Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten azt akarja, hogy ateista...

Isten azt akarja, hogy ateista legyek?

Figyelt kérdés

Már régóta foglalkoztat ez a gondolat. 19 éves koromig hívő keresztény voltam, de aztán rájöttem, hogy nem igazi a hitem, csak bemagyaráztam magamnak. Leginkább a félelem miatt volt ez, mert kicsi koromtól fogva iszonyúan félek a haláltól, a kereszténység pedig megnyugtató választ adott. Ahogy elkezdtem gondolkodni, rájöttem arra, hogy ha létezik Isten, akkor ő nem lehet olyan Isten, aki örül annak, ha az ember félelemből követi. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy ha létezik is Isten, tőlem mindenképp azt várja el, hogy ne higgyek benne -mert ez az egyetlen módja, hogy, amennyiben mégis létezik, megmutathassa magát nekem, és így valóban hihessek.

Tudom, kicsit bonyolult, de remélem sikerült valamennyire érthetően megfogalmazni..:) Nektek mi a véleményetek, létezhet ez, hogy valakitől ezt akarja az Isten? Vagy épp ellenkezőleg: ha megtagadod Isten létét, azzal éppen hogy "lezárod" a lehetőséget, hogy megismerhesd?

2013. aug. 9. 21:58
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
24%
Azt az Istent akitől félni kell nyugodtan megtagadhatod, hogy megtaláld "atyádat"
2013. aug. 9. 22:02
 2/25 anonim ***** válasza:
20%
A gyengébbeknek megjegyzem, mert tapasztalataim szerint ilyenek is vannak. A halál és örök kipusztulás nem keresztény kitaláciò.
2013. aug. 9. 22:04
 3/25 anonim ***** válasza:
Egy tanárom mondta egyszer: elhinni és hinni hogy Isten létezik, két nagyon különböző dolog.
2013. aug. 9. 22:09
 4/25 A kérdező kommentje:
Lost in the Darkness: köszi a választ, de attól tartok, félreértettél. Én is így gondolom, hogy ha van Isten, akkor nem kell tőle félni, és a poklot is hülyeségnek tartom. De nem az Istentől való félelemről beszéltem, hanem a halálfélelemről -a megsemmisüléstől való félelemről. A keresztény hit azért volt vonzó számomra, mert ott ugye halhatatlan lélek van. Szóval ezt a örökléthez való ragaszkodást kellene feladnom.
2013. aug. 9. 22:11
 5/25 anonim ***** válasza:
42%
Értem kedves kérdező. Azt hiszem. Hülyeségnek gondolod, amiben hiszel. És csak az örök élet miatt fogadtad el. De most már inkább szembe nézel a halállal is, csak hagyjunk békén. A kérdés pedig, hogy a nem létező Isten akarata-e? Nem hiszem, mert ez elég predesztináciò gyanùs kijelentés.Ha az ő akarata, akkor semmit nem tehetünk. Ha a tiéd, akkor nem értem, hogy a tagadása miért vinne közelebb. Mi nem tudhatjuk, hogy van-e ilyen. Ha becsületes vagy, bajod nem lehet.
2013. aug. 9. 22:21
 6/25 anonim ***** válasza:
34%
Nem akarja, mivel nem létezik ;)
2013. aug. 9. 22:46
 7/25 anonim ***** válasza:

Nem.

Az antikrisztus szelleme ami tagadja Isten létezését és mindent elkövet, hogy megakadályozza a megtérést, a vízkeresztséget, és hogy eljusson a hívő az Istennel kapcsolatos megbékéltségre és szövetségre.

2013. aug. 9. 22:56
 8/25 A kérdező kommentje:

Lost in the Darkness: OK, látom nem sikerült megértetnem magam :(

Sajnos nagyon nehéz megfogalmazni, de megpróbálom máshogy összefoglalni.

Szóval a lényeg az, hogy én csakis az igazságot akarom megismerni, nem szeretnék semmilyen hitet magamra erőltetni (ahogy régen tettem). Az igazság pedig vagy az, hogy van Isten, vagy az hogy nincs -eddig világos. Most az a helyzet, hogy nem tudok dönteni e 2 között, mert hiába szeretném, nem tudok objektív lenni: még mindig kétségbeesetten vágyom rá, hogy létezzen Isten (v valami túlvilági). Amíg ez a vágy motivál, addig, még ha bizonyítékot is találnék Isten létezésére, nem tudnék igazán hinni, mert ott lenne bennem a kétség, h nem csak magamat csapom-e be.

Nem tudom, így érthetőbb-e...

Mindenesetre a kérdés az akart lenni, hogy a fentieket figyelembe véve szerintetek mi a helyes lépés? FELTÉTELEZVE, HOGY LÉTEZIK ISTEN, hogyan kerülhetek hozzá közelebb? Vajon nem azzal, hogy megtagadom a létezését??

2013. aug. 9. 23:19
 9/25 anonim ***** válasza:
Ha feltételezed, hogy létezik, akkor nem tagadod, ha pedig tagadod, akkor nem feltételezheted.
2013. aug. 9. 23:31
 10/25 anonim ***** válasza:
Viszont a próféciák beteljesedését szolgálhatja az ateizmusod, mivel Biblia szerint is egyre kevesebben lesznek az igazhívők.
2013. aug. 9. 23:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!