Megbízhatok egy Hit gyülekezetesben?
Nekem semmilyen rossz tapasztalatom nincs velük. Szerintem sokkal kevésbé álszentek, mint a katolikusok, volt hitgyülis osztálytársam még a gimibem, most is van egy csajszi, aki sokat segít nekem (együtt kutyázunk). Keresztanyum legjobb barátnője is hitgyülis. És ismerek egy srácot, aki örök tévelygő, már ezerszer kallódott el nagyon (bűnözés, drogozás, meg minden) és mindig visszafogadta a gyülekezet, mindig kirángatták a bajból, szereztek neki állást, rendbeszedték az életét mikor már nagyon el volt csúszva.
Egyik se próbált soha beszervezni, ellentétben például a szombatistákkal, ők annó próbáltak berántani, jártam is kiskoromban szombatista találkozókra a katolikus hittan mellett. Mondjuk aztán az sem ártott egyáltalán, bibiliát tanultunk játékosan, teljesen jóhangulatú találkozók voltak.
Persze nem álltam be egyikhez se, hívő vagyok, de egyházi felekezethez nem akarok tartozni, mert mindegyiknak van vaj a fején.
Normális felnőtt embert nem lehet sehova beszervezni, mert tudja, hogy mit akar, mit hisz.
Nem úgy megy az, hogy találkozok valakivel, aztán 100%-ig megbízok menne.
Minden barátságot fel kell építeni, ami magába foglalja, ha van nehezebb időszakot, vagy esetleg valamire nemet mondasz, hogyan fog erre reagállni. Mellőzni fog, vagy esetleg tolakodó lesz....
De ez minden emberre érvényes? Azért mert hitgyülis úgyanolyan ember mint bárki más. Vagy talán különbnek tarja saját magád az emereknél/nálad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!