Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Asatru oldal a forn sidr...

Asatru oldal a forn sidr miért szünt meg?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy panaszkodtak a kevés tagra, de hát nem is milliókra kell számítani. Szeretnék kapcsolatba lépni a honlap adminisztrátorával, nagyos sok jó anyag volt fenn, amit el szeretnék olvasni. Remélem rátalál a kérdésre a honlap üzemeltetője. Nem tudom miért szünt meg, a népszerűség csak tipp volt, remélem visszatér még az oldal.

2013. szept. 13. 15:44
 1/10 anonim válasza:
66%

Üdvözlet.

Viad vagyok a Forn Sidr Hungary honlap egykori adminja és üzemeltetője.

Annak idején nagyon beindult az élet Magyarországon a viking kultúra majmolása. Aztán sok éven át ez a legtöbb embernél a hadi hagyományőrzésben merül ki, hiába aggatják magukra a Mjöllnirt és más északi szimbólumokat és ordítják hogy mekkora nagy vikingek, ha se hit, se élet érzés nincs mögötte. Hosszú éveket töltöttem el ilyen közösségekben és megismertem mi folyik itt. Miután én más oldalról néztem a hagyományőrzést, mocskolódásoknak lettem kitéve. Ez volt az első szembesülés a magyar viking hagyományőrzőkkel. Aki hisz a vallásban, azt kifikázzák, bemocskolják, ahol érik.Aztán sok sok próbálkozás után jött létre a Forn Sidr Hungary. Persze itt is betalált pár nagy eszű mocskolódó emberke. S amikor már odáig fajult a dolog, hogy 15 éves kutató munkám után olyan emberek mondtak a szemembe dolgokat, hogy kitalálok dolgokat s hogy a magyar könyvekből, amik megjelentek, többet lehet tanulni betelt a pohár. A magyar könyvekből a viking kultúráról valóban sokkal többet lehet tanulni, de a honlap célja a vallás volt. S erről sem könyv, sem más magyar nyelvű oldal nem foglalkozott ilyen részletesen!! Mikor megakartam jelentetni egy könyvet, gondoltam akik hű követői voltak az oldalnak, segítenek majd pár fordításban. Eleinte kaptam is segítséget, majd később hiába vártam a fordítgatásokat, szóvá tettem és ők sértődötten engem mocskoltak be. Így a könyv nem jelent meg. Olyan dolgokkal, amik minden nagyobb országban, ahol vannak Asatrú közösségek, tisztában vannak a dolgokkal. Magyarország viking hagyományőrzői tipikus bunkó magyarok!!!Csak és kizárólag a nyers felszínt látják, akik a mélyebb rétegekben élnek, azokat leszarják, bemocskolják. Én ebben a kőzegben éltem és nem kaptam mást csak gyalázatot, olyan emberektől, akiknek segíteni akartam az északi kultúra és vallás megismerésében!!!Soha többé nem érdekel mi folyik itthon és felőlem mehetnek Szigethalomra bohóckodni, ahol mindenféle kultúra keveredik ispánság alatt viking fesztivál néven. Nevetséges!!!Én őszintén elmondtam mindenkinek mi volt a baj, de az őszinteséget nem bírják a magyarok. S ezzel remélem választ is kapott a kérdező. Én lehet magyar állampolgár vagyok, de a szívem s lelkem északi. S ez itt a legnagyobb különbség. Ezért kellett engem bemocskolni, mert a gyenge elméjű magyar vikingeknek ennyi ész szorult a borsónyi agyukba. A honlapot és a könyvet nem érdemlik meg a magyar emberek!!! A saját ostobaságukban nyomorodjanak meg. Sajnálom a kiakadásomért, nem a kérdezőnek szólt. S ha vannak igaz északi emberek itthon, azok remélem soha nem találkoznak efféle nyomorék humanoidokkal....

2013. szept. 19. 16:55
 2/10 anevem azernem válasza:
Én is sajnálom hogy megszűnt, bár a fórumba ritkán írtam, de szívese olvasgattam a cikkeket/irományokat. Kár érte.
2013. nov. 14. 20:35
 3/10 deadly108 válasza:
estleg mrg lehetne kapni a cikkeket irasokat imákat remek munka volt hiányzik :(((
2013. nov. 20. 21:37
 4/10 anonim válasza:
100%

Kedves Vlad!

Azért ez a hozzászólás amit idebiggyesztett, hagy némi kívánnivalót maga után.

Elég gyanús nekem az, hogy mindenki csak úgy elkezdi Önt bemocskolni mindenféle dologgal, bármilyen közösségbe is kerüljön.

Ha ÖN akar könyvet megjelentetni, és ELVÁRJA a segítséget MÁSOKTÓL, de olyan szinten hogy szóvá is teszi, ha nem segítenek, akkor már ne is haragudjon de mégis mit várt? Dicséretet? Megbecsülést?

Véleményem szerint ez a történet bárhogyan is legyen előadva, az Ön hátán fog csattanni. Ez a hisztis tinilány stílus meg egyenesen a célkereszt elé helyezi az Ön egész személyét.

Lehet szidni az embereket, lehet szidni a mentalitást, de az általánosítás a kicsinyesség és a gyengeség jele. Azért mert ismer (vagy úgy gondolja, hogy ismer) néhány embert bizonyos körökből, még nem ismerhet mindenkit. És azzal, hogy egy egész országnyi embert (különös tekintettel a viking hagyományőrzőkre) így lebunkóz, csak a saját értelmi és érzelmi szintjét tükrözi. Valamint az is elég lehangoló, hogy míg mások a negatív véleményüket az Ön szemébe nézve mondták ki, addig Ön ezt az emberek háta mögött teszi meg, egy sokak által látogatott nyilvános fórumon. Így mégis milyen jogon ítélkezik felettük?

Én ismerek néhány hagyományőrzőt, és a mentalitásuk igencsak távol esik ettől a képtől, amit Ön az előbb lefestett.

Ha igazán segíteni akart volna az "itthoni igaz északi embereknek" ahogyan Ön fogalmaz, akkor meghagyta volna azt az oldalt, hogy legyen honnan tájékozódniuk. Így hogy személyes sértődöttségében inkább megvon az ártatlan érdeklődők elől is minden Ön által kigyűjtött anyagot inkább arra utal, hogy ezt nem önzetlenségből tette közzé azokat, hanem csak pusztán az elismerés iránti vágyból. De van egy rossz hírem: Az elismerést kiérdemelni kell, nem pedig követelni.

Engem is érdekelt egy időben skandináv mitológia (valahogy a 2000-es évek környékén), de az angol nyelvű szövegek némelyike nehezen értelmezhető volt számomra, igazán örültem volna egy magyar fordításnak.

Szóval összegzésképpen: Próbáljon a sértődött tinilánystíluson felülemelkedni. Legyen férfi! (Legalábbis a Vlad névből férfira következtetek. Ha tévednék, akkor elnézést kérek.)

Ha igazán segíteni akar az embereken, akkor a segítség feltétel nélküli legyen, és úgy meglátja hogy sokkal több mindent fog elérni az életben. Ha erre az lenne a reakciója, hogy az összes segítség, amit eddig nyújtott másoknak feltétel nélküli volt, akkor javaslom, hogy gondolja át a dolgait újra. Ajánlom több szemszögből ezt az újragondolást, ne csak a sajátjából tegye ezt meg. Ha ennek az ego áll útjában, akkor igazán sajnálom, de senki sem fog tudni segíteni Önnek.

2014. jan. 29. 11:06
 5/10 Acolyte válasza:
51%

Tudom hogy ez egy régi cikk,de úgy döntöttem hogy azért mégis

csak hozzá szólok.

Üdv néked Viad!

Ha nem ismernél akkor bemutatkozok ahogy megismerték anno azon a bizonyos oldalon.Tyr vagyok/voltam ha még emlékszel reám.

Igazából fogalmam sincs hogy mit is mondhatnék neked de annyi biztos hogy nagyon hiányoznak az írásaid.És mint régen most is csak annyit mondok neked hogy ez az "ország",soha nem fogja felfogni hogy valójában mit is akartál ajándékozni neki.És ami azt illeti egyszer szívesen megismernélek (élőben).Ha nem is ismerlek/telek tudom hogy nagyszerű ember vagy.És még valami, ha tanácsolhatnák valamit.Ne próbáld meg újra elterjeszteni eme csodálatos és mély kultúrát...MERT NEM ÉRDEMES...REMÉNYTELEN.Ha valakihez el akar jutni az Forn Sidr, akkor ahoz el is fog jutni.Gyűjtsd össze a saját köreidet,és műveljétek ti magatok (én magam is ezt teszem már régóta,igaz csak egymagam vagyok de igyekszem).

U.i.

A többiek pedig gondolkozzanak mielőtt irkálnak (tisztelet a kivételnek)

2014. márc. 18. 18:47
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
De ugye akkor többet nem is fogtok bomlasztani ezzel az ostobasággal?
2014. ápr. 11. 23:49
 7/10 anonim ***** válasza:
31%
Sajnálom, hogy megszűnt, nem tudok hol trollkodni!
2015. márc. 2. 19:26
 8/10 Gaura válasza:
Viad! Keress meg, valahol, tudod hol vagyok elérhető :) Gau
2016. márc. 6. 17:44
 9/10 anonim válasza:
Látom, hogy ez már jó három éves thread, de engem érdekel a viking harcmodor, kultúra és a hitvilág is. Ez az oldal talán megszűnt, de van-e még / már olyan egyesület, ahol minderre figyelnek?
2016. dec. 26. 22:41
 10/10 Ingwar98 válasza:

Kedves kommentelok!

Esetleg valakinek van kontaktja Viad-hoz? Sajnos itt mar lehetetlen kerdest kuldeni erre a fiokra. Azert szeretnem felvenni a kapcsolatot, mert eppen az Asatru hazai alakulasarol vegzek kutatast, es szeretnek a forn sidr hungary oldalrol is minel szeleskorubb tudast kapni, mar ha ez lehetseges. Szoval ha akar Viad, akar barmelyik volt csoporttagja olvassa ezt, igazan halas lennek ha megkeresne, irna nekem valaszt itt gyakorikerdeseken, vagy akar az email cimemen: lil.wezzy205@gmail.com.

Ezer koszonet!

2023. jan. 21. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!