Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem jár senki misére?

Miért nem jár senki misére?

Figyelt kérdés
Beleértve magamat is
2009. okt. 31. 11:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
48%

É pl. azért nem, mert nem bírom elviselni, hogy a pap politizál. Nyilván mindenkinek megvannak a saját nézetei, de nem gondolom, hogy a saját véleményemet bárkire is ráerőltetném. Egyébként az ütötte ki a biztosítékot, mikor már kampánycsend idejében a helyi pap felszólított a híveket, hogy menjenek el szavazni, és hogy ő nem akar befolyásolni senkit, de aszerint döntsenek, hogy melyik párt képviseli polgári érdekeket, a kereszténységet, és a családot.

Az egyház hirdesse az keresztény értékeket és Isten szavát, de semmi köze a politikához!

2009. okt. 31. 12:06
 12/22 anonim ***** válasza:
31%
Még jó, hogy nem úgy működnek a papok, hogy ha valaki sátánista öltözékben, részegen kurjongatva megy be hozzájuk, akkor az ellen se szólhatna.
2009. okt. 31. 12:11
 13/22 anonim ***** válasza:
75%

"Még jó, hogy nem úgy működnek a papok, hogy ha valaki sátánista öltözékben, részegen kurjongatva megy be hozzájuk, akkor az ellen se szólhatna."

Már ne is haragudj, de ilyesmiről szó sem volt..... normális, templomba illő öltözetű, józan gondolkozású emberek ültek/ ülnek a padsorokban. Viszont akkoris fenntartom, hogy a politika nem Isten házába való téma.

2009. okt. 31. 12:45
 14/22 anonim ***** válasza:
52%
12:06 - A miénk pl. nem politizál a misén, mint magánember, misén kívül, természetesen neki is van véleménye, misén csak annyit "politizál", hogy ha jön egy püspöki, egyházmegyei körlevél, azt felolvassa, mert azt fel kell olvasni.
2009. okt. 31. 12:46
 15/22 anonim ***** válasza:
56%
12.46. Na, ez lenne a normális hozzáállás, úgy gondolom. Nálunk ez sajnos sosem így működött...
2009. okt. 31. 12:48
 16/22 anonim ***** válasza:
12:48 - Tudom, vannak olyan helyek, mint a tiétek, én sok helyen jártam már, és sokfélét láttam. Ha nálunk is hozzátok hasonló lenne a helyzet, keresnék más helyet.
2009. okt. 31. 13:02
 17/22 anonim ***** válasza:
Mert nem vagyok Istenhívő. A kereszténység tanait és lényegét megértem magamtól is és tartom is magam hozzá amennyire tudom (saját magamért), de ettől még nem fogok mindent elhinni, amit a kereszténység állít.
2009. okt. 31. 18:18
 18/22 anonim ***** válasza:
Na úgy látszik ma senki se maradt otthon(vagy a senkik maradtak otthon),mert jelentem a templom teli volt :-))
2009. okt. 31. 20:25
 19/22 anonim ***** válasza:
20:25 - Én vasárnap szoktam járni (a nagy ünnepeken meg aznap, amikor van), kikérem magamnak. :-) Ma meg dolgoztam a szakdolimon, amivel holnap is fogok dolgozni.
2009. okt. 31. 20:31
 20/22 anonim ***** válasza:

Nincs miért menjenek! Úgy mennek haza, mintha mise történt volna. Az igazi Istentisztelet nem rituálékon alapul. Hamis tanításaik vannak és nem látszik az életükön, hogy jó az, amit csinálnak! Ha látszódna az életükön a változás, felkeltenék az emberek érdeklődését. Uszítják az embereket.. és fiatalkorúakat erőszakolnak, melegek stb. Nem általánosítok, ne értsetek félre, de a katolikusoknál nagyobb bűnök vannak, mint a világi, hitetlen emberek között.

János evangéliuma 8. fejezet ír "róluk".

Az Úr ismeri az övéit és természetesen a katolikusok között is vannak Isten emberei...

2009. okt. 31. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!