Mihez kezdjek, ha borzasztó nagy teher a vallásom, de nem tudok mi tenni ellene?
Katolikus vagyok, mindig is az voltam, sajnos anyám döntött így, bár ő sem igazán szerette.
Az alapvető dolgokkal nincs semmi bajom, és elhiszem, hogy jó emberek, de sok nézetük van, amikkel egyszerűen nem értek egyet, mert szerintem egyértelműen rosszul gondolkodnak.
Most vallásos gimibe járok, sajnos nem gondoltam meg eléggé, mert azt hittem, mivel úgyis meg vagyok keresztelve, nem lesz semmi problémám, de ehelyett lelkiismeret furdalásom van, valahányszor kötelezően ülök a templomban, mert érzem, hogy nem hiszek és ez nagyon rossz érzés.
Nemrég pont arról volt szó, hogy csak akkor helyes, hogy misére járunk, hogyha nem megszokásból, hanem Isten szeretete miatt tesszük, én erre majdnem elbőgtem magam. Borzasztóan zavar ez az egész, de nem tudok már iskolát váltani.
Csak tanácsot akarok kérni, hogy mire gondoljak, vagy mit csináljak, hogy ne érezzem magam ennyire bűnösnek?
Mondd meg a papnak hogy te nem hiszel ebben a hókusz-pókuszban, meg hogy az egyház eddig kb. arra volt jó hogy az emberiséget teljes tudatlanságban tartsa, elvegye a hívők kevéske pénzét, meg bújtassa a ped0filokat.
Ha minden Istentől származik, akkor ezek a sorok is amiket írtam, a gondolataim is, innentől kezdve a papnak is el kell fogadnia, és aki kimoderálja az Isten szavát, gondolatait moderálja ki!
Szerintem ezt előadod a papnak, kivágnak az egyházi suliból, hogy a lábad nem éri a földet és végre lelkiismeret-furdalás nélkül járhatsz egy 21. századnak megfelelő, értelmes iskolába.
Vagy te is az egyház által összeharácsolt pénzen akarsz majd élni?
Úgy tűnik, megkeresztelésed után nem neveltek hívőnek.(Nem imádkozott együtt a család, nem jártál hittanra, vagy nem gyökerezett meg benned.)
A lelkiismeret furdalás és a bűnösség érzete biztosan nagy teher- viszont nem felesleges teher.Válaszútra késztet:odafordulsz, vagy elfordulsz a hitedhez?
Hagyod-e, hogy Isten segítsen felépíteni benned a hitet? Leszel-e te magad keresztény? (nem anyukád választása szerint, hanem a te személyes hited)
Hagyod-e, hogy segítsenek ebben az iskolai hitoktatók, papok? Akár a suliban a legszimpatikusabb tanárt is felkeresheted.
Érdemes keresni egy "friss megtérő" hittancsoportot, vagy felnőtt-hittant. Hátha találkozol hasonló kérdések között vergődő emberekkel...
Próbáltál már hitért imádkozni?
Él még a nagymamád, nagyapád ? Van valakid, aki tudna Neked mesélni a régi , 2. vatikáni zsinat előtti időkről ?
Az említett zsinat után, 1970-ben rengeteg újítást vezettek be, sokan már csak azt újkatolicizmust ismerik, ahogy te is...de tudnod kell hogy nem ezt volt kezdettől.... s ezért nehéz sok embernek mostanság hinni... mindez a megváltoztatott szertartás miatt van, nem te vagy a hibás... ebben az újfajta szertartásban én sem tudtam hinni.... Isten van és tényleg maga a szeretet...keresd Isten Országát !Kitartóan! Magam is ezt tettem és végül megtaláltam.
Szegény Kérdező!
Úgy látom, szektás testvéreink teljes gőzzel azon fáradoznak, hogy eltántorítsanak az Egyháztól.
Bevett módszer, hogy a hozzád hasonlóan hitkeresőket ostromolják. Lelkük rajta.
A gyűlölködés viszont biztosan nem Istentől való.
Ha a szüleid vallásosan neveltek volna, akkor neked sem esne rosszul vallásos iskolába járni.
Sajnos a tinédzserekkel az a probléma, hogy élettapasztalatuk még minimális, de mindenről van saját véleményük, és eszükbe sem jut az, hogy netán ők tévednek - akár a vallással kapcsolatban is.
3 lehetőséged van:
- vagy itt szenvedsz tovább és lázadsz magadban
- vagy másik iskolába mégy
- vagy kicsit utánaolvasol a vallásosságnak, és megpróbálod megérteni, amit most nem értesz
A világ 96%-a vallásos, Amerikától Japánig, a természeti népek is, stb. Kivétel Kelet-Európa, ahol a kommunizmus alatt kiirtották a hitet az emberekből. Valószínűtlen, hogy a világ lakosságának, 96%-a tévedne.
Vallàsos,vagy hívô?Nem, mindegy!
Èn se vagyok vallàsos,de Istenben hiszek!
De ehez nem kell belèpnem egyik egyhàzba,gyülekezetbe vagy szektàba se, valamint egyik nèp mese könyvèt se kell Istentöl szàrmazónak tulajdonittanom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!