Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézusnak mikor volt, , kezdete...

Jézusnak mikor volt, , kezdete, ,?

Figyelt kérdés

Mint ember,igen elfogadom,hogy volt kezdete mert hisz emberként csak meg kellett születnie a földre.

De a mennyben!?

Egy kérdésnél láttam,hogy az egyik válaszoló azt írta,hogy Jézusnak volt kezdete a mennyben is mivel ő is teremtmény.

Én ezt nem így tudom.

2013. szept. 17. 08:46
1 2 3 4 5
 21/44 Girgoy ***** válasza:
69%

Nem hiszem el, kedves "nem vagyok tanú". Vagy arra se veszed a fáradságot, hoyg megnyiss legalább egy online Bibliát vagy tényleg iylen szövegértési nehézségeid vannak?

Jn1, 1. Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

2. Ez kezdetben az Istennél vala.

3. Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.

4. Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;

5. És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.

6. Vala egy Istentől küldött ember, kinek neve János.

7. Ez jött tanúbizonyságul, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, hogy mindenki higyjen ő általa.

8. Nem ő vala a világosság, hanem jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról.

9. Az igazi világosság eljött volt már a világba, a mely megvilágosít minden embert.

10. A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt.

11. Az övéi közé jöve, és az övéi nem fogadák be őt.

12. Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek;

13. A kik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek.

14. És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.

15. János bizonyságot tett ő róla, és kiáltott, mondván: Ez vala, a kiről mondám: A ki utánam jő, előttem lett, mert előbb volt nálamnál.

16. És az ő teljességéből vettünk mindnyájan kegyelmet is kegyelemért.

17. Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem pedig és az igazság Jézus Krisztus által lett.

18. Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, a ki az Atya kebelében van, az jelentette ki őt.

26. Felele nékik János, mondván: Én vízzel keresztelek; de köztetek van, a kit ti nem ismertek.

27. Ő az, a ki utánam jő, a ki előttem lett, a kinek én nem vagyok méltó, hogy saruja szíjját megoldjam.

28. Ezek Béthabarában lettek, a Jordánon túl, a hol János keresztel vala.

29. Másnap látá János Jézust ő hozzá menni, és monda: Ímé az Istennek ama báránya, a ki elveszi a világ bűneit!

30. Ez az, a kiről én ezt mondám: Én utánam jő egy férfiú, a ki előttem lett, mert előbb volt nálamnál.

31. És én nem ismertem őt; de hogy megjelentessék Izráelnek, azért jöttem én, a ki vízzel keresztelek.

32. És bizonyságot tőn János, mondván: Láttam a Lelket leszállani az égből, mint egy galambot; és megnyugovék ő rajta.

33. És én nem ismertem őt; de a ki elkülde engem, hogy vízzel kereszteljek, az mondá nékem: A kire látod a Lelket leszállani és rajta megnyugodni, az az, a ki keresztel Szent Lélekkel.

34. És én láttam, és bizonyságot tettem, hogy ez az Isten Fia.

35. Másnap ismét ott állt vala János és kettő az ő tanítványai közül;

36. És ránézvén Jézusra, a mint ott jár vala, monda: Ímé az Isten Báránya!

37. És hallá őt a két tanítvány, a mint szól vala, és követék Jézust.

IJn 1:1. A mi kezdettől fogva vala, a mit hallottunk, a mit szemeinkkel láttunk, a mit szemléltünk, és kezeinkkel illettünk, az életnek Ígéjéről.

2. És az élet megjelent és láttuk és tanubizonyságot teszünk róla és hirdetjük néktek az örök életet, a mely az Atyánál vala és megjelent nékünk;

Kevés az ennyire szájbarágós rész a Bibliában, de ha valaki még ezt sem érti...

2013. szept. 17. 14:42
 22/44 anonim ***** válasza:
0%

Nem azt írja, hogy az ige=Jézus, hanem azt, hogy az élet igéje (az élet beszéde) = Jézus.

Ahogy olvashatjuk is, hogy Isten igéje (Isten beszéde) = Jézus.

Jel 19:13 És vérrel hintett ruhába vala öltöztetve és a neve Isten igéjének neveztetik.

Isten beszédét, szavát mondta, így Isten beszéde Ő.

Isten beszéde lett testté, amit Ő mondott, amit Ő tett, az Atyától hallotta, az Atyától látta.

Kezdetben volt az Isten. Hárman voltak? Ki lett kiből? És ha lett valaki valakiből, az egy adott ponton történt. A Biblia szerint Istenből lett a fiú. (Isten fia) Ha Istenből lett, akkor az egy adott pillanatban kellett lennie. Nem volt mindig három, mert akkor nem Istenből lett a fiú. De ebből nem csinált szerintem titkot Jézus sem.

2013. szept. 17. 15:30
 23/44 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! :)

Ennyire nehéz lenne megismerni Jézust? Az életet és az igazságot?

2013. szept. 17. 16:27
 24/44 anonim ***** válasza:
Miért? Mi az igazság?
2013. szept. 17. 16:33
 25/44 A kérdező kommentje:

Ez;

,,Ha megismertetek volna engem,megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.

Monda néki Filep: Uram,mutasd meg nekünk az Atyát,és elég nékünk!

Monda néki Jézus: annyi idő ota veletek vagyok és még nem ismertél meg engem Filep? A ki engem látott,látta az Atyát: mimódon mondod azért te; Mutasd meg nékünk az Atyát?,,(Ján.14,7-9)

Ez aktuális napjainkban is.

És ez az igazság!

2013. szept. 17. 16:53
 26/44 anonim ***** válasza:
Az Atyától született az idők kezdete előtt, vagyis a világ teremtése előtt.
2013. szept. 17. 20:08
 27/44 anonim ***** válasza:

Egy szóval sem gondoltam, hogy Jézus nem az Atyának a kivetítése. Hiszen, amit tett, az Atyától látta, amit mondott, az Atyától hallotta. Tehát, aki látta Jézust, látta az Atyát is. De megismétlem a felvetésemet, mert a szentháromságot viszont nagyon is tagadom.

Kezdetben volt az Isten. Hárman voltak? Ki lett kiből? És ha lett valaki valakiből, az egy adott ponton történt. A Biblia szerint Istenből lett a fiú. (Isten fia) Ha Istenből lett, akkor az egy adott pillanatban kellett lennie. Nem volt mindig három, mert akkor nem Istenből lett a fiú. De ebből nem csinált szerintem titkot Jézus sem.

És beidézek egy másik kérdésből egy hasonló szöveget is:

"Azt állítjátok, hogy Istenből lett a fiú. Akkor a teremtés elejénél hányan voltak? Amikor Isten elkezdte a teremtést az első nap elején, hányan voltak? Isten mindent (!) hat nap alatt teremtett. Ha Isten önmagából teremtette a fiút, akkor önmagából kivett valamit, ami most a fiúnál van? És egyesülniük kell, hogy az Isten újra teljes legyen? Tehát most nem teljes? Ha Isten teremtette a fiút magából, akkor van eleje. Isten teremtménye. Ha Jézus mindig is volt már, nincs eleje, akkor mikor, hogyan lett Istenből? Hogyan lett Istenből, ha nem volt eleje? Ha meg volt eleje, akkor ez a hat nap alatt kellett, hogy legyen. A Jelenések könyvében az van írva, hogy Jézus az Isten teremtésének kezdete. Jézus mindent az Atyától kapott, tehát nem volt az övé. Elismerem, hogy minden hatalom Krisztusé, elismerem, hogy Ő az Úr, a Király. Nem ez a problémám. Elismerem, hogy Ő fogja megítélni a világot, és nem az Atya, mert ezt is KAPTA! A szentháromságról, a három az egyben bibliátlan teóriával van gondom. Jézus a beszédeket az Atyától hallotta, amit tett, az Atyától látta, feltámadni sem magától támadt fel, hanem az Atya támasztotta fel. Egy mindentudó Isten miért nem tudja, az utolsó nap mikor lesz?"

Ezeket szintén kérdezném, és úgy vélem, hogy nagyon is a kérdéshez kapcsolódnak.

2013. szept. 17. 20:08
 28/44 anonim ***** válasza:
Amióta kitalálták.
2013. szept. 17. 21:00
 29/44 anonim ***** válasza:
2013. szept. 17. 21:25
 30/44 A kérdező kommentje:

Rendbe van kedves válaszoló én elismerem,hogy a Biblia "ezer" féle képen értelmezhető,ez attól is függ,hogy ki mit AKAR hinni és azt is fogja elhinni.

De próbáljuk meg egy pillanatra emberi elmével és ésszel átgondolni és választ kapni egy olyan kérdésre ami talán sokakat félrevezet.

Hidd el kedves válaszoló,hogy én tiszteletben tartom azt amiben te hiszel,tiszteletben tartom azt is ahogy te látod mindazt amiben hiszel, és nem is az a célom,hogy eltántorítsalak,vagy,hogy lebeszéljelek hisz neked is megvan a saját álláspontod a kérdéssel kapcsolatban. Nem! Mindez távol áll tőlem. Egyvalamit szeretnék, azt,hogy ha már adott egy könyv, adott egy lehetőség akkor azt használjuk ki úgy,hogy biztosak legyünk abban amiben hiszünk,mert ha egyetlen picike kételyünk is van hitünkkel kapcsolatban akkor már nem biztos,hogy amit követünk az helyes.

Lássuk csak akkor mi a helyzet Jézussal.

Hogyan fogantatik meg Jézus egy asszony méhében.

Nem vagyok jó biológiából de azért egy annyit tudok,hogy miből áll egy gyerek nemzése. Kérek egy kis segítséget a Bibliától:

"A Jézus Krisztus születése pedig így vala: Mária, az ő anyja, eljegyeztetvén Józsefnek, mielőtt egybekeltek volna, viselősnek találtaték a Szent Lélektől."(Mát.1,18)

A szentlélektől?? Hogyan!?

Elmagyarázná ezt nekem valaki,hogy tisztába legyek én is azzal, hogy hogyan lehet egy asszony viselős ha egyszer nem volt aktus? Mert ugye senki nem állítja azt,hogy a Szentlélek és Mária között volt vagy lett volna nemi közösülés. Akkor hogyan fogant meg Jézus!?

Tehát akkor a Szent lélek nem lehet CSAK Isten tevékeny ereje hanem annál több.

Azt tudjuk,hogy az angyalok testet öltenek és itt vannak, de Jézus nem ezt tette, Ő megszületik a Szentlélektől fogantatva egy szűztől és ebben van a lényeg.

Ha tekerjük csavarjuk az írásokat csak zsákutcába kerülünk mert ilyen a Biblia, de ha józan paraszt ésszel átgondoljuk akkor már egészen másképp alakul az értelmezése. A Biblia úgy volt megírva,hogy azt mindenki megértse csak az a baj,hogy az ember mindig a saját gondolatait próbálja beépíteni az igék közé ami sehova nem vezet. Persze nehéz elfogadni,hogy hogy lehet egy személy három,dehát Istenről van szó és ezt nem kellene ennyire eltorzítani.

Tehát se angyal se senki más nem születhetett meg ebben a formában emberként a földre csak maga Isten, senkinek nincs az a hatalma,hogy ezt megtegye csak Istennek.

És még egy utolsó igét:

" Mikor pedig ezeket magában elgondolta: ímé az Úrnak angyala álomban megjelenék néki, mondván: József, Dávidnak fia, ne félj magadhoz venni Máriát, a te feleségedet, mert a mi benne fogantatott, a Szent Lélektől van az. Szűl pedig fiat, és nevezd annak nevét Jézusnak, mert ő szabadítja meg az ő népét annak bűneiből. Mindez pedig azért lőn, hogy beteljesedjék, a mit az Úr mondott volt a próféta által, a ki így szól: Ímé a szűz fogan méhében és szűl fiat, és annak nevét Immanuelnek nevezik, a mi azt jelenti: Velünk az Isten. József pedig az álomból felserkenvén, úgy tőn, a mint az Úr angyala parancsolta vala néki, és feleségét magához vevé. És nem ismeré őt, míg meg nem szülé az ő elsőszülött fiát; és nevezé annak nevét Jézusnak."(Mát.1,20-25)

Az ilyen olyan bibliai magyarázatok, füzetek,könyvek ezt nagyon szépen kitudják magyarázni, de a természet törvényeit nem fogják tudni,mert lehetetlen!

Ismétlem, a fogantatáshoz aktus kell,ezt mindenki tudja. De Jézus mégis megszületik mint ember.

Ki képes erre? Csak egyedül az aki az életet adta, a Teremtő.

2013. szept. 17. 21:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!