Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézusnak mikor volt, , kezdete...

Jézusnak mikor volt, , kezdete, ,?

Figyelt kérdés

Mint ember,igen elfogadom,hogy volt kezdete mert hisz emberként csak meg kellett születnie a földre.

De a mennyben!?

Egy kérdésnél láttam,hogy az egyik válaszoló azt írta,hogy Jézusnak volt kezdete a mennyben is mivel ő is teremtmény.

Én ezt nem így tudom.

2013. szept. 17. 08:46
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
0%

6. Én kentem ám fel az én királyomat a Sionon, az én szent hegyemen!

7. Törvényül hirdetem: Az Úr mondá nékem: Én fiam vagy te; én ma nemzettelek téged.

Zsoltárok2

A Jelenések könyvében kinek a beszéde hangzik el?

„Jézus Krisztus kijelentése, A MELYET ADOTT NÉKI AZ ISTEN, hogy megmutassa az ő szolgáinak, a miknek meg kell lenniök hamar: Ő pedig elküldvén azt az ő angyala által, megjelenté az ő szolgájának Jánosnak,”

Filippi 2-ben felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, amely minden név fölött való; Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké. És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.

De miért? „Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt…”

Minek az okáért? Mert megalázta magát, engedelmes volt a halálig.

„A Messiás = az Atyával, emberként való megszületése előtt Isten volt”

És saját maga támasztotta fel magát, holott a Biblia nem ezt állítja, saját maga adta magának a hatalmat, holott a Biblia nem ezt állítja, saját maga szólt le az égből, holott nem ezt állítja.

Egyek az Atyával, ez igaz. De Jézus milyen egységről beszélt?

Jn 17,11 És nem vagyok többé e világon, de ők a világon vannak, én pedig te hozzád megyek. Szent Atyám, tartsd meg őket a te nevedben, a kiket nékem adtál, hogy egyek legyenek, mint mi!

Jn 17,21 Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.

Tehát, ha Jézus egy az Atyával, azaz Isten, akkor mi is istenek vagyunk, mert egyek vagyunk ő bennük.

2013. szept. 20. 21:56
 42/44 Kései Sirató ***** válasza:

Utolsó, te azt hiszed, hogy Jézus nem Isten?

Nem értetted meg a Bibliából, hogy Isten volt és emberré lett és most újra Isten?

Egy ember üvözíthet? Ez szánalmas.

2013. szept. 23. 13:38
 43/44 anonim ***** válasza:

Te elhiszed, hogy te isten vagy? Pedig a Biblia, és Jézus is ezt mondja...

Zsolt 82,6 Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:

34. Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek vagytok?

35. Ha azokat isteneknek mondá, a kikhez az Isten beszéde lőn (és az írás fel nem bontható),

36. Arról mondjátok-é ti, a kit az Atya megszentelt és elküldött e világra: Káromlást szólsz; mivelhogy azt mondám: Az Isten Fia vagyok?!

János10

1Tim 2,5 Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,

Gal 3,20 A közbenjáró pedig nem egyé, Isten ellenben egy.

2013. szept. 23. 14:45
 44/44 A kérdező kommentje:

#43 válaszoló miért nem akarod elfogadni azt ami annyira nyilvánvaló?

,,És minden versengés nélkül a mi hitünknek nagy titka ez; Az Isten megjelent a testben,megigazittatott Lélekben.,, (1Tim.3,16)

2013. szept. 23. 19:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!