Igaz keresztények, miért kell az emgert meg félemlítenek a pokollal? és amúgy vagytok egyáltalán ilyenkor?
Nem dob el egy cigi miatt?
Hát kedves kérdező akkor Te nem ismered Istent. Egyetlen Izraelita hibája miatt 24000 ember halt meg Jehova ítélete miatt, és a csapás akkor ért véget, amikor a főpap, megölte a parázna Izraelitát.
Más részt a cigarettával megszentségteleníted az a teste amit Istentől kaptál.
Hálátlanságodat még mindjárt jutalommal is fogja megköszönni?
azt mondja Isten legyetek szentek, mert Én szent vagyok.
aki dohányzik az nem értékeli Istent
Más részt az nem igaz, hogy őrtorony cikkeket másolgatok be folyamatosan, mert igen sokszor írom le a bibliából olvasott saját véleményemet, ami lehet hogy furcsa,
azt pedig ne felejtsd el, hogy mások is előszeretettel használnak mások gondolataiból idézetet, és egyetértésüket azzal fejezik ki, hogy idéznek belőle, és nem azért, mert rá erőszakolták, hogy azt írja.
S ahogy az előbb említettem, Teológusok is elismerik, hogy a pokol nem az örök kínzás helye, hanem az ahova egy halottat eltemetnek.
Ez a Szó, a Héber Seol, és a görög Hádesz szóból fordították, és soha nem jelentett kínzó helyet, vagy gyötrelem helyet.
A Teremtő Isten a halált adta büntetésül, és nem leli örömét életek kínzásában
Ádámnak sem azt mondta, hogy örökké kínlódni fog valami gyötrelem helyen, hanem vissza tér abba az állapotba ahol előtte volt.
A Nem létbe. és a föld alkotó elemeire bomlik, ahonnan vétetett.
A tűz a bibliában pedig az örök megsemmisülést jelenti, vagy is nincs tovább élete az illetőnek
Katy Weaver
üdv!
annyit szólnék hozzá, hogy az előző válaszoló említette, hogy az adventisták nem hisznek a pokolban.
adventistaként kijelenthetem, hogy ez egyáltalán nem igaz, a Biblia világosan ír a pokolról, csak azt nem írja, hogy ma éppen égne és emberek lennének benne
a barátod meg teljesen rosszul próválja elérni, bármit is akar, a megfélemlítés nem jó motiváció
Azért milyen érdekes a kérdező.
Azt írja, hogy miért félemlítik meg a keresztények az embereket a pokollal?
Én és mások leírjuk, hogy nem félemlítünk meg senkit, mert oylan értelemben nincs pokol, hogy kínozzanak, erre nekünk esik, hogy miért tagadjuk a poklot
Most akkor baj, hogy ezzel ijesztgetnek másokat, vagy az a baj ha nincs ilyen hely?
Nem lehet kiigazodni rajtad.
Katy Weaver
kérdeztem egy jehova tajuját előbb hogyha a gyerekének vérre lenne suügsége, és pont az ővérére, meg mentené-e élezét. a válasza a lentiekben megvigyelhető! gratula!
ez írta: Mivel Isten parancsa mindennel elobbre valo, igy a valaszom "nem". Hiszek a feltamadasban ami megigertetett. Ha ilyen elofordulna, akkor tudnam, ha betartom az Isten a000ltal adott parancsokat, akkor biztos hogy feltamadna a gyermekem. Ha megszegem Isten parancsat, akkor viszont elvesztem a lelkem. Szervusz: !U.i: Ugyan ez elmondhato sajat magamrol is. Semmikepp sem fogadnek el veratomlesztest, a fentiek miatt. Masreszrol ahogy irtam a veratomlesztest csak az 1800-as evek vege fele kezdtek alkalmazni, addig ismeretlen volt. A regi korokban meg plane.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!