Vajon a halállal tényleg mindennek vége?
Nem, egy pár napig még nő a haj és a körmök, aztán a telefonhívások is elmaradoznak...
Isten jól mondta, mert a halál utáni élet a klinikai halál állapotában levő agy szüleménye, pusztán egy alacsony energiájú elektromos rezgés által közölt kép. Ez még nem élet csak egy kapu. Az emberi elme túl agyafúrt, hogy ezen továbbmenjen és higgyen abban, hogy van még utána is valami. Nyilván a hangyáknál, de még a kutyáknál sem merül fel ilyen kérdés.
Azonban ha az ember arra gondol, hogy a Világegyetem tágul - és hova tágul, mibe (?) - akkor esélyt is adhat annak a hitnek, hogy valahol a lelke tovább él és figyelhet minket.
És akkor miért vannak olyan beszámolók, amikor halálközeli élményben elhagyják emberek a testüket és máshol flangálnak, aztán amikor visszatértek, mert az orvosok visszahozták az életbe, akkor részletesen elmesélik, amit láttak. Emlékszek egy doktornőre, akinek a páciensei a halál küszöbén jártak. A doktornő a vizsgálójának a lámpájára rakott egy háromjegyű számot ábrázoló papírlapot, amit csak ő tudott és csak a plafonról volt látható. Még vak emberek is elmesélték, hogy látták ezt a lapot és elmondták a számot is.
Az ember nem csak az a 60-80 kiló hús és csont, ami a tükörből néz vissza, sokkal inkább szellemi lény is. Akinek volt már halálközeli élménye, az utána már soha sem fog félni a haláltól.
Ha nincs lélek, akkor marad az evolúció.
Ha nincs lélek,akkor a Biblia egy hazugság.
És ha nincs lélek, akkor Jézus csak egy kitaláció.
Gondolkozz kérdező,hogy milyen kérdéseket teszel fel!
Előző vagyok..elfelejtettem valamit megkérdezni.
Ha nincs lélek és te hiszel a feltámadásban,mert ugye te Jehova tanúja vagy,akkor áruld el nekem kedves Zitus,hogy azok az emberek akik meghaltak ezelőtt 500 évvel,vagy azok az emberek akiket elégetnek,mi támad fel belőlük ha porrá válnak?
Én megérteném,hogy azok feltámadhatnak akiknek még megvan a testük, de azok akiknek nincs testük,hogy támadnak fel test és lélek nélkül. Se test se lélek! Akkor mi?
Akkor mit támaszt fel Isten? Akkor mit ítél el Isten?
Érted a kérdésemet?
A kettő közül egynek meg kell maradnia az ítéletre és mivel "por vagy, és a porba térsz vissza" 1Mózes 3,19
a test ki van zárva. Úgyhogy marad a lélek.
Nézd át egy kicsit a hitvallásodat és gondolkodj el rajta,hogy mit követsz.
" Nem, egy pár napig még nő a haj és a körmök, aztán a telefonhívások is elmaradoznak..."
Nem nő, hiába mondta a Vörös Királynő a Kaptárban. Valójában a körmöt és a fogakat körülvevő lágy szövet bomlik és emiatt tűnik hosszabbnak.
Evele: Rengeteg magyarázat van az NDEk-re. A példád egyszerűen puszta anekdotikus érvelés.
@7:
Az evolúció nem zárja ki a lélek létét.
Egyébként valószínűleg az lesz az élet után mint ami előtte volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!