Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg bálványimádat Jézus...

Tényleg bálványimádat Jézus előtt meghajolni és imádni őt?

Figyelt kérdés

A parancsolat azt mondja,hogy ne legyenek más isteneid és ne imád azokat.

Dehát Jézus nem MÁS és egyáltalán nem IDEGEN.

Tényleg megbüntet Isten ha imádom Jézust?

Hisz a saját fiáról van szó.

Bűnt követek el vagy sem? Ezt szeretném tudni.

Köszönöm!

2013. szept. 18. 06:51
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"1. A fenti idézet bizonyítja, hogy Jézus nem lehet isteni személy, hisz akkor nem imádkozna magához, vagy akkor egyszerűen atyának nevezné akkor is. Amúgy a szentháromság tan, egy szóval se szerepel a Bibliában.

2. A könyvben szereplő "tanítások" egy szót se írnak a Purgatóriumról.

3. Mária bajosan lehetett szűz, ha Jézusnak nővérei és fiú testvérei voltak... legalábbis a könyv szerint."

1. Nincs benne a Bibliában az sem hogy jeruzsálemi vezető testület. De még csak az sem hogy vezetőtestület. Az sincs benne a Bibliában hogy egy szervezethez kell csatlakozni annak aki megmentésben akar részesülni. Meg az sincs benne hogy az Úrvacsorát csak egy évben egyszer lehet megtartani. Meg az sincs benne hogy csak a felkentek vehetnek Úrvacsorát. Aztán még is vannak ilyen tanítások.

2. Biztos?

3. Ha jobban tájékozódnál akkor tudhatnád hogy Jézusnak testvérei voltak. Mária Jézus születése után már együtt volt a férjével s gyerekeik is születtek. De javíts ki ha tévedek!

2013. szept. 18. 12:29
 12/31 anonim ***** válasza:
0%

2. Holtbiztos, mivel szóról-szóra átolvastam az egészet.

3. Nem ezt írtam én is, amit te írtál?

2013. szept. 18. 12:54
 13/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Akkor lehet hogy rosszul értelmeztem a 3-as pontot.

A könyv alatt melyik könyvet érted?

2013. szept. 18. 13:06
 14/31 anonim ***** válasza:
40%

Jézus Krisztus az Út,az Igazság,és az ÉLet.

Ezek előtt jó meghajolni,ha tudunk.

2013. szept. 18. 14:36
 15/31 anonim ***** válasza:

Biblia könyvet értettem:

"Márk Evangyélioma 6. rész

1. És kiméne onnét, és méne az ő hazájába, és követék őt az ő tanítványai.

2. És a mint eljött vala a szombat, tanítani kezde a zsinagógában; és sokan, a kik őt hallák, elálmélkodának vala, mondván: Honnét vannak ennél ezek? És mely bölcsesség az, a mi néki adatott, hogy ily csodadolgok is történnek általa?

3. Avagy nem ez-é az az ácsmester, Máriának a fia, Jakabnak, Józsénak, Júdásnak és Simonnak pedig testvére? És nincsenek-é itt közöttünk az ő nőtestvérei is? És megbotránkoznak vala ő benne."

Erre utaltam.

2013. szept. 18. 15:27
 16/31 anonim ***** válasza:
Jézus Mária elsőszülöttje volt. Ez benne van a Bibliában. Hogyan lehettek neki idősebb testvérei?
2013. szept. 18. 18:31
 17/31 anonim ***** válasza:
29%

Jézus eleve nem lehet idegen, mert egy Atyának sem idegen a saját fia, főleg nem ha benne lakozik a Teljessége.

Eleve, aki a parancsolatokat adta, maga a Messiás, a Krisztus volt:

I. Korintus levél:10:4 És mindnyájan egy lelki italt ittak, mert ittak a lelki kősziklából, amely követi vala őket, e kőszikla pedig a Krisztus volt.

Ezt is Jézus az ószövetség alatt, még megtestesülése előtti munkájáról mondja:

Lukács Evangéliuma:13:34 Jeruzsálem! Jeruzsálem! ki megölöd a prófétákat, és megkövezed azokat, akik te hozzád küldettek, hányszor akartam egybegyűjteni a te fiaidat, miképpen a tyúk az ő kis csirkéit az ő szárnyai alá, és ti nem akarátok!

Jehovisták, és más hasonló, Szent-háromságot tagadó eretnek tanok terjesztői mondják csak, hogy nem lehet leborulni az Úr, Adonáj, Messiás előtt.

Teljesen jól érzed, hogy Isten Fia Egyenló Vele, csak látszik, az ilyen fenti hamis tanok hatása is ,ami zavart, félelmet okozott. De bátran hallgass csak Isten igéjére!

János írása szerint való Szent Evangéliom » 1. fejezet

1 Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

2 Ez kezdetben az Istennél vala.

3 Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett.

4 Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;

Vesd össze:

Kolosse levél:1:16 Mert Ő benne teremtetett minden, ami van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek;

Ő az Örökkévaló Igéje, Ő a Teremtő teljes Önkifejezése.

Ezt az örökkévaló nevet mondta ki Jézus, ami egyébként a JHVH amit a jehovisták "fetisizálnak", és tényleg egyik legfontosabb neve Istennek, de nem az egyetlen!

Örökkévalónak fordítható. Régen nem voltak magánhangzók leírva, és a zsidók a 10 parancsolat, Isten nevét hiába szádra ne vedd-je miatt nem sűrűn használták, így nem maradt fenn a kiejtése magánhangzóstól.

Ez lehet valóban Jehova is, de Jahve is. Örökkévalónak fordításnál kicsit többent mond az, hogy így mutatkozott be Mózensnek. Vagyok aki vagyok! Ez nem egy irónikus poén volt Istentől, vagy egy "semmi közöd hozzá" hanem Ő az, aki VAN. Ezt Ő mondta, tehát fogalma: Vagyok, aki mindörökké VAN, én vagyok a mindíg és VAN, aki mindörökké létezik... Jézust is mikor el akarták fogni ezt kimondta, hogy ÉN VAGYOK! El is hátráltak, és el is estek. Azután már tekintély nélkül megismételte... Jézus kiüresedésének állomásaként ott levetette az Isteni tekintélyt, amivel addig a prédikációk alatt is bírt pl...

Tehát használta az Örökkévaló nevét is...

Mindhárom személye imádható Istennek, de Szellemben és Igazságban imádókat keres Isten.

Amúgy így kezdődik a biblia is:

Kezdetben Istenek teremtette az egeket és a földet.

t.sz. e.sz. t.sz. e.sz.

Mát itt ki volt fejezve a több Isten teljes harmóniában, szeretetben együttműködése, és ez több újszövetségi képben is, pl Jézus alámerítkezésekor is egyértelmű:

Atya leszól: ez az én szerelmes fiam akiben gyönyörködöm, majd leszáll a Szent Szellem. Atya fent marad, Fiú lent marad, Szent Szellem meg fentről lejön. Teljesen megkülönböztethetők.

2013. szept. 18. 19:08
 18/31 anonim ***** válasza:

Van egy Bibliám és az a Neovulgáta alapján készült. Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat Budapest, 2002.

Itt ezt írják:

Márk 6.1. (azt hiszem jól írtam)

Jézust elutasítják saját falujában

"...Nem ez az ács ez, Mária fia, Jakab és József és Júdás és Simon testvére? Nem az ő nővérei vannak itt nálunk?..."

Valami "Káldi-féle" nyelvhasználat alapján.

2013. szept. 18. 19:15
 19/31 anonim ***** válasza:
36%

Jézus előtt nem tudsz meghajolni, mert Jézus nincs itt a Földön. A Szentlélek van itt a Földön, de ő is inkább benned van, ha megtértél.

Ha tegyük fel megjelenne neked testben Jézus, minimum egy meghajlást megérdemelne, de akkor valószínű a szád is tátva maradna és egy mukkot nem tudnál szólni.

Célszerűbb, ha mondjuk felemeled hozzá a kezed, mert a Bibliában is az van, hogy tiszta kezeket emeljetek fel. De a kézfelemelés előtt is inkább azért távolíts el minden szobrot a közelből. Mivel Jézus a mennyben van, és abszolút teljesen máshogy néz ki, mint ahogy bármilyen szobron vagy képen, pláne kereszten ábrázolják, ha egy kép vagy szobor előtt hajolsz meg, annak semmi köze a Jézus előtti meghajlásnak. Pláne nem úgy néz ki Jézus, mint ahogy a kereszten ábrázolják, mert már nincs a kereszten. Ne egy kereszten lévő embert imádj, hanem azt a Jézust, aki azóta már feltámadt és köszöni szépen, nagyon jól van a Mennyben és ott közbenjár érted az Atyánál.

2013. szept. 18. 20:40
 20/31 anonim ***** válasza:
43%

Leborulsz???

17. Mikor pedig láttam őt, leesém

az ő lábaihoz, mint egy holt. És

reám veté az ő jobbkezét, mondván

nékem: Ne félj; én vagyok az Első

és az Utolsó,

Nem maradsz a lábaidon. :)

2013. szept. 18. 21:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!