Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanui, bántalmaztak e...

Jehova Tanui, bántalmaztak e már titeket fizikailag a térítésetek során?

Figyelt kérdés
Már csak azért tettem fel ezt a kérdést mert én soha nem láttam ilyesmit pedig nem messze a lakásomtol is van egy Királyság terem,

2013. szept. 4. 15:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

T. Kerdezo!

Az igaz, hogy most nem szenvedunk el fizikai bantalmazast. De regebben igen. Az 50-es evekben sok testvert zartak bortonbe, ahol fizikailag is bantalmaztak oket. Es nem azert, mert valami bunt kovettek el, hanem kizarolag a hituk miatt. De a vilag tobb reszen meg ma is szenvednek a testvereink bantalmazasoktol. Ilyen hely pl. Korea, Afrika egyes reszein, vagy keleten a volt Szovjetunio teruleten, szinten bortonokbe zarjak oket, es meg is verik. Amig fennallt a Szovjetunio, ott viszont a gulagokra vittek oket, elszakitva toluk gyermekeiket, akiket aztan nevelo intezetbe vittek, hogy atneveljek oket. Meg Amerikaban is ilyen allapotok voltak a mult szazad elso feleben. Ma mar itt nincs ilye. De elofordul, hogy a predikalas soran durva szidalmakat kapunk. De ezt elviseljuk, mivel Jezus es az apostolok is elszenvedtek amikor bantalmaztak, szidalmaztak oket.

Ha barmi kerdesed lenne, szivesen valaszolok. SzervuszZ: Judit!

2013. szept. 5. 11:15
 12/15 anonim ***** válasza:
Engem nem de a 13 èves hugomat megpofozta egy katolikus pap mert sok hìvènek megmutatta a sajàt bibliàjukbol hogy Isten neve Jehova.
2013. szept. 8. 13:21
 13/15 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók!

A kommunizmus nem csak a jehova tanúit "zaklatta" hanem minden Isten hívő embert.

Ne menjünk bele ebbe mert így értelmet veszíti a kérdés.

Napjainkról van szó!

Köszönöm!

2013. szept. 8. 20:54
 14/15 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"A kommunizmus nem csak a jehova tanúit "zaklatta" hanem minden Isten hívő embert."

Ez ugyan úgy vonatkozik a koncentrációs táborokra is. Ott sem csak a tanúk voltak hanem más felekezetek hívei is.

2013. szept. 8. 21:40
 15/15 anonim ***** válasza:
ez nem egèszen igy van, ugyan is a reformàtusok meg katolikusok stb ha egyàltalàn vallàsosak voltak felhagytak a hitükkel a kommunizmus miatt Jehova Tanuinàl ilyen nem volt , a börtönök tele voltak tanukkal a hìtük miatt, katolikusok reformàtusok nemigen ültek a hitük miatt katonai szolgàlat megtagadàs miatt.
2013. szept. 9. 05:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!