Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megbízhatok egy Hit gyülekezet...

Megbízhatok egy Hit gyülekezetesben?

Figyelt kérdés
Egy magát hit gyülisnek valló személy akar velem közelebbi barátságot kialakítani. Megbízhatok benne, vagy előfordulhat esetleg, hogy veszélyes lehet az illető?

2013. aug. 21. 21:47
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
34%
Én nem barátkoznék egy olyan emberrel, aki tagja ennek a cionista szektának, aminek semmi köze sincs a kereszténységhez. Nagyon leesett az állam, amikor megtudtam, hogy mik folynak ott....
2013. aug. 21. 23:23
 12/28 anonim ***** válasza:
40%
Hanyagold a dolgot!
2013. aug. 22. 12:38
 13/28 anonim ***** válasza:
45%
semmi estre nem bíz meg benne általában álszent hiénák lelki rabságba akarnak tartani
2013. aug. 22. 15:33
 14/28 anonim ***** válasza:
54%

egy volt tagtol bovebben itt;

[link]

2013. aug. 25. 01:04
 15/28 anonim válasza:
45%

Nekem semmilyen rossz tapasztalatom nincs velük. Szerintem sokkal kevésbé álszentek, mint a katolikusok, volt hitgyülis osztálytársam még a gimibem, most is van egy csajszi, aki sokat segít nekem (együtt kutyázunk). Keresztanyum legjobb barátnője is hitgyülis. És ismerek egy srácot, aki örök tévelygő, már ezerszer kallódott el nagyon (bűnözés, drogozás, meg minden) és mindig visszafogadta a gyülekezet, mindig kirángatták a bajból, szereztek neki állást, rendbeszedték az életét mikor már nagyon el volt csúszva.

Egyik se próbált soha beszervezni, ellentétben például a szombatistákkal, ők annó próbáltak berántani, jártam is kiskoromban szombatista találkozókra a katolikus hittan mellett. Mondjuk aztán az sem ártott egyáltalán, bibiliát tanultunk játékosan, teljesen jóhangulatú találkozók voltak.

Persze nem álltam be egyikhez se, hívő vagyok, de egyházi felekezethez nem akarok tartozni, mert mindegyiknak van vaj a fején.

Normális felnőtt embert nem lehet sehova beszervezni, mert tudja, hogy mit akar, mit hisz.

2013. aug. 25. 07:49
 16/28 anonim ***** válasza:
ne legyál már lúzer. mondjuk innen érződik hogy az vagy..
2013. aug. 25. 11:29
 17/28 anonim ***** válasza:
39%
ez utolsóelőtti komment mekkora propagnada szöveg volt! Te jezus..
2013. aug. 25. 11:30
 18/28 anonim ***** válasza:
Barátod lehet, de ha van elég tartásod, akkor tudsz nemet mondani egy beszervezésre. És ha valóban a haverod akar lenni, akkor nem próbálja meg újra amikor ellankad az éberséged. Alapból mindenkit meghallgatok, de a választ már akkor tudom amikor belekezd a mondókájába. Ha csak a szektája miatt barátkozna, akkor menjen a pibe.
2013. aug. 25. 13:10
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Ismerkedni mernék vele, mert nem hiszem, hogy többet árthatna, mint egy bármilyen más ember. Beszervezni engem úgysem tudna, ráadásul, ha megtudja az én hitemet, akkor valószínűleg már nem lennék számára akkora barát...
2013. aug. 25. 15:32
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem úgy megy az, hogy találkozok valakivel, aztán 100%-ig megbízok menne.

Minden barátságot fel kell építeni, ami magába foglalja, ha van nehezebb időszakot, vagy esetleg valamire nemet mondasz, hogyan fog erre reagállni. Mellőzni fog, vagy esetleg tolakodó lesz....

De ez minden emberre érvényes? Azért mert hitgyülis úgyanolyan ember mint bárki más. Vagy talán különbnek tarja saját magád az emereknél/nálad?

2013. aug. 25. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!