Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Anya nem enged megkeresztelkedni?

Anya nem enged megkeresztelkedni?

Figyelt kérdés

17 éves leszek és mindig kilógtam a sorból, egyedül én nem vagyok megkeresztelve, nem tudom mit kell csinálni a templomban, amikor pl. misére mentünk egy barátnőmékkel, meg esküvőn, stb.

Nem ez a fő indok az elhatározásra, leginkább az, hogy ennek ellenére kis koromtól kezdve hiszek Istenben és már egy jó ideje esténként is imádkozok, mondjuk a saját szavaimmal, nem tudom ez így milyen, de csak így tudok... Eddig a Miatyánkot sem tudtam, innen-onnan szedtem össze. De semmi imádságot nem tudok ezen kívül.

Úgy tudom, így felnőtt koromban nem lehet majd templomi esküvőm sem, márpedig én nagyon szeretnék.

Nos a kérdés, hogy ő ennek az egésznek ellene van, szerinte úgy is lehet hívő valaki, ha nincs megkeresztelve (ő és apa is katolikusak, meg az egész tágabb családi köröm). Ha esetleg meg is engedné, erősen utalt rá, hogy inkább református pappal történjen, mert a katolikusok nagyon szűk látókörűek, meg a mise is bonyolult (nem tudom, miért) és ott énekelve van még a temetés is.

De a katolikusoknál van gyónás is, én pedig nem érzem magam tisztának, és ha 1 évig folyamatosan sorolnám a kisebbtől a nagyig megtörtént dolgaimat, akkor sem érnék a végére. Nekem fontos lenne, hogy pl ezt is megtehessem. Tehát én összegezve katolikus vallást szeretnék felvenni, de neki ez nem tetszik. Mit tehetnék? Aki tudna tanácsot adni, vagy mesélni, esetleg összehasonlítani a kettő típust vagy valami, annak várom válaszát.

Köszönöm!!!

L/17

2013. szept. 6. 23:01
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

Miben hiszel? Csak Istenben? És Jézusról mit gondolsz? :)

Mert, a Bibliában az van, hogy Jézus nevére keresztelkedjünk meg. (És tényleg a bemerítkezés áll közelebb ehhez.)

2013. szept. 11. 21:33
 32/39 A kérdező kommentje:
Nem csak Istenben hiszek. Minden szentben meg nem tudom hogy mondják... angyalokban is.
2013. szept. 12. 17:03
 33/39 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

"Minden szentben meg nem tudom hogy mondják... angyalokban is."

Miért hiszel a szentekben és az angyalokban?

2013. szept. 12. 18:34
 34/39 A kérdező kommentje:

Mária, meg a szent család, meg bennük igen. A többiek (Szent László, királyok, stb) róluk meg elhiszem, hogy léteztek, mivel nagyon érdekel a történelem ezen része is, meg hát na...

Az angyalokat meg kicsi korom óta úgy gondolom, hogy vannak. Van sátán is, de a legtávolabb áll tőlem, amennyire csak lehet.

2013. szept. 12. 19:45
 35/39 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Nem moodom hogy teljes választ kaptam a kérdésemre. De jól van. :)))))

Ha neked lenne kérdésed akkor megtalálsz.

2013. szept. 12. 19:55
 36/39 anonim ***** válasza:
ha minden megmagyarázható lenne észérvekkel, elég sekélyes világban élnénk.
2013. szept. 13. 14:34
 37/39 anonim ***** válasza:

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Csodálkozok ,hogy a szüleid katolikus léttükre nem akarják ,hogy megkeresztelkedj és pláne nem katolikusnak!

Én 34 évesen tértem meg (katolikusnak) ,de reformátusnak kereszteltek(soha nem jártam templomba addig).

Várd meg amíg 18 leszel és utána Te dönthetsz.Addig is járj el templomba és próbáld felvenni9 a kapcsolatot helyi Plébánossal.Nekem felnőtt katekézisre kellett járnom elsőáldozás előtt.Isten áldjon az utad során és ha úgy érzed te oda akarsz tartozni akkor ne hagyd magad lebeszélni.

2013. szept. 13. 15:38
 38/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!
2013. szept. 13. 21:04
 39/39 anonim ***** válasza:
Ámen.
2013. szept. 21. 16:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!