Melyik oldal a jobb?
Úgy kb. két éven keresztül nagyon hívő voltam, állandóan Istenre gondoltam és rengeteget imádkoztam, stb. A végén már annyira magasztos volt a vágyakozásom, hogy így-úgy "megszakítottam" ritkítottam a kapcsolatot Istennel. El lehet-e "viselni" anyagi mivoltunkban ezt a nagyfokú szeretetet? Most újra félig világi életet élek sokkal szabadabban. Visszagondolva a két év nagyon kemény volt, tényleg ha arra gondolok szerzetesként mit át kell élniük azoknak az embereknek. Példa erre a sok szentkép ábrázolás az az arcra írt lelkesedés és vágyakozás. És ugye a szorító, vérző szív, amit Jézus és Szűz Mária képeken látunk, nagyon nehéz ezt elviselni egy életen át, nem?
Most újra könnyebb, Isten már nem keres, mivel én sem és kötetlenebb vagyok.
Sosem voltál hívő, és nincs, és nem is volt kapcsolatod, az Élő Istennel.
Minek hazudni? Szerinted elérsz valamit? szerintem semmit.
Ne ítélj!
Nem hazudtam, nem szoktam hazudni, tényleg ezt éreztem.
De kimondta, hogy legyél szerzetes?
Mi az, amit hívőként nem tettél volna meg? Vagy miről mondtál le?
Kedvas Kérdező, sajnos a szentképek között nem igen fogod megtalálni az élő Istent, nem is tudom, hogy miért ott kerested.
Azt tudom neked tanácsolni, hogy Isten a Biblián keresztül jelentette ki magát.
Kívánom neked, hogy megtaláld azt a felekezetet, gyülekezetet, amely a legközelebb áll a Bibliához, ahol találkozhatsz Istennel.
gondolom katolikus v. en mondjuk nem ertem a katolikus vallast mivel szent kepeket keszitenek, mivel ha en jol ertelmeztem az igazi elo Isten parancsolataiba az al h ne csinalj faragott kepet es ne is imad azt. Nem itelem el oket csak jobb mindha megtagadnak Istent, de megse ertem meg oket. Szerintem a faragot kepekbe szobrokba mas demonok koltoztek es aze nem teljes a kapcsolat Istennel. de ez csak sajat velemeny. Szerintem olvasd a Szent Bibliat es abbol imadkozz es ugy lepj kapcsolatba Istennel. Kivanok neked szerencset, es igaz megterest:)
Egy reformatus 19f
Szia! Ne akarj a katolikus szentekhez hasonlítani :) Az üdvözülés egyetlen feltétele a Jézus Krisztusban való hit és a hitben megmaradás. „Aki mindvégig kitart, az üdvözül” A Fiában való hit kiengesztelődés Istennel, a hit még Istenben való bizalmat is jelent.
Nem kell szentekkel foglalkozni. Az áldozás sem feltétele az üdvözülésnek. Nem a külsőségek a lényegesek Isten számára.
János 1. levelében minden lényeges benne van, amit a keresztény életről tudni kell.
Ismerd meg jobban Istent! Megismerhető pl. a Zsoltárok könyvéből, nyisd ki néha és olvass el egy-egy részt.
További olvasmányok amik elmélyíthetik a tudásodat, új meglátásokkal gazdagíthatnak:
Rózsa Huba: Mi a Biblia? (Jel Kiadó, 2010)
Ursula Struppe: Bevezetés az Ószövetségbe (Jel Kiadó, 2003)
Fabiny Tibor: Ami változik és ami/Aki örök a Szentírásban (on-line)
Talán az se mindegy milyen Bibliát használsz. Én ezt a Károli kiadást ajánlom:
Újszövetség Zsoltárok könyve (Kálvin Kiadó, 2009)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!