Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Felnőttként szeretnék megkeres...

Felnőttként szeretnék megkeresztelkedni. Hogyan zajlik egy ilyen folyamat, van-e valamilyen előfeltétele vagy kizáró oka?

Figyelt kérdés

2013. aug. 6. 12:09
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Pap, vagy legalábbis valamelyik szerzetes rend tagja akarok lenni.
2013. aug. 7. 12:34
 12/14 anonim ***** válasza:
Római katolikusoknál megelőzi a felnőtt keresztelést egy kb. 1 éves felkészítés (gyakoriságtól függ), amint mint előttem is írták katekézisnek hívnak. Felnőtt korban egyszerre történik a keresztség mellett az első áldozás és a bérmálás szentségének kiszolgáltatása is. Felkészülni ebből tudsz: [link] Keresd meg a helyi plébánost, mindenben a segítségedre lesz. Addig is járj el szentmisékre, hogy ne legyen olyan idegen minden. Forgathatod addig a Szentírást is.
2013. aug. 7. 13:59
 13/14 anonim ***** válasza:

Na, ok, ez nem vicces. Itt sok ember próbált meg neked jóindulatúan segíteni, de látom, nem gondoltad komolyan.

Azt írod, a pap motyog valamit, aztán tökéletesen tájékozatlan vagy a hitéletben, mégis pap vagy szerzetes akarsz lenni. Szerintem meg csak unatkozol.

2013. aug. 7. 17:13
 14/14 anonim ***** válasza:

Én most egyelőre feltételezem, hogy komolyan gondoltad, amit írtál, és ennek megfelelően válaszolok:

A keresztelést megelőzi egy hosszú idő, ami alatt te elsajátítod a szükséges ismereteket, és felkészülsz lelkiekben a megkeresztelkedésre, mert ez egy nagyon komoly szentség, amit nem lehet úgy venni, hogy megken a pap olajjal, mormog valamit azt kész.

Úgy tudom feltétele az, hogy higgy Istenben, fogadd el a római katolikus egyház MINDEN tanítását, és vedd komolyan a hitedet.

Ezután ha komolyan pap szeretnél lenni, az 6 év kemény tanulást jelent egy szemináriumban, a családodtól valószínüleg jó messze. Ez idő alatt még többet tanulsz a kereszténységről, és gyakoroltatják a lelkületet, ami a papi léthez szükséges. A papság kizáróoka, ha házas vagy, csak akkor lehetsz pap, ha meghalt a hitvesed.

Remélem tudtam segíteni, és adja az Úr, hogy komolyan gondoltad az elköteleződésed.

2013. aug. 31. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!