Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megbízhatok egy Hit gyülekezet...

Megbízhatok egy Hit gyülekezetesben?

Figyelt kérdés
Egy magát hit gyülisnek valló személy akar velem közelebbi barátságot kialakítani. Megbízhatok benne, vagy előfordulhat esetleg, hogy veszélyes lehet az illető?

2013. aug. 21. 21:47
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Nekem van egy baráti társaságom, amiből az egyik ember időközben hitgyülis lett. Nem tudunk összejönni gyakran,szóval nem minden nap látjuk egymást. Ez a srác, amikor utoljára találkoztunk vele,meg utána pár hónappal amikor már hitgyülis lett, mintha két ember lett volna. Teljesen megváltozott,nagyon fura dolgai lettek. Először nem akartuk elhinni, hogy ennyire képes megváltoztatni őt ez a dolog, de végül !öten! ugyanarra a véleményre jutottunk, hogy a gyerek iszonyúan megváltozott és átalakult a személyisége, furcsa lett. Meg is szűnt vele a kapcsolatunk.

Pár évre rá az egyik lány összefutott vele és azt mondta, hogy lefogyott, az arckifejezése üres volt, kérdezte, hogy mit csinál mostanában, mondott valamit, de az egész lényéből sugárzott a motiválatlanság. Nekem ennyi a személyes élményem.

2013. aug. 25. 16:51
 22/28 anonim ***** válasza:

Én elég rég járok, és szerintem is megváltozott. Egyre több olyan jelet veszek észre embereken, hogy Jézus központuság helyett vallásközpontúságúak az emberek.

Jézusban bízz, ne emberekben. Sokan akik jól indultak is, elszállnak, beképzeltek lesznek, alázatosság helyett büszkék, törvénykezők lesznek. Személyesen is tapasztaltam sajnos többeken.

De ennek ellenére legtöbb nem ilyen.

Az üzenetek sem erről szólnak.

Sok ember ha megszokta a jót, eléggé elkényelmesedik, de vannak, akik bűnökbe esnek vissza, és csak képmutatóan vallásosak.

Nekem is volt ilyen időszakom, de én akkor nem mentem gyülekezetbe, mikor nem úgy éltem.

De mivel én Jézusnak köteleztem el magam, és nem a gyülekezetnek, ezért Jézust kerestem, nem akartam nélküle maradni, mert tudom, hogy Ő megváltott, elhívott, és újjászülettem.

Rengeteg hálával tartozom a gyülekezetben sok ember segítségéért régebben,m de sokan aléggé másképp is viselkednek. Nem emberekhez kell csatlakozni, de máig nem találtam jobb közösséget.

Most egy olyan gyülekezetbe járok, a Hit Gyülin belül, ahol látom, a megszokás, a vallásos elvakultság, képmutatás, törvénykezés hiányzik, nem úgy mint némely másikból, akár mint közösség, akár mint némely embernél.

Pásztorunk is megunta a tapasztalt visszásságokat, sok buta viszonyt más emberekhez, és ő tényleg Krisztust prédikálja, és követi is.

Ha emberekben bízol, csalódhatsz, ha úgy álsz hozzá, hogy Istent keresed, éhes vagy belül, akkor a gyülekezet sokat tud segíteni, de sajnos már kell egy lelki védőoltás, azaz fel kell készülnöd, ha esetleg megbántanak, törvénykeznek, nem KEGYELEMMEL fordulnak hozzád, hanem okoskodnak, dirigálnak, ítélkeznek, akkor azt le kell magadról rázni, és tovább követni Istent.

Messze nem olyan vészes a dolog, mint itt mondják.

Krisztus evangéliuma azoknak kik elvesznek bolondság, de akik megtartatnak, annak Isten ereje. Ha éhes vagy rá, ha szomjazod az Ő szeretetét, megbocsájtását, segítségét, akkor meg fogod találni.

Ilyenkor ha nyitott az ember, akkor nagyobbat csalódhat emberekben, ezért kell ez a felkészülés.

Bibliában is volt egy ilyen példa, mikor a Főpap, Éli hagyta, hogy a fiai visszaéljenek a kegyelemmel, a nép megutálta Istennek való áldozást, szolgálatot.

Isten ezt egy kérdésemre mutatta, mikor egy szolgáló csinált nagy károkat a gyülekezeten belül.

Hogy ez emberi hiba, nem Isten hibázott. Később egyszerre jött az ítélet Élire, aki ezt hagyta, és a két fiára. Ellenség elfogta a frigyládát a fiakat megölték, Éli meg a hír hallatéra hanyatt esett a székkel, és ő is meghalt.

A kérdéses sok kárt okozó szolgálót is kitették a gyülekezet a szolgálatból, de jópár évvel később, mint kellett volna. De emberek miatt nem lehet Istent hibáztatni, Ő épp ezért hatalmas ítéleteket fog adni azokra, akik miatt az érdeklődő emberek, Jézus beszéde szerint kisgyermekek, azaz friss megtérők, érdeklődők megbotránkoznak. Ezeknek jajj! Jobb nekik ha malomkövet kötnének a nyakukra, és vízbe dobnák őket.

Ez a szolgáló is nagy bukással fizetett, el is váltak tőle...

Az egyház sajnos még nem tökéletes, de ha Istent keresed nyitott szívvel, akkor Ő meg tud őrizni emberi butaságoktól.

Sokkal több az érték az egyházban, minthogy kis sérelmek, vagy előítéletek, akár valós visszás viselkedés miatt kimaradj azokból az áldásokból, amit Jézus az gyházon keresztül akar adni.

Sajnos sok hasonló kisegyház sem teljes bibliai világosságot hirdet, van ahol elfogadják a Szent Szellem személyét, de ajándékait mégsem.

Hit gyülekezete a TELJES evangéliumot hirdeti. És ahogy emberekhez is úgy kell hozzáállni, gyülekezetekhez is, főleg, aki nyitott, és nem betonozza be magát, nem áll ellene a fejlődésnek, azokat Jézus tudja javítani, vezetni. Vannak kisebb, de hajthatatlan gyülekezetek, akik nyilvánvaló bibliai igazságoknak állnak ellen. Nagyok meg szinte mindnek. Hit gyülekezetben nem szándékos, ha valami esetleg még nem tökéletes, mint gyülekezet, a vezetők keresik, és nyitottak Isten vezetésére.

Bár több szellemi megnyilvánulásra eléggé behúzták mostanában a kéziféket, de mégis nyitottak Istenre, és sokkal előrébb tartanak sok más gyülekezetnél.

2013. okt. 6. 18:49
 23/28 anonim ***** válasza:
Én az vagyok, nem gondolom, hogy veszélyes lennék, még nem mondták. Én minden új kapcsolathoz úgy állok, hogy lehet, hogy a másik jobb ember mint én. (Pedig sokszor átbattak.)Ha nem bíznék az emberekben a rossz tapasztalatok miatt, akkor beforult lennék, mindenkivel bizalmatlan, félős. Én mindig jót várok az emberektől, de sajna vannak hazug, tolvaj, sunyi emberek. Bele kell kalkulálni, nem kell mindenkit egyből túl közel engedni.
2013. okt. 6. 19:40
 24/28 anonim ***** válasza:

22-es vagyok. 23-asnak.

A bizalmat természetesen úgy értettem, hogy az ember életének sújpontját ne helyezze emberbe, emberre. Érzelmeit, reakcióit ne emberek határozzák meg főképp. Kár hogy nem jut eszembe, leht nincs is két szó erre a kétfajta bizalomra.

Mert természetesen kell egy alapvető bizalom minden ember elé, egyházon belül meg eleve szerintem mégtöbbet vár az ott lévőktől, és esetleg ez okozhat csalódást, a többlet elvárás ,ami szerintem jogos is lenne. De erre mondtam, ott is emberek vannak, és az itt ítélkezők is honnan tudják, hogy a negatív tapasztalatuk épp milyen embertől származik. Lehet épp egy nemrég odajárótól, esetleg olyantól, aki még nem jutott olyan szintre, hogy levetkőzze régi tulajdonságait, hibáit. Ők is még úton vannak. Én is a legborzasztóbb hibákat a rég oda járóktól fájlalom, mégfőkébb szolgálóktól. Őközülük elég kevés a hiba. De sajnos olyant, mint a kérdező, aki érdeklődik, esetleg elmenne, vagy más ,aki itt negatív tapasztalattal bír már, nem ilyenek fogadják, nem ilyenekkel találkoznak, hanem esetleg pár hónapos, pár éves, vakbuzgók hibáival, vagy akik nem tudnak jól kezelni félreértéseket, vagy egyszerűen nagy hatással volt rájuk a megtérés, megértették pl. a bűn súlyát, romboló erejét, és féltésből törvénykeznek, jót akarva, de még nem tudnak kegyelemmel közeledni más emberhez, hanem információt öntenek rá, szeretet, elfogadás helyett.

Emberekhez is bizalommal kell állni, de nem bízni bennük abban az értelemben, hogy attól tenni függővé fontos dolgokat.

Ezt Jézus is így tette!!!

Teljesen jó szándékkal, kegyelemmel, SZERETETTEL volt feléjük, de nem bízta magát rájuk!

János ev. 2:24 Maga azonban Jézus nem bízza vala magát reájok, amiatt, hogy ő ismeré mindnyájokat,

25 És mivelhogy nem szorult rá, hogy valaki bizonyságot tegyen az emberről; mert magától is tudta, mi volt az emberben...

Ez sajnos így van. Sok csalódást meg lehet előzni, ha az ember tudja, hogy az egyház sem tökéletes, és szeretetben el kell sokszor egymást viselni.

Nem azért mennek oda az érdeklődők, akiket Isten vonz, hogy éretlen keresztények, vagy olyanok, akik még óemberi dolgokkal viseltetnek más felé, beszóljanak, kritizáljanak, kegyelem helyett tukmálják őket, vagy hasonlók. Sok ilyent hallottam én is, hogy az első belépésnél már a kapuban tulajdonképp idiótákkal is összefutnak, akik így az embert elriasztva FELELŐSEK annak elveszéséért.

Nem egy ilyent hallottam, és teljesne egyet tudok érteni "szegényekkel" és felelősnek tartom azt is, aki nem Jézusra tette a hangsúlyt az elhívásakor, és ilyenek miatt elvesztette akit hívott.

2013. okt. 6. 21:34
 25/28 anonim ***** válasza:
Ja, bocs, nem voltam pontos. Nem hitgyülisek vertek át, világi emberek. Nem helyeztem a bizalmam súlypontját egyikbe sem, csak amit adtam, szeretetet, önzetlenséget, őszinteséget, azt nem kaptam vissza. De minden kapcsolathoz úgy állok, hogy nem várok semmi nagy dolgot, így nem fáj annyira, de azért rossz.
2013. okt. 7. 12:19
 26/28 anonim ***** válasza:
Nagyon sokat ismertem. Csak a tapasztalatomat tudom elmondani. Aki nagyon fanatikus, az tényleg olyan amilyennek mondják. Be akar majd szervezni. Aki csak a szülők, barátok miatt vannak inkább ott, általában azok is tudják a szentszöveget nyomni, pont ezért ők a legálszentebbek, viszont nem fognak téríteni, el lehet velük dumálni.... Ha meg valami posztja is van a gyülekezetben HAGYD OTT! Sajnos 4ből 3szor nem fizettek ki (anno diákmunka). nem utálom őket, köztük is van jófej, de nagyon kevés... :(
2013. nov. 16. 02:11
 27/28 anonim ***** válasza:
Én nem erőltetném,nagy rá az esély,hogy téríteni fog.Pont ezért akarhat barátkozni veled,hogy tompítsa a szándéka élét,és így szimpatikusabb legyen neked.Aztán majd szépen bele-bele szövögeti a dumáit az ártatlan baráti beszélgetéseitekbe.Nem állítom,hogy tuti ez lesz,de én inkább hanyagolnám,elég kiszámíthatóak ezek a típusú emberek.
2013. nov. 16. 08:11
 28/28 anonim ***** válasza:

Senkit nem lehet csak a vallása alapján megítélni. Lehet rendes, jóravaló ember. Szerintem barátkozz vele nyugodtan.

Ha azonban csak téríteni akar, akkor hanyagold.

2013. nov. 17. 00:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!