Most akkor létezik Isten?
Annyira szeretném elhinni hogy igen de valahogy nem tudom, most már van bibliám és olvasok belőle gyakran sokat imádkozok, de valahogy mégse tudok benne hinni olyan nehéz ez és össze vagyok zavarodva. Attól is félek hogy ha mégis létezik és mennyország van hogy ott örökké kell élni az örökkévalóság az nagyon sok abba bele se tudok gondolni. (lehet az utolsó mondatom hülyeség, de én félek...)
Nem tudom elhinni hogy bibliát isten irta vagyis több férfi akinek ISTEN mondta a dolgokat hogy irják le.
De hogy hihetnek abban ami nem is bizonyítható, nem láttuk hallottuk szóval semmi. Valaki segíthetne nekem, vagy tanács...
Pontosan te vagy a hiteltelen,a kiragadott mondataiddal.
Amit nem tudsz megcáfolni,az egyszerűen ejted"nem hallottam róla"(szóval kinyarwanda nyelv sincs,mert nem hallotál még róla)
Azonkívűl a személyeskedést te kezdted,hiszen ,mint mondtad-annak kell bizonyítani aki állít-te meg csak annyit tudsz,hogy te kinyilatkoztattad a Biblia alapján,hogy nincs Isten.Mivel is bizonyítod?Az elég kusza indoklással nem lehet.
Akkor ennyi erővel mondhatom,hogy a "ne lopj"az bűncselekményre buzdít,mert nekem a "ne"szót nincs kedvem elolvasni.Esetleg nem értem a jelentését.
A háborúk sosem a vallásért folytak,ha ez hiszed,akkor elég naív vagy.Ott mindig is hatalom,vagy a területszerzés volt a fő cél.
Persze ,persze vallás nélkül nem lenne háború-akkor mivel magyarázod a XX.sz-tól tartó háborúkat?Azok szeretetből vannak netán,meg ugye senkinek nem okoznak szenvedést.
Igen vannak eszement hívők,mint ahogy vannak eszement ateisták is(tudod,akik régebben gyilkotlák is a vallásosokat)ennek viszont semmi köze a valláshoz,ez az egyén hibája.
Torqemada ha nem lett volna inkvízítor,akkor sem virágkertészettel foglalkozott volna.
Óvatosan Kérdező, ne hagyd, hogy meggyőzzünk téged. Neked kell magadnak meggyőződnöd, kényelmes válaszok nélkül. Szerintem inkább elsősorban magadban keresd a választ, és ne tőlünk, mert mi akaratlanul is saját szemléletünket fogjuk beleszőni, és ez téged félrevezethet.
Én nem kívánlak megtéríteni, és nem mondom, hogy úgy helyes, ahogy én gondolom. Sőt, azt sem mondom neked, hogy az a jó, ahogy a Biblia mondja (még ha valójában mégis ezt gondolom, de az én vagyok, Te meg Te vagy). Objektív válaszokat a hittel kapcsolatban lehetetlen adni.
Szerintem nem jó, ha a hit érdekében eldobod a kételyeid, és elfogadsz rá valami választ, hogy "így van, és kész". A kételyeid tartsd meg, és gondolkodj rajtuk. Ha a Bibliát olvasod, és valamivel nem értesz egyet, akkor gondolkodj rajta. Az is lehet, hogy arra jutsz, hogy a Biblia helytelen bizonyos dologban. Na bumm, és akkor most mi van? Ettől még lehet igazi hited. A hit nem azt jelenti, hogy nincs saját véleményünk a dolgokról. Én azt vallom, kérdések nélkül elfogadni dolgokat ugyanolyan butaság, mint mindenben a bizonyítékot keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!