A Bibliában van vérfertőzés?
Ugye volt Ádám és Éva.Nekik születtek gyerekeik (nemtom kik voltak, én pogány :) vagyok). Tehát a gyerekeknek ezután csak egymástól lehettek gyerekeik...vagy nem?
Kíváncsi lennék valami logikus magyarázatra.
Köszi:)
és még egyszer az "unokatestvér" kitalálójához:
ha javasolhatom, ne olyan pályát válassz magadnak, ahol akár az elemi szintű biológiatudásra is szükség lenne.
Még van időm?
Nem is akarom tudni, mert szerintem jobb lenne a világ ilyen hülyeségek nélkül...na de mindegy, nem lehet mindenki istenfélő...amúgy 4esre érettségiztem, csak z a rész rohadtul hidegen hagy...csak az ilyen bakik mulatságosak..
Persze, írtam is, hogy testvérek lettek szülők, az unokatesók csak ezután jöhettek.
A "vérfertőzés", mint ahogy most értelmezzük, akkor nyilván a biológiai, genetikai majdnem tökéletesség állapotában nem pont ugyanezt jelenthette, szerintem.
Nem értem a kérdezőt, meg az itt válaszolókat sem. A kereszténység nem egyenlő a Bibliával, nem szó szerint kell értelmezni azt.(bár van egy ilyen réteg, de nem ez a jellemző) Szóval ezt vagy felfogjátok és nem kérdeztek hülyeségeket, vagy egyáltalán nem foglalkoztok a vallással, és ugyancsak nem kérdetek hülyeségeket.
Ha pedig láthatóan nem vagytok vallásosak, akkor pedig ne érveljetek úgy, mintha szó szerint értelmeznétek a Bibliát.
Szerintem nem volt rossz a kérdés. Van egyébkénk a bibliában vérfertőzésről szó, bár nem azért, hogy ez követendő példa legyen. A bibliában Isten határozottan megtiltotta a közeli rokonok házasságát, és ezt részletesen tárgyalja is.(3Mózes 18.fejezet 9,11.
A legelső nemzedékek idején még valóban más, tökéletesebb biológiai szervezettel rendelkeztek az emberek. Így ez nem nevezhető "vérfertőzésnek".
Egyébbként ahogy telt az idő lassan egyre rövidebb ideig éltek az emberek, ez a bibliai kronológiából kitűnik. Ezzel együtt az általános egészségi állapot is romlott, így meg lett tiltva, és vérfertőzés volt ezt megszegni. Ami halálbüntetéssel járt.
"A Bibliát is el kellett kezdeni valahogy."
Így van! De azt is mondhatnánk, hogy az életet is el kellett kezdeni valahogy itt a földön.
Addig viszont, míg a hivatalos "tudomány" az élet véletlen keletkezésére semmi, de SEMMI bizonyíthatóval nem áll elő, én a magam részéről a bibliának ezt a részét (Ádám,Éva) szó szerint fogadom el.
Ahogy az evolúci sok irányzatát figyelem, ez egy darabig így marad.
jogos a felvetés, hogy minek vitatkozunk olyan dolgokról, amelyek alapvetően hitbéli kérdések - a hit meg köztudottan nem tűri a logikát...
egyébként nem kevesen vannak, akik a bibliában leírtakat szó szerint veszik, és ha ez meghozza számukra a leki békét, akkor legyenek boldogok, senkinek sincs joga meggyőződésüket elvitani. (persze csak addig, amíg nem akarnak m,ásokat arra kényszeríteni, hogy elfogadják az ő hitüket - de ez egy másik történet)
azon jót mosolygok, amikor vki teljes meggyőződéssel mond olyanokat, hogy "akkor még biológiailag tökéletesebbek voltak az emberek", ezért nem lehet szó vérfertőzésről.
a vérfertőzés semillyen módon nem függ a biológiai tökéletességgel, egyszerűen közeli rokonok közötti nem kapcsolatot jelent - és a rokon akkor is rokon, ha maga a biológiai tökély :)
aza fából vaskarika meg különösen mulattató, hogy igaz, hogy először a testvérek szaporodtak egymás között, de azután ennek eredményeként megjelentek az unokatestvérek és akkor már nincs is vérfertőzés :) :)
(szegény Mendel - nagyon foroghat a sírjában...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!