Miért kell templomi misére járni, ha hívő vagy?
Templomba (szentmisére) azért járunk mert:
- Jézus áldozatában így vehetünk részt, és Ő is ezt akarta hogy hetente magunkhoz vehessük szent testét és vérét.
- Isten azt parancsolta hogy tartsuk meg az Úr napját, és ennek ez a legjobb módja.
- Dicsőítsük Istent.
- Kérjünk tőle segítséget a gondjainkban.
- Kiengesztelődjünk vele (gyónás, bűnbánat)
- Hallgassuk az Igét és a prédikációt. De itt hozzátenném hogy Jézus áldozata sokkal fontosabb mint akár a legeslegjobb prédikáció.
Itt van erről egy jó írás:
Azzal hogy a többi ember mit csinál (figyel-e) nem kell foglalkozni, ez az ő dolguk.
Hányszor is említi az Úr, hogy a napját tartsd meg, ami a vasárnap? Mi az úr napja? Vasárnap? Ez jó, és ezt hol olvastad?
Hol írja, hogy hetente vasárnap vegyél magadhoz kovásztalan ostyát? Ha már itt tartunk, miért nem adnak a borból, hiszen azt is körbeadta a tanítványoknak.
Miért nem mossa meg a pap a hívők lábát, mikor bemennek a templomba, hiszen Krisztus urunk is megmosta a vacsora előtt a tanítványok lábát. Vagy az csak jelkép? A vacsora miért nem az?
Kérdező, tévedsz, nincs nyitva egész nap, be lehet az előtérbe általában menni, de a templomba nem.
Szép, szép a prédikáció sokszor, amit a pap mond, de nem isten igéje által élünk? Mi tartalmazza Isten igéjét írásos formában? A Biblia. Hallottál már felolvasott részletet megmagyarázni? Tudja-e egy templomba járó, hithű katolikus, hogy Krisztus elfogása alkalmával mindenki hátrahőkölve földre borúlt előtte? Tudja-e, hogy a tékozló fiú nem tékozló fiú, hanem elveszett fiú? Tudja-e, hogy nem két teremtés van a Bibliában, hanem a "második" a hatodik nap? Tudja-e, hogy miképpen töltötte be Krisztus a tízparancsolatot? Tudja-e, hogy miről szól a hegyi beszéd? Pedig a boldogságmondások egy valamiről szólnak. Hallottál-e már papot, amiképpen prédikál Isten igéjéről?
Válaszolok, kedves kérdező. Hívő vagyok. Hiszek a hat napos teremtésben, Isten teremtő erejében, szavában. Hiszem a Biblia szavát. Hiszem a tízparancsolatot, Krisztus általi betöltését. Hiszem Isten egyszülött fiának szabadító nevét. Hiszem a prófétákat. Hiszem és várom Krisztus második eljövetelét. Nem tekintem az előbb leírtak alapján sem a papságot nálamnál lejjebb valónak. Esendőek, megtévesztettek éppúgy maguk is, mint bármelyikünk. És mindezek ellenére nem vagyok sem gyülekezet, felekezet tagja. Nem járok vallási közösségbe, sem templomba.
És nem vagyok egyszemélyes hadsereg.
Tehát a válasz: van hívő, ki nem a templomért hívő.
:) Felőlem, csak hivatkozzál légyszi a kérdésedre, hogy biztosan beazonosítsalak. :)
Nem olyan ütős ez, csak kemény beszéd, nem mindenki hallgathatja.
Krisztus talán nem fedett? Pál nem fedte talán meg Pétert, mikor megválogatta, hogy kivel ült egy asztalhoz? Krisztus nem gyűlölte talán a nikolaiták cselekedeteit, illetve tanításait? Mi a szeretet? Szemet hunyva tűrni és elfogadni mindent? Csak Krisztus szavaival élve: Aki én szeretek megfeddem és megfenyítem.
Ki szereti a gyermekét, aki mutatja a jót és megfenyíti, leszídja, ha rosszat tesz, vagy akit nem érdekli, ha lejjebb és lejjebb süllyed? Érted-e te ezt?
20:53-asnak:
Jézus megfeddhet másokat, mert Ő Isten fia. A szülők megfeddhetik a gyerekeket mert nekik kell nevelniük. De nem hiszem hogy nekünk meg kellene feddnünk egymást. A megfeddésnek egyébként pedig nem kérdésekből hanem válaszokból kellene állnia. Ezt így inkább provokációnak lehetne nevezni, ami vitához vezet, a vita pedig nem hiszem hogy túl sok jóra vezetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!