Az is öngyilkosságnak számít, ha azért imádkozom, hogy Isten vegye el az életem?
Nem ezt a kommentet kerestem, de ez is tökéletes:
#10 válasz.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
Az utolsó bekezdést mindenképpen olvasd el.
Nem vagyok vallásos, viszont annyira depressziós voltam, hogy többször öngyilkossági kíséretet követtem el, megtapasztaltam, hogy a rokonaimnak ezzel mekkora fájdalmat okozok, ezért erről a vonalról lemondtam. Egy újabb nagyon gyenge pillanatomban úgy döntöttem, ha nem is vagyok vallásos egy próbát megér, azt kérni Istentől (ha létezik) segítsen abban hogy vége lehessen az életemnek. Ez után 2 nappal megbetegedtem 3 éven át jártam orvosokhoz a zavaró tüneteim miatt. Teljesen kiszakadtam a társadalomból, minden komplexebb cselekedetre fizikailag képtelen voltam. Minden létező dolgot kipróbáltam kétségbe voltam esve, hatalmas kétségbeesettségemben újra elkezdtem imádkozni, azt mondtam: "Istenem, tudom sosem tettem semmit, amivel rászolgálok erre, és előre leszögezem, hogy ez után bármi történik nem fogok hinni benned, mert nem vagyok képes őszintén hinni, de kérlek segíts nekem."
1 héten belül kaptam egy email-t egy professzortól, aki a levelében kifejtette, hogy értesült más orvosoktól az esetemről és arról, hogy 3 éve nem jöttek rá, hogy mitől van, de neki van egy sejtése ezért keressem fel a rendelésén. Elmentem hozzá 2 vizsgálattal bebizonyította a sejtését és kezeléssel megszüntette a tüneteimet.
Őszintén azóta sem tudom kijelenteni, hogy hiszek Istenben. Viszont számomra az élet azóta teljesen mást jelent mint addig.
Fontold meg mit kérsz Istentől.
Bemásolom ide is:
" Van segítség!
Jó megfigyelnünk, hogy a bibliai
időkben is élt néhány hűséges férfi
és nő, akinek a szavai erőteljes
lehangoltságot tükröznek az élettel
kapcsolatban. Rebeka, Izsák
patriarchának a felesége egyszer
annyira elkeseredett egy családi
gond miatt, hogy ezt mondta:
„Megutáltam az életemet” (1Mózes
27:46, Újfordítású revideált Biblia).
Jób, aki elvesztette a gyermekeit, az
egészségét, a vagyonát, és megingott
a társadalmi helyzete, így szólt:
„Lelkemből útálom az
életemet” (Jób 10:1). Mózes egyszer
így kiáltott Istenhez: „kérlek ölj
meg engemet” (4Mózes 11:15).
Illésből, Isten egyik prófétájából
ezek a szavak törtek elő: „Elég!
Most óh Uram, vedd el az én
lelkemet” (1Királyok 19:4). Jónás
próféta pedig többször is
kijelentette: „Jobb halnom, mint
élnem!” (Jónás 4:8)
Imán keresztül bármikor elérhetjük
Istent, aki képes meghallani, és
kész meghallgatni mindenkit, aki
alázatos, őszinte szívvel fordul
hozzá. „Járuljunk tehát beszédbeli
nyíltsággal a ki nem érdemelt
kedvesség trónjához, hogy
irgalmasságot nyerjünk, és ki nem
érdemelt kedvességet találjunk
megfelelő időben jövő
segítségül” (Héberek 4:16)."
Kedves kérdező! Isten szemében az élet szent, ha elítéli annak kioltását, hiába kéred, nem fog segíteni.
Viszont gondolj a hűséges Jóbra. Mennyi próbát kellett kiállnia, mégis kitartott Isten mellett.
"Szoktam segíteni, ahogy csak tudok, de úgy érzem Isten vagy nem szeret, vagy nem foglalkozik velem, hogy megengedi a gonosz tombolását az életemben, ráadásul elbuktam, és ez a szeretetlenség amiben élek felemészt."
- Hát vagy egyszerűen csak nem létezik, ezért nem is tud intézkedni neked...
Elolvastam az összes kommentet, és szomorúan látom, mennyi letorkolló üzenetet hagytak.
Én hiszek Istenben, de nem hiszek a közösségekben, mert mint itt is látjuk, nagyon sokan csak papagájként ismétlik vissza a rigorózus, kemény dogmákat, miszerint pl. az élet Istentől származik és eldobni vétek, ha csak megfordul a fejedben, emésszenek fel a pokol lángjai... Nem gondolom, hogy ez a keresztényi hozzáállás. Ahelyett, hogy az egyébként is meggyengült lelkivilágába még egy késdöfést mérnénk, inkább a pozitív életszemléletre kellene sarkallni és reménnyel feltölteni.
Most felteszek egy banális kérdést: Jézus mit felelne?
Kérdezőnek: nem öngyilkosság. Csak őszinte vagy Vele, Neki bármit elmondhatsz, és azzal hogy ezt kéred, csak nyíltan kimondod, hogy fáj, hogy rossz, hogy elég, hogy csalódtál, és ezzel kéred, hogy segítsen. Ő tökéletesen megérti, hogy mi zajlik Benned, és azt is tudja, hogy mi az ok-okozat. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb segít majd.
Én egy időben azt "játszottam" - mégha kicsit egyszerűnek is tűnik, hogy mindennap legalább egy pozitív élményemet felírtam egy kis papírdarabra, legyen az bármi, ami jó érzést keltett, vagy akár ha csak megmosolyogtatott valaki. Felírtam azt is, mi esett rosszul, mi miatt akadtam ki, vagy lettem mérges. Tégy így egy hónapig, majd egy idő múltán olvasd vissza az összeset. Apróság, de észre fogsz venni ezt-azt... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!