Melyik oldal a jobb?
Úgy kb. két éven keresztül nagyon hívő voltam, állandóan Istenre gondoltam és rengeteget imádkoztam, stb. A végén már annyira magasztos volt a vágyakozásom, hogy így-úgy "megszakítottam" ritkítottam a kapcsolatot Istennel. El lehet-e "viselni" anyagi mivoltunkban ezt a nagyfokú szeretetet? Most újra félig világi életet élek sokkal szabadabban. Visszagondolva a két év nagyon kemény volt, tényleg ha arra gondolok szerzetesként mit át kell élniük azoknak az embereknek. Példa erre a sok szentkép ábrázolás az az arcra írt lelkesedés és vágyakozás. És ugye a szorító, vérző szív, amit Jézus és Szűz Mária képeken látunk, nagyon nehéz ezt elviselni egy életen át, nem?
Most újra könnyebb, Isten már nem keres, mivel én sem és kötetlenebb vagyok.
Szervusz
Kérded, melyik oldal jobb?
Jézus azt mondta 2 út van, Egyik a halálba, a másik az örök életbe vezet. Te döntesz melyiken jársz. Nincsen harmadik.
Ha a keskeny út mellett döntesz, nem kell szenvedned, mint azt föntebb leírtad, mert Jézus így hív a keskeny útra: "Vegyétek magatokra az igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos szívű vagyok, és felüdülést találtok lelketeknek. Mert az én igám kellemes, és az én terhem könnyű.”" Máté 11:29,30
Hát igen, ahogyan írod, ahol most vagy, ott könnyű - egyenlőre. De ki mit cet, azt fogja aratni. Légy óvatos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!