Isten valóban azért teremtette az állatokat, hogy mi megöljük őket, majd megegyük?
Testvérem keresztény, katolikus, és kérdeztem tőle, hogy hogy van az, hogy nem szabad embert ölni, de az állatokat igen?
(vannak csirkéi, és meghízlalja őket, majd levágja, és megeszi)
És azt mondta, hogy isten azért teremtette az állatokat, hogy mi emberek meg együk őket.
Szóval hogy minket tápláljanak.
Igaz ez? Ez benne van a Bibliában? Vagy hol írják?
Én nem érzem igazságosnak, hogy embert nem lehet megölni és megenni, de állatokat simán.
Mi különbség közöttük? Az állatoknak is fáj, mikor elvágják a torkukat...
"Szerinted lennének ma állatok a földön, ha Isten nem rendelte volna el, hogy rettegjenek az állatok az emberektől?
Nem Isten csinálta a káoszt a földünkön, hanem az emberek sorozatos rossz döntései."
Látom azért igyekszel módszeresen tovább görgetni a témát.Nem csalódtam.
Noé bárkáján minden állat ;)
Az egy MESE.
nem kell szó szerint értelmezni.
Valószínűleg valóban volt özönvíz. Pl a földközi tenger helyén szárazföld volt, ami egy nap alatt tele meg vízzel. Ez simán lehet egy durva árvíz amihez eső sem kellett.
De a bárka hablaty az egy erre vagy egyéb valóban esőzés okozta özönvízre kitalált MESE.
Ne úgy képzeljétek el, hogy minden fajból volt a hajón egy hím meg egy nőstény.... És mindenki más meghalt....
Hanem úgy, hogy SOKAN meghaltak. De NEM MINDENKI MÁS, szín az egy páron kívül a bárkán....
És ugye több ilyen tömeges pusztulás is volt, mindegyik egy-egy elemhez kötődik. Ez nyilván a vízhez. A
Most a föld elem következik talán. Bár újra jelentős árvizek vannak (tengerszint emelkedés), vagy a tűz (rendszeresek az erdőtüzek), a levegő elem is lehet a következő, ugyanis egyre rosszabb a levegő, csökken az oxigén koncentráció és egy bizonyos szint alatt megfulladunk.
Tök jó, hogy ez mind a három köthető a környezet szennyezéshez.
Az anyagi haszon kergetése úgy látszik nem kompatibilis a környezetünkkel. Lassan szó szerint belefulladunk a szemétbe amit termelünk, így lehet a következő kipusztulás okozója a föld (anyagi javak túlhajszolása), a víz, mivel ellepi a tenger a partmenti városokat, alacsony szigeteket (sokszor pont azokat, melyeknek nem sok köze van a környezetszennyezéshez), mérgezett lesz a levegő a CO2, NOx, metán kibocsátás miatt.
De persze jöhet ismét a tűz is.... Erdőtüzek mint már említettem. Ózonréteg vékonyodás, lyuk, perzselő, bőrégető Nap...
Szóval nagyon jó.. Mind a 4 elemnek esélye van a következő mass extinction eseményt okozni.
És mindnek köze van ahhoz, hogy kizsákmányoljuk a természetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!