Mi a Dávid-csillag jelentése?
Ebből a képből arra következtettem, hogy valami egyházi dolog, de egy ismerősöm szerint a halált jelenti. Másholt meg valami sátánizmusról írtak.
Akkor most igazából mit jelent?
Sátánista az ötágú csillag..
amúgy a kérdéserde a válasz:
"12 lapja Izrael 12 törzsét hivatott jelképezni, hét része a pedig a teremtés hét napját. Izrael állam zászlajának tartozéka és általánosan ismert zsidó vallási jelkép."
Lényegében igaza van az utolsó válaszolónak, bár csak részben.
Persze ha a Héber iratokat nézzük, Dávid sarja és gyökere a fényes hajnal csillag Jézusra vonatkozik, amit Ők nem fogadnak el.
Jézus „Dávid gyökere és sarja” is egyben. Test szerint Dávidtól származik,
Ő a Dávid királyi ágából való, időtlen időkig uralkodó halhatatlan Király, aki betölti Jehova Dáviddal kötött szövetségét, valamint ő a Mózes idejében megjövendölt „fényes hajnali csillag”
(Zsoltárok 89:34-37) 34 Nem szentségtelenítem meg szövetségemet, És ajkam beszédét meg nem változtatom. 35 Megesküdtem egyszer szentségemben, Nem hazudok Dávidnak. 36 Időtlen időkig megáll a magva, És mint a nap, színem előtt a trónja. 37 Szilárd lesz az, mint a hold, időtlen időkig, Mint egy hű tanú az égen.” Szela.
Itt Dávid leszárazási vonalán született Jézura utal amit már a Mózes könyvében is megjövendőlt a próféta
(4Mózes 24:17) 17 Látom őt, de nem most; Nézem őt, de nem közelről. Csillag származik Jákobtól, Jogar támad Izraeltől.. . .
Persze ezt a Zsidók nem fogadják el, mármint Jézust, de mint messiást azt várják továbbra is...
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!