Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most akkor létezik Isten?

Most akkor létezik Isten?

Figyelt kérdés

Annyira szeretném elhinni hogy igen de valahogy nem tudom, most már van bibliám és olvasok belőle gyakran sokat imádkozok, de valahogy mégse tudok benne hinni olyan nehéz ez és össze vagyok zavarodva. Attól is félek hogy ha mégis létezik és mennyország van hogy ott örökké kell élni az örökkévalóság az nagyon sok abba bele se tudok gondolni. (lehet az utolsó mondatom hülyeség, de én félek...)

Nem tudom elhinni hogy bibliát isten irta vagyis több férfi akinek ISTEN mondta a dolgokat hogy irják le.

De hogy hihetnek abban ami nem is bizonyítható, nem láttuk hallottuk szóval semmi. Valaki segíthetne nekem, vagy tanács...

2009. okt. 27. 22:07
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Pontosan te vagy a hiteltelen,a kiragadott mondataiddal.

Amit nem tudsz megcáfolni,az egyszerűen ejted"nem hallottam róla"(szóval kinyarwanda nyelv sincs,mert nem hallotál még róla)

Azonkívűl a személyeskedést te kezdted,hiszen ,mint mondtad-annak kell bizonyítani aki állít-te meg csak annyit tudsz,hogy te kinyilatkoztattad a Biblia alapján,hogy nincs Isten.Mivel is bizonyítod?Az elég kusza indoklással nem lehet.

Akkor ennyi erővel mondhatom,hogy a "ne lopj"az bűncselekményre buzdít,mert nekem a "ne"szót nincs kedvem elolvasni.Esetleg nem értem a jelentését.

A háborúk sosem a vallásért folytak,ha ez hiszed,akkor elég naív vagy.Ott mindig is hatalom,vagy a területszerzés volt a fő cél.

Persze ,persze vallás nélkül nem lenne háború-akkor mivel magyarázod a XX.sz-tól tartó háborúkat?Azok szeretetből vannak netán,meg ugye senkinek nem okoznak szenvedést.

Igen vannak eszement hívők,mint ahogy vannak eszement ateisták is(tudod,akik régebben gyilkotlák is a vallásosokat)ennek viszont semmi köze a valláshoz,ez az egyén hibája.

Torqemada ha nem lett volna inkvízítor,akkor sem virágkertészettel foglalkozott volna.

2009. okt. 30. 10:18
 22/31 anonim válasza:
Figyelj először is jó lenne megtudni hogy milyen felekezethez tartozik a barátod.A betegségek és a halál miatt ne Istent okold hanem ádámot és évát pontosabban sátánt mert ez mind miatta van. Isten azért teremtette a világot hogy jól érezzük magunkat rajta mindenünk meglegyen és örökké boldogok egészségesek legyünk.Ha olvasod a bibliát akkor olvasd el a legelejét ahol a teremtésről ír. adiscoról meg a kirándulásokról annyit,hogy ha a cselekedeiteddel nem sérted meg istent akkor nincs semmi baj.Na persze ehez tisztában kell lenni azzal hogy mi sértő számára és mi nem.A bibliából ezt is megtudhatod.És az újvilágbban amit isten igér nekünk nem lessz hiba nem lessz betegség ott minden tökéletes lessz ahogy ezt isten szerette volna még a legelején. Lenne egy kérdésem tudod mi Isten neve?
2009. nov. 6. 00:48
 23/31 A kérdező kommentje:
Jehova ?
2009. nov. 10. 22:08
 24/31 anonim ***** válasza:

Óvatosan Kérdező, ne hagyd, hogy meggyőzzünk téged. Neked kell magadnak meggyőződnöd, kényelmes válaszok nélkül. Szerintem inkább elsősorban magadban keresd a választ, és ne tőlünk, mert mi akaratlanul is saját szemléletünket fogjuk beleszőni, és ez téged félrevezethet.

Én nem kívánlak megtéríteni, és nem mondom, hogy úgy helyes, ahogy én gondolom. Sőt, azt sem mondom neked, hogy az a jó, ahogy a Biblia mondja (még ha valójában mégis ezt gondolom, de az én vagyok, Te meg Te vagy). Objektív válaszokat a hittel kapcsolatban lehetetlen adni.

Szerintem nem jó, ha a hit érdekében eldobod a kételyeid, és elfogadsz rá valami választ, hogy "így van, és kész". A kételyeid tartsd meg, és gondolkodj rajtuk. Ha a Bibliát olvasod, és valamivel nem értesz egyet, akkor gondolkodj rajta. Az is lehet, hogy arra jutsz, hogy a Biblia helytelen bizonyos dologban. Na bumm, és akkor most mi van? Ettől még lehet igazi hited. A hit nem azt jelenti, hogy nincs saját véleményünk a dolgokról. Én azt vallom, kérdések nélkül elfogadni dolgokat ugyanolyan butaság, mint mindenben a bizonyítékot keresni.

2009. nov. 10. 23:54
 25/31 anonim ***** válasza:
Jaja, kérjetek és kaptok, keressetek és találtok (meg még valami, bocs, nem vagyok hiteles forrás). Volt egy-két már-már transzcendentális tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Bizonyítéknak kevés, elfelejteni sok, kb így állok most. Kérj és keresd szerintem. Nincs mit vesztened ezen :)
2009. nov. 11. 00:51
 26/31 anonim ***** válasza:
ezt senki sem tudja megválaszolni, de a normális emberek úgyis azt mondják, hogy nem.
2009. nov. 11. 17:19
 27/31 anonim ***** válasza:
Én most elég válságos állapotban vagyok. Egy pár hónapja elkezdtem érezni az útmutatást és látni a jeleket, de most teljesen elvesztettem, és szétcsúsztam. Nem tudok én már semmit
2009. nov. 11. 21:05
 28/31 anonim ***** válasza:
IGEN!
2009. nov. 12. 08:54
 29/31 anonim ***** válasza:
Létezik Isten, a teremtő, aki megalkótta a világot. Erre sok bizonyiték van.
2009. nov. 15. 13:42
 30/31 anonim válasza:
Ha nem létezne isten akkor mivel tudnád megmagyrázni azt a sok szép dolgot ami körül vesz. A földet amin rajta laksz azt a sok szép fát növényt állatokat amik körül vesznek .Szerinted ki ilyen tökéletes és precíz? ebben hiba nincs mert ha hiba lenne nem tudnánk a földön élni. Vagy szerinted ez így természetes?Valakinek ezeket mind létre kellet hoznia meg kellet terveznie.Szerinted ki lehet mien ember lehet ilyen tökéletes? Egysem csak Isten
2009. nov. 19. 01:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!