Hogyan tudnám kitanulni a vallásom?
Figyelt kérdés
Református vagyok, de sajnos a szüleim soha nem jártak templomba, de én most szeretnék templomba járni, és komolyan foglalkozni a vallásommal. Kihez tudok a templomban forduli ezügyben? Kérem segítsetek!2013. aug. 8. 21:45
1/12 anonim válasza:
A lelkészhez és kérj külön Biblia órákat.
2/12 A kérdező kommentje:
És Istentisztelet után odamehetek hozzá?
2013. aug. 8. 22:04
4/12 anonim válasza:
Természetesen. De akár előtte is. Én is jártam tanulni a saját lelkipásztoromhoz.
5/12 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm szépen :)
2013. aug. 8. 22:34
6/12 anonim válasza:
A kérdés inkább az, mit jelent számodra, hogy "református vagyok". Hogy ez a "vallásom". Miben hiszel? Vagy már előre eldöntötted, hogy hiszel egy adott tanításban, amit ezek szerint még nem is ismersz?
Egyébként bármilyen hivatalos vallást (pld a református egyház tanítását is) meg lehet ismerni akár megfelelő autentikus emberektől, akár könyvekből, de azt egy se tudja megmondani, hogy mi a vallásod.
7/12 A kérdező kommentje:
azt hiszem annyira ismerem hogy tudjam, ebben hiszek. De nagyon szeretnék aktívan részt venni az Istentiszteleteken és a gyermekeimet is majd e szerint szeretném nevelni.
2013. aug. 8. 22:46
8/12 anonim válasza:
Azt azért tudnod kell, hogy a református vallás egyik szerves része a predesztináció. Tehát ők azt vallják, hogy eleve el van rendelve, hogy ki üdvözül és ki nem. Van, aki ezzel nem ért egyet és azért keres másik egyházat.
9/12 A kérdező kommentje:
Ó igen tudom, de én ezzel abszolút egyetértek. Köszönöm azért. :)Csak annyit mondjatok meg, hogy vasárnap amikor a lelkész (akit még nem ismerek) befejezi a szertartást akkor odamehetek hozzá biztos?
2013. aug. 9. 11:53
10/12 anonim válasza:
És azon gondolkodtál már, mi van akkor, ha te nem üdvözülsz, mert erre vagy predesztinálva? Lehet, hogy teljesen fölöslegesen töröd magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!