Engem nagyon érdekelne, hogy aki gyülekezetbe járnak, mint adventisták, miért viszik be a hétköznapi dolgaikat pl. a telefont az istentiszteletekre?
Kedves nikaa11!
1. a telefonomnál kisebb értelmesebb fényképezőgép nincs.
2. a telefonom kiváló minőségű 8 megapixeles képet csinál
3. a telefonomon ki van kapcsolva a rezgés, teljesen néma és rezgésmentes bármilyen külső hívás vagy sms érkezne
4. a telefonomról kényelmesen tudom használni a kereső funkciót a bibliai igékhez, melyek elhangoznak az igehirdetésen, így nagyon sok időt megspórolok az igék keresgetésével.
5. a telefonnal készített képeket a telefon automatikusan feltölti a dropboxra, amit bárhonnan elérek, amikor szükségem van rá, nincs szükség a képek áttöltésével bajlódni.
Én úgy gondolom ennyi indok talán elegendő arra, hogy megértsd miért viszem be a telefonomat az Istentiszteletre. Egyébként amióta ultrabook-om van azt is viszem, és a felvett hanganyagot így azonnal át tudom tenni a gépre, ami nagyban megkönnyíti a további munkát. A technika azért van hogy értelmesen használjuk mások javára és épülésére.
Üdv. Péter
Kedves Péter!
Én is vallásos nevelésben részesültem de engem úgy tanitottak,hogy a templomba Isten színe elé megyünk-esetleg egy Bibliával- nem pedig technikai felszerelésekkel.
És régen is terjedt az Isten beszéde, ennyi kütyü nélkül.
Engem arra is tanítottak,hogy a Bibliát fogassam ügyesen-amit meg is tanultam- nem pedig ennyi modern eszközt.
Kedves nikaa11!
Tudod én fiatalokkal foglalkozom a közösségen belül, az óvodáskorúaktól egészen a huszonévesekig, így van tapasztalatom. A tapasztalatom pedig azt mutatja, hogy a mai fiatalok igénylik a megértést a toleranciát, a szeretetet, mert ezt a világban nem kapják meg. Ehhez pedig hozzátartozik az, hogy nem tiltásokkal közelítünk hozzájuk.
Üdv. Péter
Kedves nikaa11!
Megtettem. Egyébként én 40 éve járok gyülekezetbe, igaz ebből csak 20 éve adventistába...szabad megkérdezni, hogy hova jársz?
Üdv. Péter
Szia!
Ahova én járok gyülekezetbe, oda azért visszük be, mert a hely adottságából adódóan nem tudjuk "kint" hagyni. Így otthon kellene hagyni. Persze, ezt is meg lehetne tenni. De olyan sokszor vettük hasznát, hogy inkább visszük. Pl. az igehirdető eltévedt, nem talált oda, stb. Szerintem vannak olyan helyzetek, amikor jó, hogyha van. Lehet ésszel használni, nem belebújva istentisztelet alatt. Nem csak az a két véglet van, hogy csörög-zörög, vagy nem viszem. És sajnos csak 4 éve járok gyülekezetbe...
Köszönöm a válaszokat,azt értettem meg mind ezekből,hogy mindenki leírja a saját verzióját
-persze a telefonhoz ragaszkodva-
Hát sajnos úgy tűnik, már létfontosság a telefon.
Nem vagyok még 40 éves de én nem hagyom magam sodródni az árral.(és az Új földön hogy lesztek meg a mai modern kütyük nélkül...)
ez még érdekes kérdés lenne de nem teszem fel :-)
Kedves Kérdező!
Több szempontból sem értem a reakciód.
1. "Köszönöm a válaszokat,azt értettem meg mind ezekből,hogy mindenki leírja a saját verzióját -persze a telefonhoz ragaszkodva- "
Erre irányult a kérdés. Mit kellett volna válaszolni?
2. Nem értem miért baj, ha nálam van a telefon, amit nem használok az istentisztelet alatt. Ott van a táskámban, és senkit nem zavar. Előtte, utána jól jöhet. Mi ezzel a gond?
3. Ha esetleg csak azzal van gondod, ha valaki használja is (erre következtettem a kommentekből), akkor azt nem értem, mi a különbség a telefon és a fényképezőgép között? Az nem ugyanolyan hétköznapi, használati tárgy? Ha nem, akkor hol a határ szerinted? Ha azzal van gondod, hogy valaki pl. játszik vagy netezik közben, az valóban nem helyes. A fényképezés miért baj?
4. Remélem gyalog jársz gyülekezetbe, és nem veszel igénybe olyan hétköznapi tárgyakat, mint az autó. Főleg nem tömegközlekedést. Ahhoz ugyanis az kell, hogy valaki ne tartsa a szombatot.
5. Szerintem is fontos erről beszélni. De vajon van annyira fontos, hogy ezért megtörd a szombatot? Az utolsó kommented péntek este 20:29...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!