Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen természetközeli valláso...

Milyen természetközeli vallások vannak, ahol a férfi és a női lényegiség egymással harmóniában van?

Figyelt kérdés

2013. aug. 27. 22:27
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Igen érdekes a hozzáállásod.

Ugyanis eddig a legtöbb vallást simán leszóltad, gondolom, akkor már mindegyiket gyakoroltad évekig, benne élve a kultúrában (pl. indiai esetében) is.

Ha nem, akkor mégis mi alapon szólod le?

Én bizonyos időt töltöttem kinn Indiában, nőként.

Megfordultam sok hindu templomban.

Laktam indiai családoknál is.

Soha nem éreztem azt, hogy a nőt alsóbbrendűnek tekintették volna.

Bár én alapból azt vallom, hogy a férfi és nő NEM egyenlő, hiszen akkor 100% azonosság kellene, hogy legyen köztük. Az pedig egyértelműen nincs meg.

Ez nem azt jelenti, ahogy egyesek értelmezik, hogy a nő alárendelt, akkor az csicska, szolga, tenyészetre tartják fenn csak... ez a populáris vulgáris megközelítés, ami a véleményezőről ad egy nagyon szegényes képet.

Az ilyen hozzáállásúak - mint te is vagy pl. - majd egy ezoterikus maszlagnál kötnek ki, amit szájuk ízének megfelelően alakítgatnak. De ez olyan is. Láttam erre példát, nem is egyet.

11. válaszoló voltam

2013. szept. 12. 17:02
 22/24 anonim ***** válasza:

A férfi és a női lényegiség csak ott van egymással harmóniában,

ahol a nemiség természetes és normális (=nem mesterkélt, felnagyított stb.) módon van megélve.

Ez az energetikai alap.

2013. szept. 19. 21:48
 23/24 anonim ***** válasza:

Már megbocsáss, de van bármi ami jó neked? Ha valamelyik vallás egyik tagja valami olyat elkövet, ami neked nem tetszik, az máris rossz?

Kérdésedre válaszolva: Ha jól értem a kérdésed, olyan vallást keresel ahol férfi és nő totál egyszintű. Ilyen nincs. Már csak azért is, mert a legtöbb ember (a feministákon kívül), így a legtöbb vallás egyetért abban, hogy a nők és a férfiak más más dolgokban jók, hogy úgy mondjam más más dolgokra "valók". (nők: szülés, gyermeknevelés; férfiak: fizikai munka, család eltartása) Tudom, ez elég elavult elv, és nem teljesen igaz, de nagyvonalakban jó közelítés. Emiatt nem lehet azonos mércével mérni a két nemet, és kijelenteni, hogy egyik jobb mint a másik. Mindezt vallástól függetlenül mondom.

Valamint: Valaki említette előttem, hogy az elmúlt évezredekben a férfi magasabb rendű volt, most lehet ezt a kereszténységre fogni, de szerintem értelmetlen, mert az egész világon meg volt ez a jelenség. Csak az elmult 100-150 évben kezdtek a nők emelkedni a férfiak szintjére, ebből kifolyólag neked egy olyan vallás kéne ami azóta van. Ha neked van kedved egy ilyen nulla-múltú közösségbe beállni, hát rajta!

És végül egy jó tanács: Ha akarsz valamiben hinni, keresd meg azt a vallást, ami legközelebb áll hozzád (legyen a katolikus, Jehova tanúi, Iszlám, Budhista, Wicca), és fogadd el, de ha valami nem tetszik benne nem kötelező elfogadnod, de érdemes átgondolnod, hogy érdemes-e egy valami miatt otthagynod, azt, ami neked való. Ha a nemek közti kapcsolat számodra elsőrendűbb egy vallás kiválasztásánál, mint az alaphit, az már rég rossz.

(És erre ne írd a "majd ha átéled amit én..." szöveget, mert nem tudom mit éltél át, úgy pedig elég nehéz tanácsot adni. Vagy ha annyira bele akarsz kötni másokba, akkor legalább írd le mit éltél át, és ne olyannal érvelj, aminek a részleteit senki nem tudja!)

2013. szept. 20. 23:03
 24/24 anonim válasza:

Muszáj amúgy pont valamilyen vallásnak nevezni, amiben hiszünk? Muszáj, hogy az egy konkrét vallás legyen? Az a nézet nekem is sántít, hogy a férfi az okos, a több, a felsőbbrendű, a nő meg kiszolgálja és másra amúgy nem is jó... Szerintem azért vagyunk "kénytelenek" kiszolgálni a férfiakat, mert akaratlanul is ezt "tanuljuk" születésünk óta a környezetünkből. Én világ életemben azt mondtam, soha senkit nem fogok kiszolgálni, mindenki oldja meg a dolgait, ha már olyan nagymenőnek érzi magát. Ehhez képest úgy alakult, hogy a házi teendők teljesen rám maradtak. Miért? Mert kicsi gyerek mellett itthon voltam és ez volt kézenfekvő, hogy akkor az enyém a házi rész, a férjem meg ugye a munkahelyén dolgozik. Hogy mit gondolok pontosan és mivel nem értek egyet, azt hagyjuk, mert reggelig boncolgathatnám. ;)

Aztán hogy a valláshoz visszatérjek... Kereszténység... Fiatalon próbáltam elfogadni teljesen, de sosem ment őszintén és igazán. Kíváncsi voltam, mivel tudok amúgy azonosulni, de még most sem tudom. Egy biztos, hogy most és így érzem magam legjobban hit terén; egyedül a szeretetben, a pozitív gondolkodásban hiszek, illetve hogy valami kell hogy legyen a mi életünkön kívül is, de hiába írnak sok mindent, személyes meggyőződés hiányában nem állítanám, hogy na tessék, itt egy vallás és én ezt elhiszem és el olvadok a felismeréstől...

Muszáj pont VALLÁST keresned? Az nem jó, hogy csak élj pozitívan, másokat úgy kezelj, ahogy neked is jól esne fordítva, oszt' jó' van! ;)

2013. szept. 21. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!