Jézusnak mikor volt, , kezdete, ,?
Mint ember,igen elfogadom,hogy volt kezdete mert hisz emberként csak meg kellett születnie a földre.
De a mennyben!?
Egy kérdésnél láttam,hogy az egyik válaszoló azt írta,hogy Jézusnak volt kezdete a mennyben is mivel ő is teremtmény.
Én ezt nem így tudom.
Sziasztok!
Elhangzott a Jelenések 3:14 ige. Ebben Jézus bemutatkozik a laodiceai gyülekezetnek, és végül azt mondja önmagáról, hogy ő "Isten teremtésének a kezdete". Az itt található "arkhé" görög kifejezés azonban egy többjelentésű szó. Valaminek az "eleje, kezdete, alapelve, végső oka" jelentésen kívül "részint földi, részint mennyei, angyali hatalmasságok jelölésére is szolgál ez a szó (Lásd Lk. 20:20, Tit. 3:1, Rm. 8:38, I.Kor. 15:24, Ef. 3:10, 6:12, Kol. 1:16, Júd. 6) az elsőség, uralkodás, uralom, hatalom jelentésében" (Varga Zsigmond: Görög-Magyar szótár az Újszövetség irataihoz, 1992).
Ezt a kifejezést tehát nem lehet úgy értelmezni, hogy Jézus Isten első teremtménye volna, amint egyes irányzatok - melyek tagadják Krisztus kezdettől fogva való istenségét - értelmezni próbálják. A Szentírás ugyanis mindig gondosan megkülönbözteti Jézust a teremtményektől azzal a következetes szóhasználattal, hogy ő "született", nem pedig teremtetett (Lásd p. Kol. 1:15). Továbbá az egész Újszövetség azt tanítja - egyértelműen és következetesen - hogy Jézus "Isten teremtésének Fejedelme", aki által az Atya a világmindenséget, a Földet és az embert is teremtette mindennek a kezdetén: "Mert Őbenne teremtetett minden, ami van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Őreá nézve teremtettek, és Ő előbb volt mindennél, és minden Ő benne áll fenn." (Kol. 1:16-17) "Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, akitől van a mindenség, mi is ő benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, mi is ő általa." (I.Kor. 8:6) "Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett." (Jn. 1:3). Jézus Isten teremtésének az alapelve, végső oka és fejedelme, de semmiképpen teremtményeinek kezdete az első teremtmény értelmében.
Üdv. Péter
Atya,Fiú,Szentlélek,és ez a három Egy=Szentháromság.
Az Atya három aspektusa.A Fiú Jézus Krisztus az Atya Bölcsessége,a Szentlélek a tiszta erő.Irja vegyetek Szentlelket az imában kérhetünk.Az Isten jele a csúcsával felfelé álló háromszög.
A csúcsával lefelé álló háromszög:ami ennek a fordítortja szellem,erő,anyag.
Az Istentől való elfordultság oka az elnehezülés,sülyedés anyagiasodás.Meg mondatott,hogy a középső fáról ne egyél.A középső fa az ember maga,és hitt a kigyónak,ami az ember elméje,mert olyan tekervényes,és ma is elhiteti.
És magabizó lett,és nem figyelt Isten szavára,azt teljesen elfeledte.
És azzal kizárta magát a paradicsomból,az az elvesztette szivével a kapcsolatot,mert a szívünk a kapu,azon keresztül vezet az Úr.De megszünt az átjáró,igy a fény is.
De a kegyelem nem hagy magunkra,ha kérjük,és engedjük,hogy végig vezessen a tisztulás útján,akkor vissza vezetődünk az Atyához.
Az, hogy Őbenne teremtetett minden, nem vonatkozik teljesen a kérdésre, bár látszik, hogy első volt.
A Messiást, görögül Krisztust az Atya úgy szülte.
Zsoltárok könyve:2:7 Törvényül hirdetem: Az Úr mondá nékem: Én fiam vagy te; én ma nemzettelek téged.
Apostolok Cselekedetei:13:33 Mint a második zsoltárban is meg van írva: Én Fiam vagy te; ma nemzettelek én téged.
Zsidó levél:1:5 Mert kinek mondotta valaha az angyalok közül: Én Fiam vagy te, én ma szűltelek téged? és ismét: Én leszek néki Atyja és ő lesz nékem Fiam?
Zsidó levél:5:5 Hasonlóképpen Krisztus sem maga dicsőítette meg magát azzal, hogy főpap lett, hanem az, aki így szólott hozzá: Én Fiam vagy te, ma szűltelek téged.
Ez egy bensőséges valami. Persze nem földi módon kell elképzelni, ezt Jézus is említette, hogy ne földiesen gondolkodjunk a mennyei dolgokról.
A szülés a legbensőből jön ki, és két ember kevert tulajdonságai egy "ember gyerek"
Isten legbensejében szeretet, közösség, harmónia volt. Legbensejéből "hozta ki" a Fiút, aki csak az Ő mása. Épp ezért lakozhat benne a teljesség, ezért egylényegűek, ezért lehet Isten maga az Ige is, a fentebb említett János ev. elején.
Kezdet és a vég-re van egy jobb fordítás az Új Exodusban, ami a feljebbi elemzésekhez is jobban passzol, amit írtatok. Kezdet és a Cél.
Jézus nem teremtmény!!!
Az angyalok azok.
Épp ezért rohadt mérges a sátán, mert az ember is márelsőre másképp teremtetett, mint az angyalok, Isten szemébe nézve ébredt Ádám, mert saját Szellemét (lehellet, szellem ugyanaz Ruah- pneuma) lehelte belé. az orrába. Belegondoltatok, hogy tűzláng, Szent, Szent, Szent tisztaságú, Örökkévaló tekintetre ébredt Ádám, 5cm-re!!??
Szóval, az emberre azt mondták Istenek, hogy Teremtsünk embert a képünkre, és hasonlatosságunkra. Eredmény, csak a képükre teremtették meg elsőre. Ez az Ádámi faj.
Nem volt kész!!!
Krisztusban, az újjászületés által lett kész Isten eredeti terve!
Ezért pipa a sátán annyira, angyalok fülé emel minket Jézus! Már aki hajlandó újjászületni, és nem eszi meg a sátáni vallásos undormány eretnekségeket a Szent Szellemmel való betöltekezés, újjászületések ellen, hanem betölti azt, amit Jézus, Pál, apostolok mondtak.
Fiak lettünk, lehetünk!
Megnyertük a Fiúvá válás lehetőségét, ha nem ragaszkodik az ember ekkore kincs elnyerésének esélye ellenére elmebeteg földi vallásos mesékhez, eberi ostoba leuraló, zagyva hagyományokhoz a mennyből való tiszta, tűz evangéliummal szemben!
Nem véletlen, hogy akkora bűntetése elsz azoknak, akik ily nagy kegyelmet megvetnek! Be kell teljesíteni Isten elhívását. Szüless újjá, víztől, és tűztől, Szent Szellemtől, mert ez az elhívásod, nem hullák csontjaira épített rideg hullaszagú, és szellemiségű templomokban pedofil homokos papokat hallgatni herélt hangon gajdolni.
Eszméljetek fel, akik oda jártok, mennyire messze van az a mennyei elhívás valóságától!
A Messiás = az Atyával, emberként való megszületése előtt Isten volt, olvassátok el:
Pál apostol írja Filippi 2-ben:
Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is,
6Aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,
7Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;
8És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.
9Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, amely minden név fölött való;
10Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.
11És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.
Azt a részt,hogy; ,,nem tekintette zsákmánynak azt,hogy ő az Istennel egyenlő..,,
nagyon szépen kitudják magyarázni néhányak csak az a baj,hogy megfeledkeznek a lényegről.
Szeretet lényege, hogy mindegy, ki vagy, a másikért megteszel ami tőled telik.
Krisztus az örökkévalóságban jelentkezett erre a feladatra, íme itt vagyik, a könyv tekercseiben írva van rólam...
Egyenlő volt, már az Istentől az idők előtt való születése miatt is, stb, de ezt nem zsákmánynak tekintette, hanem ezeket feladta, otthagyta, persze Atyjába való hitből, és elvégezte a kiüresedés sok állomásos folyamatát. Földön is, szolgálata végén lemondott a hatalmáról, jogairól, ellenkezés, fellebbezés jogáról is, állt némán, mint bárány az őt nyírók előtt, és bevégezte.
Szeretet, ha jogod van valamihez, de a másikért lemondasz róla. Atyában is benne van ez, mikor a Fiúra ruházott jogokat, hatalmakat, pl az Ítélet jogát...
Ezért teremtette az embert az Ő képükre, saját Képükre többesszámban, férfivá, és asszonnyá. Mégis hármas kötél a házasság, ott is benne van Isten harmadikként, mint ők. Házasságban is önátadás kell legyen, akkor működik harmóniában az egész. Egyik lemond a jogáról, máskor a másik... egymásért vannak, szolgálják egymást, segítik, kiegészítik. Így ketten egyek! Isten képe szerint.
Ezt persze Jehovisták fel nem foghatják, és saját vesztükre kiforgatják eretnek tanítások miatt.
Kezdjük elölről.
Ha nem lenne Isten, nem Ő lenne az Út.
Ha nem Lenne Isten nem Ő lenne az Élet.
Ha nem lenne Isten,nem Ő lenne az igazság!
Csak azt szeretném kifejteni,hogy azok akik kétségbe vonják Jézus istenségét azok nem tudják elfogadni Isten mindenhatóságát.
A Héberekhez írt levélben olvasni Melkisédekről...
A Jelenések könyvében ,uraknak Ura királyok Királya,Alfa és Omega,és még sok kijelentés Jézusról ,Már mint a feltámadott Úr-rol ,aki:ÖRÖKKÉ VALÓ ISTEN.
És az is!
Örökkévaló Isten!
Ezen nem lehet változtatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!