Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az is öngyilkosságnak számít,...

Az is öngyilkosságnak számít, ha azért imádkozom, hogy Isten vegye el az életem?

Figyelt kérdés
2013. aug. 15. 15:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nem ezt a kommentet kerestem, de ez is tökéletes:

#10 válasz.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

Az utolsó bekezdést mindenképpen olvasd el.

2013. aug. 15. 17:00
 12/19 anonim válasza:

Nem vagyok vallásos, viszont annyira depressziós voltam, hogy többször öngyilkossági kíséretet követtem el, megtapasztaltam, hogy a rokonaimnak ezzel mekkora fájdalmat okozok, ezért erről a vonalról lemondtam. Egy újabb nagyon gyenge pillanatomban úgy döntöttem, ha nem is vagyok vallásos egy próbát megér, azt kérni Istentől (ha létezik) segítsen abban hogy vége lehessen az életemnek. Ez után 2 nappal megbetegedtem 3 éven át jártam orvosokhoz a zavaró tüneteim miatt. Teljesen kiszakadtam a társadalomból, minden komplexebb cselekedetre fizikailag képtelen voltam. Minden létező dolgot kipróbáltam kétségbe voltam esve, hatalmas kétségbeesettségemben újra elkezdtem imádkozni, azt mondtam: "Istenem, tudom sosem tettem semmit, amivel rászolgálok erre, és előre leszögezem, hogy ez után bármi történik nem fogok hinni benned, mert nem vagyok képes őszintén hinni, de kérlek segíts nekem."

1 héten belül kaptam egy email-t egy professzortól, aki a levelében kifejtette, hogy értesült más orvosoktól az esetemről és arról, hogy 3 éve nem jöttek rá, hogy mitől van, de neki van egy sejtése ezért keressem fel a rendelésén. Elmentem hozzá 2 vizsgálattal bebizonyította a sejtését és kezeléssel megszüntette a tüneteimet.

Őszintén azóta sem tudom kijelenteni, hogy hiszek Istenben. Viszont számomra az élet azóta teljesen mást jelent mint addig.

Fontold meg mit kérsz Istentől.

2013. aug. 15. 17:06
 13/19 A kérdező kommentje:

Bemásolom ide is:

" Van segítség!

Jó megfigyelnünk, hogy a bibliai

időkben is élt néhány hűséges férfi

és nő, akinek a szavai erőteljes

lehangoltságot tükröznek az élettel

kapcsolatban. Rebeka, Izsák

patriarchának a felesége egyszer

annyira elkeseredett egy családi

gond miatt, hogy ezt mondta:

„Megutáltam az életemet” (1Mózes

27:46, Újfordítású revideált Biblia).

Jób, aki elvesztette a gyermekeit, az

egészségét, a vagyonát, és megingott

a társadalmi helyzete, így szólt:

„Lelkemből útálom az

életemet” (Jób 10:1). Mózes egyszer

így kiáltott Istenhez: „kérlek ölj

meg engemet” (4Mózes 11:15).

Illésből, Isten egyik prófétájából

ezek a szavak törtek elő: „Elég!

Most óh Uram, vedd el az én

lelkemet” (1Királyok 19:4). Jónás

próféta pedig többször is

kijelentette: „Jobb halnom, mint

élnem!” (Jónás 4:8)

Imán keresztül bármikor elérhetjük

Istent, aki képes meghallani, és

kész meghallgatni mindenkit, aki

alázatos, őszinte szívvel fordul

hozzá. „Járuljunk tehát beszédbeli

nyíltsággal a ki nem érdemelt

kedvesség trónjához, hogy

irgalmasságot nyerjünk, és ki nem

érdemelt kedvességet találjunk

megfelelő időben jövő

segítségül” (Héberek 4:16)."

2013. aug. 15. 17:16
 14/19 Kakaó39 válasza:
Én is nagyon sokáig magam alatt voltam 1 éve, meg akartam halni meg mindenféle és nagyon rossz volt. Amíg hazafelé mentem a suliból, próbáltam magam jobb kedvre deríteni, hogy a szüleim ne lássák, hogy magam alatt vagyok. Aztán tavaly nyáron elmentem a plébániai táborba, és egy csomó hittanos társam ott volt. Az egyikkel egy évig nem is beszéltem, és ő látta rajtam, hogy van valami problémám. Tök sokat beszélgettünk meg minden, nagyon kedves volt, és azóta megnőtt az önbizalmam, sokkal jobb kedvem, sőt kifejezetten jó kedvem van mindig, ha rossz kedvem van, seperc alatt elfelejtem. Vele bármit megbeszélhettem. Aztán kiderült, hogy amikor annyi idős volt mint én, akkor kb ugyanazokat a zenéket hallgatta, mint én és nagyon hasonlítunk. És visszajött az életkedvem is. Ha meg rossz kedvem van (rosszabb esetekben) minden rosszat gondolok magamról meg csak negatívan gondolkodok, aztán megunom meg rájövök, hogy gáz vagyok és befejezem. Újra jókedvem van. Én sem tudom, mi pontosan a bajod, de lehet hogy ez neked is segítene. :) mennyi idős vagy? És lány? (15/l)
2013. aug. 15. 17:22
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem számít annak de viszont bűn mert Isten nem azért ad életet h te azt el akard dobni.
2013. aug. 15. 17:27
 16/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Isten szemében az élet szent, ha elítéli annak kioltását, hiába kéred, nem fog segíteni.

Viszont gondolj a hűséges Jóbra. Mennyi próbát kellett kiállnia, mégis kitartott Isten mellett.

2013. aug. 16. 07:09
 17/19 anonim ***** válasza:

"Szoktam segíteni, ahogy csak tudok, de úgy érzem Isten vagy nem szeret, vagy nem foglalkozik velem, hogy megengedi a gonosz tombolását az életemben, ráadásul elbuktam, és ez a szeretetlenség amiben élek felemészt."

- Hát vagy egyszerűen csak nem létezik, ezért nem is tud intézkedni neked...

2013. aug. 17. 11:06
 18/19 anonim ***** válasza:
Isten senki nem veszi el az életét.
2013. aug. 17. 13:16
 19/19 anonim válasza:

Elolvastam az összes kommentet, és szomorúan látom, mennyi letorkolló üzenetet hagytak.

Én hiszek Istenben, de nem hiszek a közösségekben, mert mint itt is látjuk, nagyon sokan csak papagájként ismétlik vissza a rigorózus, kemény dogmákat, miszerint pl. az élet Istentől származik és eldobni vétek, ha csak megfordul a fejedben, emésszenek fel a pokol lángjai... Nem gondolom, hogy ez a keresztényi hozzáállás. Ahelyett, hogy az egyébként is meggyengült lelkivilágába még egy késdöfést mérnénk, inkább a pozitív életszemléletre kellene sarkallni és reménnyel feltölteni.

Most felteszek egy banális kérdést: Jézus mit felelne?

Kérdezőnek: nem öngyilkosság. Csak őszinte vagy Vele, Neki bármit elmondhatsz, és azzal hogy ezt kéred, csak nyíltan kimondod, hogy fáj, hogy rossz, hogy elég, hogy csalódtál, és ezzel kéred, hogy segítsen. Ő tökéletesen megérti, hogy mi zajlik Benned, és azt is tudja, hogy mi az ok-okozat. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb segít majd.

Én egy időben azt "játszottam" - mégha kicsit egyszerűnek is tűnik, hogy mindennap legalább egy pozitív élményemet felírtam egy kis papírdarabra, legyen az bármi, ami jó érzést keltett, vagy akár ha csak megmosolyogtatott valaki. Felírtam azt is, mi esett rosszul, mi miatt akadtam ki, vagy lettem mérges. Tégy így egy hónapig, majd egy idő múltán olvasd vissza az összeset. Apróság, de észre fogsz venni ezt-azt... :)

2013. aug. 29. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.