más isteneid és ne imád azokat.
Dehát Jézus nem MÁS és egyáltalán nem IDEGEN.
Tényleg megbüntet Isten ha imádom Jézust?
Hisz a saját fiáról van szó.
Bűnt követek el vagy sem? Ezt szeretném tudni.
Köszönöm!
19-es voltam. A Szentlélek van a Földön, de csak a hívők "érzékelik". Nekik személyes kapcsolatuk van Istennel a Szentlélek által. Nem látható, persze rendkívüli esetben látható módon is megjelenhet, pl. egy ószövetségi helyen köd formájában lepte el a helyet és mindenki földre esett.
Szóval, alapból nem látható, de Jézus is megmondta, hogy Isten országa nem látható módon jön el. Nem látható, de lehetnek látható megnyilvánulásai, pl. egy ember, aki régebben mindig káromkodott vagy cigarettázott, befogadta a Szentlelket és azóta nem káromkodik, nem cigizik és kedves mindenkivel, ilyen módon is megnyilvánulhat, ezek a Szentlélek gyümölcsei: szeretet, öröm, békesség, szívesség, jóság, stb.
Remélem, érthető a válaszom. Ha nem, kérdezz!
Na ez az amit hallani akartam kedves Mulder.
Vagyis magyarán mondva Jézust nem lehet kikerűlni.
Nem lehet az Atyához jútni csak Ő általa nincs más Út. Ha imádom Jézust az Atyát imádom és nem más istent vagy isteneket.
,,Én vagyok az Út...,, mihez vagy kihez? ,,Én vagyok az Élet..,, miért Ő az élet?
,,Én vagyok az igazság..,,
és ebben van összefoglalva minden.
Bárhogyan is próbálják egyesek ezt más bibliai idézetekkel vagy más bibliai magyarázatokkal kimagyarázni ezen nem fognak tudni változtatni.
Földi szervezetek és hatalmak által soha de soha nem fognak az Atyához eljútni. Mert nincs más út.
Kösz a válaszokat!
Nem azért nem "szabad" képet, szobrot csinálni, mert Ő már nem olyan. Akkor sem olyan volt,, ha látnád, most sme festhetnéd le! Mert eleve a kép csak a testet ábrázolja!
Az ember, és Isten is több, mint a "teste" képe! sohasem, semmilyen módon nem lehet Őt ábrázolni. amúgy imádás céljából nem lehet, "szabad" (lent kifejtem), mert pl gyerekbibliában, vagy hasonló szemléltetésképp lehet. Katolikusok is ezzel mentegetőznek, hogy nem a kép előtt borulnak le, az csak segítség, hanem az előtt akit ábrázolnak. Na, ez már hazugság, mert maga az imádás szava eredeetiben magát a leborulást jelenti.
Istent az egek sem fogadhatják be az ige szerint. Tehát még az sem Isten teljessége, aki az égben ott van a szellemi testében, hiszen minden őbenne, és Őáltala lett, tehát az egész teremtés Őbenne is van, az Ő bölcsessége, nagyszerűsége van benne, az is Ő (Róma 1)
A nem szabad--- eredetiben nem is tiltás. Tízparancsolatban héberben azt hiszem nincs is felszólító mód. Jó fordítás az lenne, hogy aki Őt szereti, az nem öl, nem lop, nem tanúskodik hamisan... teljesen összhangban az újszövetséggel, hogy belülről fakadó "kényszer" van, egy belül becsületes ember, aki Isten ismerete miatt egyszerűen nem hajlandó bűnt tenni.
Itt aztán a vak bálványimádóknak magyarázhatja az ember, hogy a bálványimádás olyan Isten szemében, azért undorító, mintha a menyasszony az esküvő után azt látná, hogy a friss férje helyette egy guminővel bújik ágyba, azt becézgeti... Ez valóban olyan!
De ők nem foghatják fel, mert meg vannak vakítva, Isten maga mondott rájuk átkot az igében, annyira utálja az ilyen szintű ostobaságot.
115. Zsoltár
3 Pedig a mi Istenünk az égben van, és amit akar, azt mind megcselekszi.
4 Azoknak bálványa ezüst és arany, emberi kezek munkája.
5 Szájok van, de nem szólanak; szemeik vannak, de nem látnak;
6 Füleik vannak, de nem hallanak; orruk van, de nem szagolnak;
7 Kezeik vannak, de nem tapintanak, lábaik vannak, de nem járnak, nem szólanak az ő torkukkal.
8 Hasonlók legyenek azokhoz készítőik, és mindazok, akik bíznak bennök!
Ezért vakok, nem értik mi a baj, kő a fejük, és a szívük is, süketek az evangéliumra.
Tehát komolyan nem egyszerű dolog a bálványimádás!
Amúgy Isten a dícséretei közt lakozik, tehát ha imádkozol, igazából alapnak kéne lenni, hogy az ember térden imádkozik. Ez régen nagyon jó szokás volt, főleg egyedül, és otthon. De én közösségben is elfogadhatónak tartom, ha valakit indít Isten Szelleme. Én pl van, mikor pl dicséret közben átmegy a a dicséret teljesen a Szent Szellem uralma alá, és nyelveken éneklés van, szellemi énekek, akkor már többször térden folytattam, és sokan mások is.
ennekj természetesnek kell lenni.
Ilyenkor nem kell, nem szabad okoskodni, hogy Szent Szellem van a földön, meg ki az égben...
Szent Szellem azért jött, hogy kijelentse.
Ha szellemben vagy, meg kellene nyílni mindig az égnek, eleve közismert ige, rengeteg közösségi imában legtöbbször ez hangzik el először, hogy ahol ketten vagy hárman összejönnek az Ő nevében, Ő ott van! Tehát okoskodás, hogy ki van az égben, meg ki hol.
Isten eleve egységben van, tudja gondolataidat, a szívedet ismeri, nem fogja félreérteni a leborulásodat.
Mi a bálvány?
Ezt a kérdést kellett volna feltennem.
De lehet,hogy fel is fogom.
Bálvány lehet,drog,pia,cigi és stb.
No komment a többihez.
A testvér szó héberül:
HÉBER: אָח (he) (m.) (fiú), אָחוֹת (he) (f.) (lány)
Unoka testvér pedig:
אחין = fiú unokatestvér; ahján. אחינות = lány unokatestvér
Szóval ne próbáld belemagyarázni, hogy mindenki mindenkinek "testvíre" volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!