Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért követett el Dávid bűnt...

Miért követett el Dávid bűnt az Úr ellen?

Figyelt kérdés

Sámuel 2. könyve 24. részében, amikor az Úr megparancsolta Dávidnak, hogy vegye számba a népet, Dávid megszámláltatta, és akkor a 10. versben ez áll: Dávidot azonban bántotta a lelkiismerete azután, hogy megszámláltatta a népet, és ezt mondta Dávid az Úrnak: Nagyot vétettem azzal, hogy ezt tettem. Most azért bocsásd meg, Uram, a te szolgád bűnét, mert igen esztelenül cselekedtem.

Nem értem mi a bűne Dávidnak, pedig engedelmeskedett az Úrnak. Valaki megmagyarázná??

2013. szept. 5. 16:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Talán segít. Olvasd el az első részét:

[link]

Ha viszont megfigyeled, nem az Úr találta ki, hogy megszámlálja a népet, hanem az Úrnak felgerjedt a haragja.

De talán megtalálod a választ a linkben.

2013. szept. 5. 17:16
 2/8 anonim válasza:
78%

Itt megkapod a választ:

[link]

2013. szept. 5. 21:47
 3/8 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem nem érdemes magyarázatot keresni egy sivatagi nép napszúrásos hallucinációiban.
2013. szept. 5. 22:00
 4/8 anonim ***** válasza:
76%

Nem Isten parancsolta Dávidnak, hogy számlálja meg a népet, hanem az 1Krónikák 21:1 szerint Sátán indította erre. Dávid hite megingott, nem bízott abban, hogy Isten képes százannyit hozzátenni a népéhez, mint amennyi akkor volt (Joáb erre figyelmeztette Dávidot.)Emberi szemszögből döntött, fel akarta mérni, mekkora a serege, mert nem bízott abban, hogy Isten mindenképpen győzelemre segíti. Figyelmen kívül hagyta Istent, a maga erejében bízott. El is veszett hetvenezer ember.

Ezt ismerte föl később Dávid, ezért mondta azt, hogy nagyot vétett azzal, amit tett.

Gusev

2013. szept. 6. 09:33
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszát, ment a zöld
2013. szept. 6. 20:14
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

" Nem Isten parancsolta Dávidnak,

hogy számlálja meg a népet,

hanem az 1Krónikák 21:1 szerint

Sátán indította erre. "

Nem!

" Támada pedig a Sátán Izráel

ellen"

A sátán szó jelentése ellenség. Támada pedig az ellenség Izráel ellen...

őAz Úr küldte az ellenséget büntetésből, és az ellenség felbosszantotta Dávidot, megszámlálta a népet (nem hitte, hogy Isten akár tizedannyi emberrel is győzelemre vihetné). Ezt felismerte Dávid is, rájött, hogy milyen bizalmatlan, hitetlen bakit tett.

2013. szept. 7. 08:08
 7/8 A kérdező kommentje:
utolsó, köszönöm neked is
2013. szept. 7. 12:41
 8/8 anonim ***** válasza:

A 6-os válaszoló idézetét érdemes megtoldani, hogy teljes legyen a Biblia szerint a vers:

"Támada pedig Sátán Izráel ellen, és felindítá Dávidot, hogy megszámlálja Izráelt."

Ugye így másként fest?

2013. szept. 7. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!