Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire elfogadott a piercing...

Mennyire elfogadott a piercing egy egyházi (katolikus) iskolában?

Figyelt kérdés

Csináltattam egy szemöldök-piercinget jó másfél hónapja. Viszont szeptembertől iskolánkat átvette a katolikus egyház, és édesanyám folyton azt mondja, hogy "Baj lesz, piszkálni fognak, stb."

Szerintem ennyitől még nem válik az ember isten- illetve egyházellenessé. Nagyobb hívőnek érzem én magam, mint az, aki minden vasárnap templomban ül. Miért kellene megszólni a diákot emiatt? Vélemények?

2013. aug. 27. 22:20
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Nem fognak:)
2013. aug. 28. 19:13
 32/37 A kérdező kommentje:
Bízom benne :)
2013. aug. 28. 20:38
 33/37 anonim ***** válasza:

"*nem igazán kelti az ember egy profi látszatát.

Az ember ne akarjon semminek látszani, hanem ha profi legyen az, és tudja mit illik, mit szabad, és mit lehet-és mit nem."

Akadj csak fenn a szóhasználaton, ha jól esik...

2013. aug. 28. 21:22
 34/37 anonim ***** válasza:

Nyilván ki fogják vetetni, és jól teszik.

1. ilyen döntésre még nem vagy elég érett, ha iskolába jársz, tetszik-nem tetszik. Én sem vagyok ilyen döntésre még érett, én is iskolába járok.

2. A Biblia szerint nem kell feleslegesen megbotránkoztatni az embereket.

Ezt most azért mondom, mert senkiben nem fogja a rólad alkotott képét negatívan befolyásolni, ha nem viselsz piercinget, tetoválást stb. viszont ha viselsz, az igen. Munkahelyen sem lehet piercingben lenni illetve ügyfelekkel tárgyalni, éppen ezért.

Szóval ne csak az iskolában, de azon kívül sem ajánlom neked, csak ha tipikusan piercines társaságban vagy, akkor rakd be. Ha naponta berakod 1-2 percre, nem fog benőni, hidd el.

2013. aug. 28. 21:41
 35/37 anonim ***** válasza:
Isten is sokakat megbotránkoztat...
2013. aug. 28. 21:53
 36/37 A kérdező kommentje:

A világban ma már teljesen elfogadott, hogy az embereknek piercingje meg tetoválása van, ráadásul egyes törzseknél vallási szerepet töltenek be.

Utolsó igazad van!

2013. aug. 28. 22:57
 37/37 anonim ***** válasza:

35-ös!

Nincs igazad, mert ő nem FELESLEGESEN botránkoztat meg, én pedig azt írtam.

Kedves kérdező:

1. azok a törzsek nem keresztények és nem is tartoznak az európai kultúrkörhöz, többistenhívő, babonás hiedelemrendszerük van, pogányok.

2. ha teljesen elfogadott lenne a piercing és a tetoválás, akkor nem kellene aggódnod amiatt, hogy kivetetik, szóval nem elfogadott.

2013. aug. 29. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!